25 / 05 / 2024

TBMM bey sarayı

TBMM bey sarayı

TBMM, Osmanlı’nın tarihinde bilinen ilk saraylarından Bey Sarayı’nın üzerindeki orduevi ve askeri tesisin kaldırılmasını istedi. Ancak MSB, Belediye’nin gösterdiği yerin şehre uzak olduğunu belirterek ‘Orduevini taşıyamayız’ dedi...

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

Mustafa Demir: Ahlat'taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı tarihi ve milli bir projedir!

TBMM Genel Kurulunda açıklamalarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Demir, Ahlat'ta Cumhurbaşkanlığı sarayı yapılacağı eleştirilerine cevap verdi. Demir, "Bir saray olmadığı gibi külliyeden daha büyük bir anlam taşıyan tarihi ve milli bir projedir" dedi...

TBMM'de 'Ahlat'a Saray' tartışması!

Bitlis Ahlat’ta, Van Gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşa edilmesine ilişkin eleştirilere AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan yanıt verdi.

Aydın Adliye Sarayı için çalışmalar başladı!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın’a yapılması planlanan Adliye Sarayı ile ilgili konuştu. Savaş,“Adliye Sarayını 2019 yatırım programına aldırmak için Adalet Bakanlığımızla girişimleri hızlandırıyoruz” açıklamalarını kullandı.

Mada Adası'nın ulaşım sorunu TBMM'de!

Beyşehir Gölü'nde yer alan Mada Adası'nın ulaşım sorunu TBMM'de konu oldu. CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Niğde Adliye Sarayı inşaatına ilişkin 4 soru TBMM'de!

Niğde Adliye Sarayı TBMM gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, inşaatın ne zaman tamamlanacağını sordu..

Dolmabahçe Sarayı Otoparkı'nın günlük kirası 50 bin TL!

TBMM, Dolmabahçe Sarayı Otoparkı'nın bir günlük kiralama bedelinin 50 bin lira olduğunu bildirdi.

Konya Beyşehir'e yeni adliye binası yapılacak!

Konya'nın Beyşehir ilçesine kazandırılacak yeni adliye sarayının projesinin tamamlanması ve yakında işe başlamak üzere ihalesine çıkılacağı belirtildi.

Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı'ndaki binası TBMM'de konu oldu!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından kullanılan Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası, polis tarafından boşaltıldı. Mimarlar Odası'nın boşaltılan Yıldız Sarayı'ndaki binası mecliste konu oldu.

Edirne Sarayı'ndaki kazı çalışmaları yeniden başlıyor!

Kazı Başkanı Prof. Dr. Özer: "TBMM Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Belediyesi'nin katkılarıyla onlarca yıl kaderine terk edilen Edirne Sarayı'nın makus talihi kültür turizmine kazandırılarak değişmeye başlamıştır" dedi.

Bursa Bey Sarayı'nda restorasyon çalışmaları başlatılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe, Genelkurmay Başkanlığı’ndan gelecek ‘tahliye’ haberinin ardından Bey Sarayı’yla ilgili restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Bütçe Komisyonu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyetini bekliyor!

Ana binasının inşaatı 1,5 yıl önce tamamlanmasına rağmen yapım maliyeti halen açıklanmayan milyarlarca liralık Cumhurbaşkanlığı Sarayı TBMM'deki Bütçe görüşmelerinde dün yeniden gündeme geldi.

Kubadabad Sarayı turizme kazandırılacak!

Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubad’ın Beyşehir Gölü kıyısında yer alan yazlık sarayı Kubadabad, kazı ve konservasyon çalışmalarının ardından turizme kazandırılacak.

TBMM bey sarayı Haberi

TBMM bey sarayı


A.D isimli bir vatandaş, TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurarak, Bursa’daki Osmanlı’nın ilk sarayı olarak bilinen Bey Sarayı’nın kurtarılmasını istedi.

A.D. başvurusunda, daha önce Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Genelkurmay arasında da sorun olan Bey Sarayı üzerindeki orduevi ve askeri tesislerin kaldırılmasını istedi. A.D, Bey Sarayı’nın bulunduğu arazinin Maliye Bakanlığı’nca Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) devredildiğini belirtirken bakanlığın söz konusu araziyi kazı ve diğer işlemler için Kültür Bakanlığı’na devretmesini istedi.


MSB: Şehre çok uzak


Dilekçe Komisyonu başvuruyu işleme alırken, MSB ile temasa geçti. MSB, Bursa Orduevi Müdürlüğü bina ve tesisleri ile lojmanların konuşlu bulunduğu arazinin daha önce Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce talep edildiğini bildirdi.

Bakanlık orduevi ve askeri tesislerin bulunduğu arazinin Bursa şehir merkezine, eğitim ve sağlık tesislerine, kamu binalarına ulaşımının kolay olduğunu kaydetti. Bakanlik, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin...