05 / 05 / 2024

tayland ve kamboçya arasındaki arazi anlaşmazlığı

tayland ve kamboçya arasındaki arazi anlaşmazlığı

Uluslararası Adalet Divanı, Tayland ile Kamboçya arasında uzun zamandır tartışma konusu olan Preah Vihear tapınağı yakınındaki toprak parçasının Kamboçya’ya ait olduğunu kararlaştırdı. Tayland’ın bölgedeki güvenlik güçlerini çekmesi bekleniyor...

1934 yılında tapu işleri için Ankara, İstanbul ve Bursa'ya tapu sicil müdürlükleri yapılmış!

1934 yılında Tapu Umum Müdürlüğü 934 bütçesi hazırlamaya başlamış. BU kapsamda  Ankara, İstanbul ve Bursa'ya Tapu Sicil Müdürlükleri yapılacakmış.

Ford Kuga ve Puma'ya son dakika Nisan 2024 indirimi geldi! Hemen bu en gözde iki dev modelin yeni fiyatlarına bakın!

Otomotiv devi Ford'un en sevilen modelleri arasında yer alan Ford Kuga ve Puma'ya Nisan 2024'e özel indirim geldi. Peki Ford Kuga ve Puma'nın Nisan 2024 fiyatları ne kadar oldu? İşte son dakika Kuga ve Puma fiyatları...

AFAD uyardı! Marmara Bölgesi için kuvvetli yağmur ve kar yağışı geliyor...

Marmara Bölgesi'ndeki bazı şehirlerde bu gece saatlerinden itibaren sağanak yağış ve kar yağışı beklendiği açıklandı. Bu kapsamda, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul için uyarı yapıldı. İşte haberin ayrıntıları...

Meteoroloji hafta sonu için uyardı! Yurt geneline kuvvetli yağış ve kar yağışı geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama kapsamında, yağışların akşam saatlerinden sonra belirtilen bölgelerde Kahramanmaraş, Osmaniye, Malatya, Adıyaman ve Elazığ çevreleri ile Gaziantep'in doğusunda etkili olacağı tahmin edilmektedir. İşte haberin detayları...

Son Dakika: Aralık ayı 65 yaş ve engelli aylıkları hesaplara yatırılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan son dakika açıklamaya göre, engelli ve 65 yaş aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı.

Dikkat meteoroloji açıkladı! 64 il için fırtına ve kar yağışı uyarısı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 64 şehir için sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı. Yapılan uyarı kapsamında, yeni hava durumu raporuna göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklıkların 4-8 derecelere kadar düşeceği de kaydedildi. İşte haberin detayları...

Zeytinyağı ve pirina yağının analiz metodunda değişiklik

Zeytinyağı ve pirina yağının analiz metotlarında Avrupa Birliği (AB) normlarına göre yeni bir düzenlemeye gidildi. Böylece, Resmi Gazete' de yayımlanan tebliğe göre, zeytinyağı ve pirina yağının analiz metotlarında düzenleme gerçekleşti.

Yabancıya konut satışında 'golden visa' ve yüzde 1 fon payı önerisi! Gayrimenkulde 2025 ve 2026 yılları önemli!

Mars Türkiye kurucusu ve CEO’su Hakan Bucak, gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve yabancıya konut satışına da değindi. İşte Hakan Bucak'ın sektörle ilgili önemli açıklamaları...

Eylül 2023 engelli aylığı ve 65 yaş maaşı hesaplara yatırıldı! Acilen hesaplarınızı kontrol edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında Eylül ayında 3,3 milyar Türk Lirası yaşlı ve engelli aylığını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdıklarını müjdeledi.

Engelli ve 65 yaş üzeri vatandaşlar için duyuruldu! Adrese teslim edilecek!

Engelli ve 65 yaş üzeri vatandaşları sevindiren bir haber geldi. Başvuru yapanlara adrese teslim edilecek. İşte detaylar!

Yağızoğlu İnşaat Hafriyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yağızoğlu İnşaat Hafriyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 800 bin TL sermaye bedeli ile Bahri Sekmen ve Dilaver Yağızoğlu ortaklığında kuruldu.

Düşük kur nedeniyle ayakkabıda tedarik pazarı Uzakdoğu ülkelerine kaydı!

Türk ayakkabı sektörü dünya pazarını kaybetme tehlikesi yaşıyor. Enflasyon karşısında düşük kalan döviz kuru nedeniyle iç pazarda tedarik için Vietnam, Çin ve Kamboçya gibi Uzakdoğu ülkelerine yönelen sektör, kurun yükselmemesi halinde büyük bir kriz ile karşı karşıya kalacak.

Yağmur Alacak Yönetimi Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yağmur Alacak Yönetimi Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Nilay Kara ve Serkan Yağmur ortaklığında kuruldu. 

tayland ve kamboçya arasındaki arazi anlaşmazlığı Haberi

tayland ve kamboçya arasındaki arazi anlaşmazlığı


Uluslararası Adalet Divanı, Tayland ile Kamboçya arasında uzun zamandır tartışma konusu olan Preah Vihear tapınağı yakınındaki toprak parçasının Kamboçya’ya ait olduğunu kararlaştırdı.


İki ülke arasında krize yol açan anlaşmazlığı görüşen Lahey’deki mahkeme heyeti, 1962 yılında alınan, tapınağın Kamboçya’ya ait olduğuna yönelik mahkeme kararı gereğince, söz konusu toprakların da bu ülkeye ait olduğu sonucuna varıldığını bildirdi.


Mahkeme, bu karardan sonra Tayland’ın bölgedeki güvenlik güçlerini çekmesi gerektiğine de hükmetti.


Tayland ile Kamboçya arasında çatışmalara yol açan krizin temelinde 11. yüzyıldan kalma Preah Vihear adlı Hindu tapınağı yatıyor.


Her iki ülke de yılladır, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan tapınak ve tapınağın etrafındaki topraklar konusunda hak iddia ediyor. 1962 yılında tapınağın Kamboçya’ya ait olduğuna hükmeden Adalet Divanı’nın topraklar konusunda verdiği bu son karardan sonra iki ülke...