13 / 05 / 2024

tavaf alanını genişletme çalışmaları

tavaf alanını genişletme çalışmaları

Kabe'deki tavaf alanını genişletme çalışmalarında çökme meydana geldi. Kutsal Mekanlar Başkanlığı Sözcüsü Ahmed el - Mansuri, çökme nedeniyle genişletme çalışmalarına geçici bir süre ara verildiğini duyurdu...

Nilüfer'deki deri sanayi ve Teknosab alanının genişletileceği iddiası mecliste!

Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki Badırga Mahallesi'nde bulunan deri sanayi ve Teknosab alanının tarım arazilerini de içine alacak şekilde genişletileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Marmaris'te mesire alanının işletme hakkının kiraya verilmesi TBMM'de!

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki bir mesire alanının işletme hakkının kiraya verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dışişleri Bakanlığından İsrail'in ilave yasa dışı yerleşim yerlerini genişletme planına onay vermesine tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da ilave yasadışı yerleşim yerlerini genişletme planının resmen onaylanmasına tepki gösterdi.

Anfield Stadı'nın genişletme projesi ertelendi! 

İngiltere Premier Lig kulübü Liverpool, Anfield Stadı'nı genişletme projesinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle ertelendiğini açıkladı.

Türkiye'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yasa dışı yerleşim birimlerini genişletme kararına tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Doğu Kudüs'teki yasa dışı yerleşim birimlerini genişletme kararına tepki göstererek uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını hiçe sayan işgalci anlayışı bir defa daha şiddetle reddettiklerini belirtti.

Kocaeli Kefken Limanı'nın genişletme çalışması mecliste!

Kocaeli Kefken Limanı ile ilgili bir genişletme veya yenileme çalışması olup olmadığı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Altınoluk'ta liman genişletme çalışmaları başlıyor!

Balıkesir'in Altınoluk ilçesinde liman genişletme çalışmaları başlıyor. Altınoluk sahili çevre düzenleme ve iskele yapım işi çalışmalarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur inceledi.

Yıldırım'da yol genişletme çalışmaları başladı!

Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçeye yeni bir görünüm kazandırmak amacıyla cadde ve sokaklardaki parke, bordür ve yol genişletme çalışmalarına hız verdi.

Niğde Maden'in yerleşim alanının genişletilmesi talebi mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde İli Ulukışla ilçesine bağlı bir köyün yerleşim alanının genişletilmesi talebine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şanlıurfa'da yolların genişliği iki katına çıkıyor!

Şanlıurfa Ticaret Merkezi’ne bağlı Sebze ve Meyveciler Hal Pazarında mevcut yolun yetersiz olduğu yönündeki talepler üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki yol genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

Beykoz'da sahil genişletme çalışmalarının ikinci etabı başladı!

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Beykoz Belediyesi’nin 2015 yılından beri ortaklaşa yürüttüğü sahil genişletme çalışmalarının ikinci etabı başladı.

Malatya Yeşilyurt'taki yol genişletme çalışmaları tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt İlçesi Atalar Mahallesinde yapımı tamamlanan köprü ve yol genişletme çalışmalarını yerinde inceledi.

Kayseri Kocasinan'da yol genişletme çalışmaları başladı!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Osman Kavuncu ile Kocasinan Bulvarını birleştiren 8. Cadde’de, asfalt yenileme ve yol genişletme çalışmalarının başladığını söyledi.

tavaf alanını genişletme çalışmaları Haberi

tavaf alanını genişletme çalışmaları

Kutsal Mekanlar Başkanlığı Sözcüsü Ahmed el-Mansuri, Kabe'deki ikinci etap yıkım çalışmaları sırasında, bir bölümde aşırı yükten dolayı çökme meydana geldiğini belirterek, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi. 


Mansuri, çökme nedeniyle genişletme çalışmalarına geçici bir süre ara verildiğini duyurdu.


Kabe kapısının karşısında birinci etap çalışmalarının büyük bölümünün tamamlanmasının ardından Altın Oluk adı verilen yerin hemen karşısındaki ikinci bölümde genişletme çalışmaları kapsamında yıkım işlemleri başlamıştı.


Hac döneminin bitmesi ile birlikte başlayan yıkım çalışmaları 24 saat aralıksız sürdürülüyor.


Bir Türk şirketinin yürüttüğü ikinci etap genişletme çalışmalarının 2014 yılı hac dönemine kadar tamamlanması...