30 / 04 / 2024

tav ortaklık yapısı

tav ortaklık yapısı

TAV Havalimanları Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yeni ortaklık yapısını açıkladı. İşte TAV'ın yeni ortaklık yapısı...

İsra Holding, bölgenin ilk AVM'si V Mall Ağrı'da hafriyat çalışmalarına başladı! 

Öz sermaye ve güçlü ortaklık yapısıyla faaliyetlerine devam eden İsra Holding’in Ağrı İl Özel İdaresi iş birliğiyle inşa ettiği V Mall Ağrı projesinde hafriyat çalışmaları başladı.

Cigna sigorta, yoluna QNB Sigorta olarak devam edecek!

Cigna Sağlık Hayat ve Emeklilik; faaliyetlerine QNB Sigorta adıyla devam edeceğini açıkladı. Şirketin ortaklık yapısı yüzde 100 QNB Finansbank iştiraki olarak değişti.

Koç Holding'in ortaklık yapısını değiştiren şirket 13 Mayıs'ta kurulmuştu! 

Koç Holding’in sermayesinin yüzde 43,65’inin sahibi olan Temel Ticaret, A ve B grubu bütün paylarını Family Danışmanlık’a devretti. İşte ayrıntılar...

İsra Holding, Kayaşehir Palladium’u Ziraat GYO'dan satın aldı! 

Öz sermaye ve güçlü ortaklık yapısıyla çeyrek asırdır gayrimenkul geliştirme, inşaat ve enerji sektörlerinde faaliyette bulunan ve çeşitli projelere imza atan İsra holding, Ziraat GYO bünyesinde bulunan Kayaşehir Palladium’u satın aldı.

Kalyon Holding'ten İstanbul Havalimanı'na 8 milyar avroluk yatırım! 

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, İGA'daki yeni ortaklık yapısıyla ilgili konuştu ve buradaki yatırımlarını değerlendirdi...

İsra Holding'in basın toplantısı 22 Mart'ta!

Öz sermaye ve güçlü ortaklık yapısıyla çeyrek asırdır gayrimenkul geliştirme, taahhüt-inşaat ve enerji sektöründe faaliyet gösteren İsra Holding'in V markalı projelerini tanıtacağı basın toplantısı 22 Mart tarihinde gerçekleştirilecek.

Koray Gayrimenkul, Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarını satın aldı!

Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarının bir kısmının Koray Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş. tarafından devralınması ile sonuçlanacak olan şirket ortaklık yapısındaki değişikliğe izin verilmesi talebine Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izin verildi. 

Vadistanbul'un ortaklık yapısı değişti!

İstanbul’un en değerli kompleks projelerinden biri olan Vadistanbul’da lnvest İnşaat’ın dört şirketteki (Radisson Blu Hotel, Radisson Rezidans, Teknopark, Hastane) ortaklığı sonlandırıldı. Bundan sonraki süreçte Ortaklık yapısı Artaş - Evyap  Ortak Girişimi ile devam ediyor.

Pera GYO Kıbrıs arsaları 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kıbrıs arsalarına ait değerleme raporunu yayınladı...

Pera GYO Kıbrıs arsaları 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kıbrıs arsalarına ait değerleme raporunu yayınladı...

Kasap Döner'den iki yeni konsept! 

Yeni ortaklık yapısından sonra Kasap Döner'den yeni konsept hamlesi geldi. Kasap Döner'e iki marka daha eklendi. 

Deniz GYO'dan ortaklık yapısındaki değişiklik açıklaması!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) ortaklık yapısında dolaylı olarak oluşan değişiklik hakkında açıklama yaptı.

İstanbul Havalimanı'nın işletmecisinin ortaklık yapısı değişiyor!

29 Ekim'de ilk etabı açılan İstanbul Havalimanı’nın inşası ve 25 yıl boyunca işletmesini üstlenen İGA Havalimanı İşletmesi AŞ'nin, 5 ortağından biri olan Kolin İnşaat hisselerini devredeceğini duyurdu. 

tav ortaklık yapısı Haberi

tav ortaklık yapısı

TAV Havalimanları Holding AŞ (TAV) ortaklarından Tepe İnşaat Sanayi AŞ ve Sera Yapı Endüstrisi ve Ticaret AŞ'nin hisse devirleri sonrasında TAV'ın yeni ortaklık yapısı yayımlandı.


TAV Havalimanları Holding AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasında "TAV Havalimanları ortaklarından Tepe İnşaat Sanayi AŞ' nin TAV'da sahip olduğu yüzde 3,0 payın ve Sera Yapı Endüstrisi ve Ticaret AŞ'nin TAV'da sahip olduğu yüzde 0,76 payının, yurt dışında yerleşik kurumsal yatırımcılara satış işleminin 12 Eylül tarihi itibarıyla tamamlandığı kamuoyuna duyurulmuştur." denildi.


Açıklamada, gerekli yasal prosedürün tamamlanmasının ardından söz konusu hisse devri sonrasında TAV'ın yeni ortaklık yapısında, Aéroports de Paris Grubu'nun yüzde 46,12, Tepe İnşaat Sanayi AŞ'nin yüzde 5,06, Sera Yapı Endüstrisi ve Ticaret AŞ'nin yüzde 1,29'luk pay oranına sahip olduğu, ayrıca halka açık olmayan diğer...