02 / 05 / 2024

Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması davası nasıl açılır

Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması davası nasıl açılır

Konut kredisinin tamamı ödenmiş ve ancak alacaklı terkin taahhüdüne rağmen ipoteğin kaldırma işlemini yerine getirmezse ne yapılabilir? Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması davası nasıl açılır?

5 senede tam 845 taşınmaz özelleştirilmiş!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in özelleştirme uygulamalarına ilişkin soru önergesine cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 5 yılda 845 taşınmazın özelleştirildiğini belirtti. Mehmet Şimşek ayrıca  212 adet imar planının onaylandığını kaydetti.

Aralarında İstanbul, Muğla ve Antalya’nın da olduğu 12 şehirdeki 73 taşınmaz için özelleştirme kararı!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne kayıtlı olan 12 şehirdeki toplam 73 taşınmazın özelleştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar...

O ilde 5 taşınmaz satılacak!

Bayburt İl Özel İdaresi, Bayburt’ta 5 adet taşınmazı satışa çıkardı. Taşınmazlar için 15 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

O ilimizde 19 adet taşınmaz kiraya verilecek! Bu yatırımı kaçırmayın!

Bir büyükşehirde daha çok sayıda taşınmazın kiraya verileceği ilanı yatırımcılar tarafından araştırılıyor. 19 adet taşınmazın ihalesinde detaylar belli oldu. Ayrıntılar için haberi okumaya devam edebilirsiniz…

ABD'nin omzundaki dolar yükü artık taşınmaz halde! Fatura ağır olacak

Batı ülkeleri, ABD’nin enflasyonu düşürmek için izlediği agresif faiz politikasının ağır sonuçlarını masaya yatırdı. ABD'nin omzundaki dolar yükünün artık taşınmaz hale geldiği belirtildi.

Bilge Taşınmaz Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bilge Taşınmaz Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  500 bin TL sermaye bedeli ile Arslan Bildik tarafından kuruldu.

Ankara'da taşınmazın özelleştirme ihalesi için görüşmeler yapıldı! 

Ankara'da bir taşınmazın özelleştirme ihalesinde nihai görüşmeler yapıldı. 

THK 43 taşınmazını satışa çıkardı!

Türkiye genelinde Türk Hava Kurumu'na ait 43 taşınmaz için satış kararı alındı. Gayrimenkullerin satışı açık artırmayla yapılacak. 

Naksan Plastik'in Yenibosna'daki taşınmaz ihalesi 6 Temmuz'a ertelendi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Naksan Plastik ve Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'nin İstanbul Avrupa Yakası Yenibosna'daki taşınmazı ve muhdesatının satışına ilişkin ihaleyi 6 Temmuz 2021 tarihine erteledi.

Naksan Plastik'in Yenibosna'daki taşınmazı 35.1 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Naksan Plastik ve Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Yenibosna'daki taşınmazını 35.1 milyon TL'ye satışa çıkardı...

AOÇ, Yenimahalle'deki depo olarak kullanılan taşınmazını yeniden kiraya veriyor!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü (AOÇ) 1. Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı içindeki 3596 metrekarelik taşınmazı için kiralama ihalesi düzenliyor.

Yalova'daki 3 taşınmaz için özelleştirme ihalesi gerçekleştirildi!

Yalova merkezde 3 taşınmazın özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri sonuçlandı. 

İzmir Karşıyaka'da taşınmaz edinme yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişiler mecliste!

2020 yılında İzmir'in Karşıyaka ilçesinde taşınmaz edinme yoluyla Türk vatandaşlığı kazanan kişiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması davası nasıl açılır Haberi

Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması davası nasıl açılır

Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması davası!

İpotek, kişisel bir alacağın teminat altına alınması amacını güden ve bir taşınmaz değerinde alacaklının alacağını elde etmesini sağlayan sınırlı bir ayni hak olarak ifade ediliyor. 


İpotek; doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesine deniyor. İpotek gösterilen gayrimenkul bankadan kredi alarak borçlanan kişiye veya üçüncü bir kişiye ait olabiliyor.


İpoteğin tapu kütüğüne sicilinden sonra tescilin yapıldığını gösteren belgeye deniyor.Bu belge düzenlenerek ipotek alıcısına veriliyor.İpotek belgesi kıymetli evrak niteliğinde olmayıp sadece tescili yapılan ipotekle ilgili bilgileri içeriyor.


Konut kredisinin tamamı ödenmiş ve ancak alacaklı terkin taahhüdüne rağmen terkin işlemini yerine getirmezse taşınmaz maliki rehnin fekkini (kaldırılması) dava yolu ile istenebiliyor. 


İpotekle temin edilmiş ve vadesi gelmiş bir alacağın borçlusunun icra dairesine müracaat etmesi, alacaklısının...