02 / 05 / 2024

Tayfun Kahraman kentsel dönüşüm açıklaması

Tayfun Kahraman kentsel dönüşüm açıklaması

İstanbul'da olası bir depremde hasar görecek binlerce yapı kentsel dönüşüm için bekliyor. İBB bu yıl 39 ilçedeki tüm binalarda tespit çalışmalarını tamamlamayı planlarken, dönüşümü engelleyen sorunlar için de harekete geçti.

Tayfun Kahraman: Kentsel dönüşüm kentliyi vurdu!

TÜRKİYE genelinde kentsel dönüşüm uygulamalarının masaya yatırıldığı "Kentsel Dönüşümde Yeni Yaklaşımlar" başlıklı panel İTÜ Mimarlık Fakültesi Taşkışla Yerleşkesi'nde düzenlendi..

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Tamer Sağlam ve Tayfun Akın Arığ ortaklığında kuruldu.

Data Organizasyon Emlak Ve Yöneticilik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Data Organizasyon Emlak Ve Yöneticilik Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kağıthane'de Davut Tekdemir ve Tayfun Kahraman ortaklığında kuruldu.

Müteahhitler hammadde fiyatlarında düzenleme bekliyor!

İMKON’a bağlı Müteahhitler Federasyonu İsmail Kahraman, kentsel dönüşüme hız kazandırılması için hammadde fiyatlarının düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

İstanbul'un binaları saatli bomba gibi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehrin en önemli problemlerinden biri olarak belirtilen deprem ve kentsel dönüşüm konusunda adeta bir seferberlik içinde çalışmalarına sürdürüyor. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, açıklamalarda bulundu.

İstanbul depremiyle ilgili korkutan tespit!

Büyük Marmara depreminin ardından tam 22 sene geçti. Beklenen deprem kapıya geldi ancak İstanbul henüz hazır görülmüyor. İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, büyük Marmara depreminin 22. yıldönümünde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İstanbul depreminde binaların yüzde 43'ü hasar görecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Kandilli Rasathanesi’nin beraber hazırladığı raporda, eğer İstanbul’da 7.5 şiddetinde bir deprem meydana gelirse neler yaşanacağına yer verildi. İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman da depreme ilişkin konuştu.

Kentsel dönüşüm için yeni talep!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, kentsel dönüşüm çalışmalarında emsal artırımı için talepte bulundu. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni öneri!

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, ada bazlı yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarında emsal artırımı yapılması gerektiğini dile getirdi. 

İstanbul'un depreme karşı tam güvenli olması için 500 milyar TL'ye ihtiyaç var!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul'da şu anda depreme karşı tam güvenli bir kent elde etmek için yaklaşık 500 milyar TL'ye ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

194 bin bina riskli!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul depremine ilişkin konuştu. İBB'nin çalışmalarına göre İstanbul’da en az 100 bin bina göçme riski ile karşı karşıya. Bu 600 daire anlamına geliyor.

İstanbul'da 200 binleri bulabilir!

İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, "Bizim elimizdeki verilere göre bir depremde ağır hasar alması beklenen 48 bin bina var diyoruz ama tablo araziye indiğimizde 200 binlere çıkabilir” dedi.

3 milyon İstanbullu evsiz kalacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı ve Şehir Plancısı Dr. Tayfun Kahraman, İstanbul depremine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul'un 48 bin 'çürük dişi' var diyen Kahraman, "Depremde yaklaşık 3 milyon İstanbullu evsiz kalacak" dedi.

İstanbul'da deprem riskine göre yapı tespiti taramaları yapılacak!

İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İzmir'de gerçekleşen şiddetli deprem sonrasında yaptığı açıklamada "Önceliğimiz afet karşısında dayanaklı bir İstanbul için, hep birlikte elimizi taşın altına koyma zamanı geldi, geçiyor" dedi.

Tayfun Kahraman kentsel dönüşüm açıklaması Haberi

Tayfun Kahraman kentsel dönüşüm açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'un 39 ilçesinde olası bir depremde hasar görecek binalar için çalışmalarına devam ediyor. Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre; son verilere bakıldığında, İstanbul'daki şiddetli bir depremde 53 bin binanın hasar göreceği öngörülüyor. Bu binalarda yaşayan insan sayısı ise 174 bin 296 olarak belirlendi.

Vatandaş kentsel dönüşümde çözüm önerileri için İBB'den çözüm bekliyor. Fakat müteahhit ve vatandaş arasındaki sorunlar, artan konut kredisi faizleri gibi birçok problem kentsel dönüşümü aksatıyor. 

39 İLÇEDEKİ TÜM VERİLER AÇIKLANACAK

Olası bir depremde hasar görecek bina sayılarını güncellemeyi sürdüren İBB sorunların çözümü için harekete geçti. 

İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, riskli olarak belirledikleri bina sayılarını ve çözüm önerilerini şu şekilde açıkladı: 

“Bu sayılar daha önce de belirtmiş olduğumuz sayılar. Yapım malzemesi...