05 / 05 / 2024

TBMM iron dome

TBMM iron dome

TBMM İdare Âmiri Salim Uslu, başkentte Meclis’i ve önemli kurumları saldırılardan korumak için İsrail’in uyguladığı ‘iron dome’ adı verilen 'demir kubbe' sistemini önerdi.

TBMM'ye 'demir kubbe'li savunma önerisi!

TBMM İdare Amiri Salim Uslu, başkentte Meclis’i ve önemli kurumları saldırılardan korumak için İsrail’in uyguladığı ‘iron dome’ adı verilen 'demir kubbe' sistemini önerdi.

TBMM'ye iron dome sistemi önerisi!

TBMM İdare Âmiri Salim Uslu, başkentte Meclis’i ve önemli kurumları saldırılardan korumak için İsrail’in uyguladığı ‘iron dome’ adı verilen 'demir kubbe' sistemini önerdi.

Sinop Nükleer Santrali anlaşması TBMM'de!

Japonya ile yapılacak ve Türkiye'nin 2'nci nükleer elektrik santrali olacak Sinop'taki tesise ilişkin anlaşma, TBMM'ye geldi. Türkiye'de nükleer enerji santraline ilişkin ilk anlaşma, 12 Mayıs 2010'da Rusya ile imzalanmıştı..

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2015 yılı bütçe görüşmelerine başladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2015 yılı bütçesinin geneli üzerindeki görüşmelere başlandı. Milletvekillerinin, bütçenin geneli üzerindeki görüşlerini ifade etmesinin ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eleştirilere yanıt verecek...

Anikya İznik Çini, TBMM’yi İznik çinileriyle donattı!

Anikya İznik Çini; TBMM Başkanlık konutunu, TBMM Ek Hizmet Binasını ve Halkla İlişkiler Binasını, İznik Çinileriyle donattı. Konya Karatay Medresesi’nden esinlenilerek geliştirilen desenler, Anikya İznik Çini’nin çizilmeyen sert sırlı çinilerine uyarlandı

TBMM Soma Komisyonu Eynez ocağında inceleme yapacak!

TBMM Soma Maden Faciasını Araştırma Komisyonu üyeleri, facianın yaşandığı maden ocağına girip kazanın meydana geldiği "üç trafo bölgesi"nde ilk kez inceleme yapmak üzere ilçeye geldi

TBMM Soma Komisyonu Eynez ocağında incelemelerde bulunacak!

TBMM Soma Komisyonu, Eynez ocağındaki kazanın olduğu noktaya inip incelemelerde bulunacak. Çalışma süresinin dolmasına bir aydan az süre kalan komisyonun üyeleri, bu inceleme için 30 Ekim Perşembe günü Soma’ya gidecek.

Etiler Polis Okulu arazisi TBMM gündeminde!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 4 soruluk önergeyle Etiler Polis Okulu arazisini TBMM gündemine taşıdı. Tanrıkulu'nun 4 bölümden oluşan önergesi şöyle...

Irak ve Suriye Tezkeresi TBMM'de kabul edildi!

Irak ve Suriye’deki terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelebilecek saldırıların bertaraf edilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Tezkere, çözüm sürecini olumsuz etkilemez." dedi.

TBMM Soma Maden Faciasını Araştırma Komisyonu, Manisa'da!

Dün geldikleri Manisa 'dan sabah saatlerinde Soma'ya geçen TBMM Soma Maden Faciasını Araştırma Komisyonu üyeleri, Ege Linyit İşletmeleri misafirhanesinde madenci kıyafetleri giydikten sonra Eynez Maden Ocağı'na geldi.

TBMM Başbakanlık Resmi Konutu'na Türk mimarisi imzası!

TBMM Başkanlık Resmi Konutu kullanılmaya hazır. Konutun giriş holündeki İznik çinisi süslemesinde, Kaşgarlı Mahmud'un " Divanü Lugati't Türk " kitabının içinde bulunan dünya haritası yer alıyor...

TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Almanya'da camileri ziyaret edecek!

YURTDIŞI Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ve TBMM İnsan Haklarını İzleme Komisyonu, son günlerde camilerin kundaklandığı Almanya'ya giderek camileri ziyaret edecek.

TBMM Ana Binası'nın dış cephesi bakıma alındı!

TBMM Ana Binası'nın dış cephesi bakıma alındı. Daha önce kültür varlığı olarak tescil edilen binanın taş kaplamalarındaki kirlenme, yosunlaşma ve kükürt dioksit gazlarından kaynaklı sülfatlaşma, nozul püskürtme yöntemiyle temizlenmeye başlandı.

TBMM iron dome Haberi

TBMM iron dome

FETÖ’cü cuntanın 15 Temmuz gecesi bombaladığı TBMM, yaralarını sararken diğer yandan başkent için olası yeni saldırılara karşı alınabilecek önlemleri belirlemeye çalışıyor. Meclis’in giriş kapıları ve polis noktalarını güçlendiren TBMM yönetimi, girişlere ‘anti-terör’ bariyerleri yerleştirdi. Meclis şimdi ise benzer bir olayın tekrarlanmasına karşı alınacak önlemlere kafa yoruyor.


TBMM İdare Âmiri ve AK Parti Milletvekili Salim Uslu, hava saldırılarına karşı Meclis’in tek başına düşünülmemesi gerektiğini söyledi. Hem devleti yöneten kurumların hem de devlet hafızasının Ankara’da bulunduğuna işaret eden Uslu, başkent için ortak güvenlik sistemi üzerinde durulmasını önerdi.


Uslu’nun önerisi ise İsrail’in hava saldırılarına karşı kullandığı ‘iron dome’ (demir kubbe) sistemi. Roketleri havada imha edebilen ‘iron dome’, İsrail’e 2010 yılında 375 milyon dolara mal oldu. 



Saliha...