08 / 05 / 2024

taşınmaz üzerindeki ipotek nasıl kaldırılır

taşınmaz üzerindeki ipotek nasıl kaldırılır

Gayrimenkul üzerindeki ipotek kaldırıldıktan sonra gayrimenkul, krediyi alan kişi adına tahsis edilir. Peki İpotek borcu ödendikten sonra gayrimenkul üzerindeki rehin nasıl kaldırılır?

İpotekli taşınmaz satılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Üzerinde ipotek bulunan bir taşınmazın satışı mümkün müdür? sorusuna yanıt verdi.

Taşınmaz sınırları nasıl belirlenir?

Arazi üzerindeki mülkiyet, kullanılmasında yarar olduğu ölçüde, üstündeki hava ve altındaki arz katmanlarını kapsıyor. Peki, taşınmaz sınırları nasıl belirlenir? İşte sınırların belirlenmesi esasları..

İpotekli taşınmazın devri yeni malikin sorumluluğu!

İpotek ile alacaklı kimse kendisine olan borç için borçlu adına taşınmazın ipotek edilmesini isteyebiliyor. Peki, ipotekli taşınma mal devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri halinde yeni malikin sorumluluğu nedir?

İpotekli taşınmazın bölünmesi!

Doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi ipotek olarak ifade ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazın bölünmesi mümkün mü?

İpotekli taşınmazın devri nasıl olur?

Bir taşınmazın ipotek edilmesi, ile alacaklı alacağını teminat altına almış oluyor. Borcun ödenmemesi halinde ipotek edilen taşınmaz satılarak borç tahsil ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazın devri nasıl olur?

İpotek fek yazısı kaç günde çıkar?

Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılabilmesi için kredinin kullanıldığı bankadan ipotek fek yazısının alınması gerekiyor. İpotek fek yazısı kredinin kullanıldığı bankadan alınıyor. Peki, ipotek fek yazısı kaç günde çıkar?

Taşınmaz ipoteği nasıl kurulur?

İpotek, halen mevcut veya ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminat gösterilmesi işlemi oluyor. Peki, taşınmaz ipoteği nasıl kurulur? İşte ipotek kurma işlemleri..

Taşınmaz mülkiyeti kısıtlamaları!

Arazi üzerindeki mülkiyet, kullanılmasında yarar olduğu ölçüde, üstündeki hava ve altındaki arz katmanlarını kapsıyor. Medeni Kanuna göre taşınmaz mülkiyeti bazı hallerde kısıtlanabiliyor. Peki, taşınmaz mülkiyeti kısıtlamaları nelerdir?

İpotek fek yazısının bedelinin iadesi nasıl olur?

Kredinin tamamının ödenmesi üzerine taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması için bankadan ipotek fek yazı alınması gerekiyor. Ancak ipotek fek yazısı bedelinin iadesi mümkün oluyor. İpotek fek yazısının bedelinin iadesi nasıl olur?

Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması davası!

Konut kredisinin tamamı ödenmiş ve ancak alacaklı terkin taahhüdüne rağmen ipoteğin kaldırma işlemini yerine getirmezse ne yapılabilir? Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması davası nasıl açılır?

İpotek fek yazısı kaç günde gelir?

Taşınmaz üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından hazırlanan ipotek fek yazısı hazırlanıyor. ipotek fek yazısı ücreti bankadan bankaya değişiklik gösterebiliyor. Peki, ipotek fek yazısı kaç günde gelir?

Deva Holding'in Çerkezköy'deki taşınmazı kredisine karşılık ipotek edildi!

Deva Holding A.Ş'nin Türkiye İş Bankası'ndan 20 milyon TL kredi kullanmasına karşılık, Tekirdağ Çerkezköy'de bulunan taşınmazına ipotek tesis edildi. Bu bağlamda önceden kullandığı 28,5 milyon TL kredisinin ipoteği de fek edildi...

Ekiz Yağ'ın taşınmazları üzerindeki banka ipoteği kaldırılıyor!

Ekiz Yağ ve Sabun Sanayii A.Ş'nin taşınmazları üzerindeki yüzde 20 marjlı toplam 9.815.497 'lik garame ipotek tesisi bugün itibariyle tamamlandı ve ilgili bankalarca konulmuş olan hacizlerin kaldırılması için işlemler başlatıldı...

taşınmaz üzerindeki ipotek nasıl kaldırılır Haberi

taşınmaz üzerindeki ipotek nasıl kaldırılır

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması için bankaya olan konut kredisi borcu tamamlandıktan sonra, Tapu sicil müdürlüğü tarafından işlem yapılması gerekir.

İpotek terkin işlemleri nasıl yapılır?

Tapu Sicili Tüzüğünün 88. maddesi gereğince ipotek terkin evrakları tüketiciye elden ibraz edilemez.  Bankadan kredi borcunun tamamlandığına ilişkin yazıyı ve ipotek terkinine ilişkin harcın da ödendiği bilgisini içeren evrak ilgili Tapu Müdürlüğü'ne gönderir. Evraklar Tapu sicil müdürlüğü'ne ulaştıktan sonra, ipotek terkini işlemi gerçekleştirilir.

Gayrimenkul, krediyi alan kişi adına tahsis edilir

 

Gayrimenkul üzerindeki ipotek kaldırıldıktan sonra gayrimenkul, krediyi alan kişi adına tahsis edilir. Ziraat Bankası ile yapılan Protokol kapsamında ipotek terkin işlemleri elektronik ortamda yapılır.
 

İpoteğin terkini nedir?

İpotek terkini için gerekli...