04 / 05 / 2024

taviz bedelinin tahsil şekli

taviz bedelinin tahsil şekli

Vakıf taviz bedeli nedir? Taviz bedelinin tahsil şekli nasıldır? Sorularınızın yanıtı ve detayları haberimizde...

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kira bedelinin tespiti davasında bu 3 şarta çok dikkat!

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan yüksek gerilim sık sık gündeme gelirken, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil de kira bedelinin tespiti davası için önemli olan 3 şartı açıkladı.

Kira bedelinin tespiti davasında tarihe dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar zirve yapmışken pek çok kişi de kira bedelinin tespiti ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte kira bedelinin tespiti davasında dikkat edilecekler...

Araç kiralayanlar dikkat! Emsal karar çıktı 

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, trafik kazasının ardından kiraladığı aracın bedelinin karşı taraftan tahsil edilmesini talep eden kişinin davasının reddini hukuka aykırı olduğuna hükmetti. İşte tüm detaylar...

Tapu satış bedelinin düşük göstermenin cezası nedir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri yapılırken tapuda devir işlemi yapabilmek için belirlenen miktarda harç ödenmesi gerekiyor. Tapu harçları gayrimenkulü satan ve alan kişiler tarafından ayrı ayrı tahsil ediliyor. Tapu harçları ödenmezse gayrimenkulün devir işlemi yapılmıyor.

Bakanlığa ait binaların tahsil edilemeyen kira gelirleri TBMM'de!

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Bakanlığa ait binaların yenileme işlemlerine ve tahsil edilemeyen kira gelirlerine ilişkin soru önergesi verdi. 

Panora GYO'dan kiracılarına yüzde 20 indirim!

Panora GYO, kiracılarına finansal destekte bulunmak amacıyla, pandemi öncesi yüzde 29'a varan iskontoların devam etmesine, kira bedellerinde yüzde 20'ye iskonto uygulanmasına ve kira bedelinin kira sözleşmesiyle belirlenen hasılat oranı üzerinden tahsil edilmesine karar verdi.

Ödenmeyen kiralar nasıl tahsil edilir?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında, ödenmeyen kiraların nasıl tahsil edileceğini kaleme aldı. İşte İmal'ın o yazısı...

Ödenmeyen aidatlar nasıl tahsil edilir? 

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında ödenmeyen aidatların nasıl tahsil edileceğini sorusunu kaleme aldı. İşte Feride Hilal İmal'in o yazısı...

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de onaylanarak yasalaştı.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31462 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Teklifi!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Ankara-Çankaya projesinden 3.4 milyon TL'lik satış!

Yapı Kredi Koray GYO, Ankara-Çankaya projesinden, C Blok 23 no'lu bağımsız bölümün, satış bedelinin 1 milyon 100 bin TL'si peşin, kalan bedeli ise takip eden on ay içerisinde taksitler halinde tahsil edilmek üzere 3 milyon 474 bin 576 TL bedelle satılmasına karar verdi.

Mimar ve mühendis odalarınca tahsil edilemeyen aidat borçları TBMM'de!

Mimar ve mühendis odalarınca tahsil edilemeyen aidat borçları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

taviz bedelinin tahsil şekli Haberi

taviz bedelinin tahsil şekli

Vakıf taviz bedeli nedir?

vakıfların yönetimi, faaliyetleri ve denetimine, yurt içi ve yurt dışındaki taşınır ve taşınmaz vakıf kültür varlıklarının tescili, muhafazası, onarımı ve yaşatılmasına, vakıf varlıklarının ekonomik şekilde işletilmesi ve değerlendirilmesinin sağlanmasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amacıyla hazırlanan 5737 Sayılı Vakıflar Kanunu'nun 18. maddesinde vakıf taviz bedeline ilişkin hükümlere yer veriliyor. Hükümleri incelemeden önce "Vakıf taviz bedeli nedir?" sorusunu yanıtlayalım.


Vakıf taviz bedeli, vakıf malların mülke dönüşümü ve mutasarrufuna tasarruf eden kişiye intikali için bir öngörülen bedele deniyor. Taviz bedeli, taşınmazın değerinin yüzde elli karşılığı oluyor. Bu bedel vakfa ödenmedikçe temliki tasarruflar yapılamıyor.


5737 Sayılı Vakıflar Kanunu'nun taviz bedeli ile ilgili hükümleri aşağıda sıralanıyor.


Taviz bedeli

MADDE 18 – Tapu kayıtlarında, icareteyn ve mukataalı vakıf şerhi bulunan gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde...