04 / 05 / 2024

TBMMde hangi bina yıkılacak

TBMMde hangi bina yıkılacak

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM yerleşkesinde A ve B blokları yerine yeni halkla ilişkiler binasının yıkılması gerektiğini savundu.

Sayıştay'dan son dakika açıklaması: Binlerce bina ve köprü uygunsuz yapılmış! Hangi ilde kaç bina riskli?

Pek çok şehirde can ve mal kaybına neden olan taşkınlarla ilgili Sayıştay tarafından önemli veriler aktarıldı. Peki hangi ilde kaç bina riskli? İşte Sayıştay tarafından açıklanan o rakamlar..

Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe, "Deprem değil, bina öldürür. Yapı stoğumuzu iyileştirmek için çok vaktimiz yok" açıklamasında bulundu. Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?  

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? İşte 5 soruda bina güvenliği!

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? sorularının yanıtları pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. İşte 5 soruda bina güvenliği...

Depremde İstanbul'un hangi semtleri daha riskli? 

Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem bina dayanıklılığının ne kadar önemli olduğunu bir defa daha ortaya çıkardı. Peki depremde İstanbul'un hangi semtleri daha riskli? 

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

Mirasçılar ölen kişinin malvarlığını paylaşır. Nakit olsun, hisse senedi vb. menkul kıymet olsun, bina, arsa, tarla gibi taşınmaz olsun, tümü mirasçılara payları oranında pay ediliyor. Peki hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

12 soruda riskli yapı tespiti!

Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan veya yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı tespit edilen yapıya riskli bina deniyor. Peki, riskli bina tespiti nasıl yapılır? Hangi bina riskli sayılır? İşte riskli binalar hakkında merak edilenler...

Bina ruhsatı için gerekli belgeler nelerdir?

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle belediyeden ruhsat alınıyor. Peki, bina ruhsatı için hangi belgeler belediyeye teslim ediliyor? Bina ruhsatı için gerekli belgeler nelerdir? İşte yanıtı..

Çevre temizlik vergisi bina grupları!

Çevre temizlik vergisi işyeri ve meskenler için ödeniyor. İşyerlerinin vergi bedeli, taşınmazın hangi bina grubu ve derecesinde olduğuna göre hesaplanıyor. Peki, çevre temizlik vergisi bina grupları nelerdir?

Bina ortak karar protokolü nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde yıkılan bir evin yeniden nasıl ve kim tarafından yapılacağı; hangi dairede kimin oturacağının tespitinin yapılması gerekiyor. Peki, bina ortak karar protokolü nasıl yapılır?

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2015?

Türkiye'deki bina, arsa ve araziler için emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2015? İşte emlak vergisi ayları..

Emlak vergisi beyannamesi hangi ayda verilir?

Arazi, arsa ve bina gibi taşınmazlara sahip kimseler emlak vergisi ödemekle yükümlüdürler. Satın alınan gayrimenkuller için emlak vergisi beyannamesi hangi ayda verilir?İlk yıl emlak vergisi ödenir mi?

TBMMde hangi bina yıkılacak Haberi

TBMMde hangi bina yıkılacak

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM yerleşkesinde A ve B blokları yerine yeni halkla İlişkiler binasının yıkılması gerektiğini savundu.


Nazlıaka, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, parlamentoların sadece bir ülkenin yönetim merkezleri olmadığını, mimarisiyle, değerleriyle, tarihiyle o ülkenin demokrasisini, saygınlığını, yaşanmışlığını yansıttığını söyledi. 


FETÖ'nün 15 Temmuz'da parlamentoya yaptığı saldırıyla egemenliği yok saydığına işaret eden Nazlıaka, bu açıdan halk nezdinde ayrı bir isyana neden olduğunu dile getirdi.


Hangi siyasi görüşte, hangi inanışta olursa olsun, bu binaların halkın ortak değerleri olduğunu belirten Nazlıaka, "Bir iktidarın mimarı olarak dokunabileceği en son yapı parlamento binalarıdır. Bu yerleşkelerde yapılacak en ufak tadilat için bile kurul izni alınması gerekir. Peki bizim parlamentomuzda durum nedir? Bizim parlamentomuzda yıllardır devam eden bir inşaat süreci var." diye konuştu.


Nazlıaka, 1960'ta hizmete açılan parlamento binasının,...