19 / 05 / 2024

taşınmazın tapu kütüğüne beyanı

taşınmazın tapu kütüğüne beyanı

Gayrimenkulün tapuya beyanı nedir? Gayrimenkulün tapuya beyanı nasıl yapılıyor? Tapu kütüğünün beyan kısmında neler yazıyor? Gayrimenkulün tapuya beyanı hakkında merak ettikleriniz haberimizin devamında yer alıyor..

1 milyon TL'lik mevduatın aylık kazancı ne kadar? 1 milyon ne kadar faiz getiriyor? Mevduat faizleri resmen fırladı!

Merkez Bankası'nın son faiz artışının ardından mevduat faizleri yükselmeye devam ediyor. Bu durum mevduat faizlerine talebi artırırken vatandaşlar ''1 milyon TL'lik mevduatın aylık kazancı ne kadar?'' sorusunun yanıtını merak ediyor. 

Özelleştirme kapsamındaki taşınmazın satışı onaylandı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Özelleştirme kapsamında yer alan İstanbul'daki taşınmazın satışına onay verildi. Söz konusu karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Halk GYO'nun İzmir Konak 2 binasındaki 5 adet taşınmazının değeri 126 milyon TL!

Halk GYO'nun İzmir İli Konak İlçesi, Akdeniz Mahallesi, 2802 ada 15 parselde yer alan İzmir 2 binasındaki 5 adet taşınmazının 2023 değerleme raporu yayımlandı. Peki Halk GYO'nun 5 adet taşınmazının değeri ne kadar oldu?

Adıma kayıtlı taşınmazı e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekir?

İşi Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne günde pek çok sorunun yanıtı merak ediliyor. Bunlardan biri de ‘Adıma kayıtlı taşınması e-devletten göremiyorum, ne yapmam gerekiyor’ sorusudur. Bu sorunun yanıtı olarak belirli yöntemleri kullanmak gerekir. Kayıtlı taşınmaz görünmediğinde yapılması gerekenler...

O ilimizde 19 adet taşınmaz kiraya verilecek! Bu yatırımı kaçırmayın!

Bir büyükşehirde daha çok sayıda taşınmazın kiraya verileceği ilanı yatırımcılar tarafından araştırılıyor. 19 adet taşınmazın ihalesinde detaylar belli oldu. Ayrıntılar için haberi okumaya devam edebilirsiniz…

Altın son 120 günün en kötü haftasına imza attı!

Altın, ABD'de güçlü ekonomik verilerin Fed'in faizleri yükseltme olasılığını artırmasıyla yaşadığı değer kaybı sonrasında 120 günün en kötü haftasına imza attı. 

Altınlarını satanlara kötü haber! Yerine koyarız devri bitti! İslam Memiş gram altın için yeni rakamı verdi

Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Gram atın Kapalıçarşı fiyatı 1300 TL'yi geçerken İslam Memiş'ten ''Yerine koyarız devri bitti'' açıklaması geldi. Altınlarını satanlara kötü haber! İşte gram altında gelecek yeni seviye...

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı taşınmazını satıyor! 22 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı taşınmazını satacağını duyurdu. 22 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın… İşte detaylar!

Altın çocuk küpeleri ne kadar? Altın çocuk küpe fiyatı kaç TL? 6 Ocak 2023 Elizi fiyat listesi

Kız çocukları için alınabilecek en değerli hediyeler arasında yer alan altın çocuk küpelerinin fiyatları binlerce kişi tarafından araştırılıyor. Altın çocuk küpeleri ne kadar? Altın çocuk küpe fiyatı kaç TL? 6 Ocak 2023 Elizi fiyat listesi.

Dünya Bankası açıkladı! 50 yılın en kötü senaryosu! Altını olanlar derin nefes alın! Kritik seviye resmen belli oldu

Altın fiyatları son 7 aydır düşüş eğiliminde hareket ediyor. Analistlere göre altının ''50 yılın en kötü senaryosu'' yorumları yapılmaya başlarken Dünya Bankası'ndan altın için derin nefes aldıracak kritik seviye açıklandı. 

Altın gerdanlık fiyatları ne kadar? Altın gerdanlık kaç lira? Atasay altın gerdanlık 7 Ekim 2022 fiyat listesi

Altın gerdanlık almak isteyen binlerce kadın gerdanlık fiyat listesini merak ediyor. Peki Atasay altın gerdanlık fiyatı ne kadar? Altın gerdanlık fiyatları kaç lira? İşte Atasay altın gerdanlık 7 Ekim 2022 fiyat listesi..

Altını olanlara kötü haber geldi! 1 gram bile altını olan hemen baksın! İşte son dakika altın fiyatları 10 Temmuz 2022!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen altın fiyatları son 9 ayın en düşük seviyesini görürken altını olanlara da kötü haber geldi. Peki altın fiyatlarında son durum ne? İşte gram altın ve çeyrek altın başta olmak üzere kalem kalem altın fiyatları...

Özelleştirme İdaresi'nden Ankara'da dev taşınmazın satışına onay çıktı! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara İncek'te 2 bin 680 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 9 milyon 550 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Altınova Tuğra İnş. ve Şüheda Konaç Ortak Girişim Grubu'na satılmasına onay verdi.

taşınmazın tapu kütüğüne beyanı Haberi

taşınmazın tapu kütüğüne beyanı

Gayrimenkulün tapuya beyanı!


Üçüncü kişileri aydınlatmak, bilgilendirmek ve özellikle uyarmak amacıyla tapu kütüğündeki özel sütununa işlenen taşınmazın hukuki durum ve akıbetini gösteren belirtmelere gayrimenkulün tapuya beyanı deniyor. 



Gayrimenkulün tapuya beyanı!


Gayrimenkulleri ilgilendiren bazı hukuki ve fiili ilişkilerin herkes tarafından bilinmesini sağlama amacıyla kütüğün beyanlar kısmına yapılan tapu sicili işlemi olarak biliniyor. Tapu kütüğünün beyan kısmında gösterilecek olanlar:


-Teferruat


- Kanunen kurulan daimi geçit hakkı


- Medeni kanuna göre artık kurulmaları mümkün olmayan ayni haklar


- Yapı müteahhit ve işçilerin işe başladıkları tarih


- Bir gayrimenkul malikinin diğer gayrimenkul üzerinde ayni hakları


- Devre mülk hakkı


- Fiil ehliyetinin sınırlanmasına ilişkin karalar


Beyanlar, gayrimenkul malikinin veya resmi bir dairenin yazılı istemi üzerine yapılıyor. Bunları herkesin bildiği farz olunduğu için beyanlar hakkında tapu siciline güven ilkesi uygulanmıyor. Gayrimenkulün tapuya beyanı konusunda taşınmazın...