27 / 04 / 2024

Taşkızak Tersanesi

Taşkızak Tersanesi

Haliçport projesi kapsamında Camialtı ve Taşkızak tersaneleri boşaltılıyor. Gemi yapımında kullanılan makineler satıldı. TDİ Genel Müdür Yardımcısı Demir, "Ekipmanlar çok eskiydi, yine de hurda vasfından kurtararak sattık" dedi...

Haliç Tersanesi nerede? Havadan videosu!

Fatih Sultan Mehmet tarafından 1455 yılında Tersane-i Amire adıyla kurulan Haliç Tersaneleri 25 Temmuz 2013 tarihinde www.havadanemlakvideo.com ekibinden kameraman Sayen Kaspar tarafından havadan görüntülendi.

Camialtı ve Taşkızak tersanelerinin ihalesi 2 Temmuz'da gerçekleşecek!

Haliç'te yapılacak liman projesi için Camialtı ve Taşkızak tersaneleri 2 Temmuz'da ihaleye çıkacak...

Haliç'teki yat limanına otel ve cami de yapılacak!

Haliç'te yapılması planlanan yat limanı projesi dahilinde bölgeye alışveriş merkezi, otel ve cami da yapılması planlanıyor...

Doğan Karahan Taşkıran Gayrimenkul İnşaat Gıda İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğan Karahan Taşkıran Gayrimenkul İnşaat Gıda İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi 400 bin TL sermaye ile bugün Doğan Karahan Taşkıran tarafından kuruldu.

TOKİ'den Karabük Taşköprü'ye yeni proje!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Karabük'ün Taşköprü'ye 310 konutluk bir proje inşa edilecek. Projenin 500 günde tamamlanması bekleniyor.

TOKİ Taşköprü Gizlice 310 konut için ihale 19 Haziran'da!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kastamonu İli, Taşköprü İlçesi, Gizlice Mahallesi, Kurban Tepe Mevkii'nde inşa edilecek olan 310 konut için ihale 19 Haziran'da.

Taşkıran Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşkıran Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Ertuğrul Taşkıran tarafından kuruldu.

Trabzon'daki Taşkın Konak restore edildi!

Kentteki tarihi yapıları restore eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ortahisar'da yer alan Taşkın Konağı restore etti.

Çanakkale'deki taşkın koruma tesisleri TBMM gündeminde!

Çanakkale'deki sulama ve taşkın koruma tesisleri, TBMM gündemine taşındı. Konuya ilişkin CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek soru önergesi hazırladı..

Taşköprü'de 5 tesisin açılışı yapıldı!

Taşköprü Belediyesi tarafından 9 milyon TL değerinde inşa edilen 5 tesisin açılışı yapıldı.

Kastamonu Taşköprü otobüs terminaline kavuşuyor!

Taşköprü Belediyesi, ilçe için önem arz eden projeleri tek tek hayata geçirmeye son sürat devam ediyor. Belediye Cuma pazarı yanında bulunan giysi pazarının olduğu alanda modern şehirlerarası otobüs terminali binası için ihaleye çıktı.

Kastamonu Taşköprü Otobüs Terminali ihaleye çıkıyor!

Kastamonu Taşköprü Belediyesi tarafından inşa edilecek otobüs terminali projesi ihaleye çıkıyor. Projenin 2018 yılında tamamlanması bekleniyor.

Kastamonu Taşköprü 2019'da doğalgaza kavuşuyor!

Kargaz Genel Müdürü Kasım Kahraman yaptığı açıklamada Taşköprü’nün bir aksilik olmadığı takdirde 2019 yılı Ekim ayında doğalgaza kavuşacağının müjdesini verdi.

Artvin'deki asma ve taş köprüler TBMM'de konu oldu!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'de bulunan asma ve taş köprülere ilişkin olarak Başbakan Yıldırım'a 5 soru sordu..

Taşköprü OSB’nin alt yapı proje ihalesi yapıldı!

Taşköprü’de geçtiğimiz yıl kamulaştırma çalışmaları tamamlanan Taşköprü Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapı proje ihalesi yapıldı.

Ceyhun Dilşad Taşkın: İmar ve ruhsat işlemleri bizim için çok önemli!

Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, imar ve ruhsat bekleyen müteahhit ve firmalar ile bir araya geldi. Vali Yardımcısı Taşkın, imar ve ruhsat işlemlerinin kendileri için çok önemli bir konu olduğunun söyledi.

Taşkızak Tersanesi Haberi

Taşkızak Tersanesi

Haliçport projesi kapsamında Camialtı ve Taşkızak tersaneleri boşaltılıyor. Gemi yapımında kullanılan makineler satılclı. TDİ Genel Müdür Yardımcısı Demir, "Ekipmanlar çok eskiydi, yine de hurda vasfından kurtararak sattık" dedi 



Tarihi 550 yıl öncesine dayanan Tersane-i Amire'nin Haliçport projesi kapsamında özelleştirilmesinin ardından Taşkızak ve Camialtı Tersanelerinin boşaltılmasına başlandı. Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Sacit Sadullah Demir, Camialtı Tersanesinin tamamen boşaltıldığını, gemi yapımında kullanılan makinelerin ve teçhizatın ise satıldığını vurguladı. 


BirGün'e konuşan Demir, "Camialtı Tersanesinde gemi yapımında kullanılan makinelerin çoğu satıldı. Tersanenin kuruluşu itibariyle mevcut ekipmanın hepsi çok eski. Tornalarımız, vinçlerimiz, kaynak makinelerimiz, marangoz aletlerimiz vardı. Gemi inşaatlarından kalma saclarımız vardı. Bir tane de kuvvet romörkörü vardı 60-70 yaşında. Bunların hepsini sattık. Ahşap kızaklarımız kaldı, onlar da yağmur çamurda çürür. Ahşap kızakları isteyen...