04 / 05 / 2024

taşınmazın gerçek değeri

taşınmazın gerçek değeri

2017 yılı Ocak – Ekim döneminde Türkiye’de 2 milyon 96 bin 616 satış gerçekleştirildi. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı çok uzun süredir tapu dairesinde işlem görmemiş taşınmazları satın alırken dikkatli olmak gerektiğini söylüyor.

Yabancının taşınmaz ediniminde yeni dönem! Başvurular Web Tapu’dan yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2024/2 sayılı genelgesi kapsamında yabancıların taşınmaz edinimlerinde kullanılacak değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gidildi.

5 senede tam 845 taşınmaz özelleştirilmiş!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in özelleştirme uygulamalarına ilişkin soru önergesine cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 5 yılda 845 taşınmazın özelleştirildiğini belirtti. Mehmet Şimşek ayrıca  212 adet imar planının onaylandığını kaydetti.

Aralarında İstanbul, Muğla ve Antalya’nın da olduğu 12 şehirdeki 73 taşınmaz için özelleştirme kararı!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne kayıtlı olan 12 şehirdeki toplam 73 taşınmazın özelleştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar...

Gayrimenkul sektöründe balon söndü! Konut fiyatları gerçek  değerine iniyor!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ev almak isteyenleri uzun bir dönem zorladı. Son 6 aydır düşüşe geçen konut fiyatları gerçek değerlerine inmeye başladı. 

Ankara'daki bir taşınmazın da içinde olduğu özelleştirme kapsamında 214 milyon 855 bin TL'lik satış gerçekleşti!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından Aydın, İzmir ve Muş'taki bazı taşınmazların satışı ve Ankara'daki bir taşınmaza dair imar planı değişikliğine yönelik karar alındı. 

Özelleştirme kapsamındaki taşınmazın satışı onaylandı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Özelleştirme kapsamında yer alan İstanbul'daki taşınmazın satışına onay verildi. Söz konusu karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Halk GYO Fatih Binası'nın değeri 86 milyon TL'yi aştı!

Halk GYO'nun Fatih Binası'nın 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Söz konusu taşınmazın toplam değeri 86 milyon TL'yi aştı.

Halk GYO Şişli Binası'nın 2023 yılı değeri 152 milyon 556 TL!

Halk GYO'nun Şişli Binası'nın 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Söz konusu taşınmazın toplam değeri 152 milyon 556 TL oldu.

Halk GYO Ataşehir Finans Kule'sinin 2023 değeri 2.5 milyar TL'yi aştı!

Halk GYO'nun Ataşehir Finans Kule'sinin 2023 yıl sonu değeri belli oldu. Söz konusu taşınmazın toplam değeri 2.5 milyar TL'yi aştı.

Halk GYO'nun İzmir Konak 2 binasındaki 5 adet taşınmazının değeri 126 milyon TL!

Halk GYO'nun İzmir İli Konak İlçesi, Akdeniz Mahallesi, 2802 ada 15 parselde yer alan İzmir 2 binasındaki 5 adet taşınmazının 2023 değerleme raporu yayımlandı. Peki Halk GYO'nun 5 adet taşınmazının değeri ne kadar oldu?

Gayrimenkul değeri nasıl hesaplanır? Ev fiyatları nasıl belirlenir?

Gayrimenkulün değeri, bir ev için önemli bir faktör olup, satın almayı düşündüğünüz veya sahip olduğunuz bir gayrimenkulün gerçek değerini belirlemek önemli bir adımdır. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır ve hesaplama yöntemleri nelerdir? İşte bu konuyla ilgili önemli bilgiler…

İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi: Araçlar gerçek değerlerine ulaşacak

İkinci el araçlarla ilgili yeni düzenlemelerin gelmesi hem satıcıları hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi oluşurken, fiyatların gerçek değerlerine ulaşması bekleniyor.

Dolar yerinde durmuyor! Mert Başaran 10 gün sonra doların geleceği rakamı açıkladı! Şu anki fiyatlar gerçek değil...

Emlak ve yatırım uzmanı Mert Başaran doların şu anda gerçek değerinde olmadığını belirterek,  doların 10 gün sonra geleceği seviyeyi açıkladı.

taşınmazın gerçek değeri Haberi

taşınmazın gerçek değeri

2017 yılı Ocak – Ekim döneminde Türkiye’de 2 milyon 96 bin 616 satış, 9 bin 123 bağış, 21 bin 811 taksim, 323 bin 796 intikal, 315 bin 360 şahsi ipotek işlemi yapıldı. 

Tapu müdürlüklerinde iş hacmi sayısının 80 binleri aştığı kaydedildi. Bu noktada sahte kimlik, vekalet ve veraset ilamları ile işlemlerle de karşılaşıyor. 

 
Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı konuyla ilgili açıklama yaparak “Çok uzun süredir tapu dairesinde işlem görmemiş taşınmazları satın alırken çok dikkatli olmak gerekiyor. Mal sahibinin yurt dışında ve şehir dışında olduğu, miras olarak ilgisiz kalan taşınmazlar dolandırıcılar tarafından ucuz fiyatlar ve sahte evraklar ile satışa çıkarılıyor. Uygun fiyatla alım yaptığını düşünen alıcılar ise mağduriyet yaşıyor. Taşınmaz için açılan tapu iptal davaları ile taşınmazları kaybettikleri gibi...