11 / 05 / 2024

Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek

Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek

Taşınmaz mal tapu sorgulamalarında zaman zaman "Taşınmaz pasife alınmıştır" ibaresi ile karşılaşılabiliyor. Peki, Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

Burak Ali Göçer kimdir? Burak Ali Göçer nerelerde görev almıştır?

Burak Ali Göçer ne iş yapar? Hangi görevlerde bulunup çalışmıştır? Hangi alanlarda göre aldı ve çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Burak Ali Göçer hakkında merak edilenler ve haberin tüm detayları...

Güzide Meltem Kökden kimdir? Güzide Meltem Kökden nerelerde görev almıştır?

Güzide Meltem Kökden ne iş yapar? Hangi görevlerde bulunup çalışmıştır? Hangi alanlarda göre aldı ve çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Güzide Meltem Kökden hakkında merak edilen tüm ayrıntılar...

Rekabeti ihlal edenlere 4 yılda 10,4 milyar liralık ceza kesildi!

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, "Gerek dijital gerekse de pek çok farklı sektördeki ihlale hemen müdahale edilmiş ve bu ihlallere yönelik hedef odaklı tedbirler alınmıştır" şeklinde konuştu.

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Bu önemli bilgi ile tapunuz tek olabilir

Türkiye’de çok sayıda kişi akrabaları veya iş ortaklarıyla beraber paylaştığı tapulara sahip. Bu tür müşterek mülkiyet tapularını nasıl tek bir tapuya çevrileceği ise merak konusu oluyor.  İşte hisseli tapuyu tek tapuya dönüştürme ile ilgili formül haberin devamında ele alınmıştır.

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

O ilimizde 19 adet taşınmaz kiraya verilecek! Bu yatırımı kaçırmayın!

Bir büyükşehirde daha çok sayıda taşınmazın kiraya verileceği ilanı yatırımcılar tarafından araştırılıyor. 19 adet taşınmazın ihalesinde detaylar belli oldu. Ayrıntılar için haberi okumaya devam edebilirsiniz…

Mediamarkt'ta eskiyi getir yeniyi götür kampanyası! Başvuran herkes faydalanacak!

Mediamarkt güncel kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında teknolojik ürünlerde eski ürünü verip yeni ürün sahibi olabilirsiniz. Peki, eskiyi getir yeniyi götür kampanyası hangi ürünlerde geçerli? İşte detayları...

Migros'ta kıyma, tavuk eti çay ve süt ürünlerinde yüzde 30'a varan indirim! Yetişen alıyor! 3 Kasım 2022 fiyat listesi..

Migros Market kampanyalı ürünlerinin fiyatlarını yayımladı. Migros'ta kıyma, tavuk eti çay ve süt ürünleri gibi bir çok ürün indirimli fiyatıyla satışa sunuldu.  Peki Migros'ta hangi ürünler ne kadar indirime girdi, fiyatları ne kadar oldu?

Hazine’ye ait 14 ilde 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 14 ilde mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Bunun dışında Ankara'nın Polatlı, Ağrı'nın Eleşkirt ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçelerindeki taşınmazlara ilişkin de imar planı değişikliği onaylandı.

Veraset ilamı nedir? Veraset ilamı nasıl alınır?

Veraset ilamı, diğer bir ifadeyle mirasçılık sözleşmesi, Türk Medeni Kanun’u Madde 598’de düzenleme altına alınmıştır. Veraset ilamının amaçladığı husus, mirasçıların hangi oranda mirasa ortak olduklarını gösteriyor. Peki, Veraset ilamı nasıl alınır? İşte tüm detaylar..

Atlas Taşınmaz Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Atlas Taşınmaz Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi Kadıköy'de Ender Haberdar tarafından kuruldu.

Miras araştırması nasıl yapılır? Ölen bir kişinin taşınmaz, araç ve para sorgulama işlemi 

Miras araştırması, bir kişinin ölümünden sonra mirasçıları tarafından, taşınmaz, para veya aracının olup olmadığını öğrenmek amacıyla yapılır. Oldukça karmaşık bir süreç olan miras araştırması uygun şekilde yapılmadığında mirasçılar hak kaybına uğrayabilir…

Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek Haberi

Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek

Arsa, arazi, konut ve işyeri gibi gayrimenkulü bulunan tapu sahipleri, zaman zaman online sorgulama yaparak tapularının nasıl göründüğünü kontrol edebiliyor. Sorgulama esnasında bazen bazı tapu kayıtları üzerinde "Taşınmaz pasife alınmıştır" ifadesi ile karşılaşılabiliyor.

Bu ifade genellikle arsa ve arazi olarak kayıtlı tapularda karşımıza çıkıyor. İfraz ya da tevhit işlemi yapmak isteyenlere bu durum engel teşkil edebiliyor. Peki, Taşınmaz pasife alınmıştır ne demek?

TAŞINMAZ PASİFE ALINMIŞTIR NE DEMEK?

Taşınmaz pasife alınmıştır ibaresi, tapunun aktifliğini kaybettiğini ve pasif konumda olduğunu ifade ediyor. Bölgede ada ve parsel güncellemesi gibi işlemlerin yapılması halinde tapulara böyle bir ibare konulabiliyor. Ancak net bilginin Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nden alınması gerekiyor.

TAŞINMAZ PASİFE ALINIRSA NE OLUR?

Taşınmaz malın tapusunun pasife alınması durumunda tapu üzerinde hak sahibi olunan arsayı bölerek yeni tapular...