01 / 05 / 2024

TCDD protesto

TCDD protesto

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), İstanbul 1 No’lu Şube, TCDD’deki özelleştirme uygulamalarını protesto etti. BTS üyeleri, Haydarpaşa Garı’nda açıklama yaptı.

TCDD’deki özelleştirme protesto edildi!

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS), İstanbul 1 No’lu Şube, TCDD’deki özelleştirme uygulamalarını protesto etti. BTS üyeleri, Haydarpaşa Garı’nda açıklama yaptı.

Küçükçekmece TCDD üstgeçidi hizmete açıldı!

Küçükçekmece Fatih Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi bağlantısını sağlayacak TCDD Üstgeçidi tamamlanarak hizmete açıldı. Çalışmada 300 metre uzunluğunda üstgeçit köprüsü ile birlikte 1.250 metre yol ve 2.500 metre tretuar düzenlemesi yapıldı.

İBB Meclisi’nde inşaat kazaları için baretli protesto!

CHP’li Meclis üyeleri dünkü oturumun ardından toplu halde Validebağ’a gidip protesto yürüyüşüne katılırken, bugün de son günlerde meydana gelen iş kazalarında dikkat çekmek için Meclis Salonu’ndaki sıralarına “Baret” takarak oturdular.

TCDD, Erenköy'de 11 konutu satışa çıkardı!

TCDD, İstanbul'un Kadıköy İlçesi Erenköy Mahallesi'nde 2964 ada 95 parselde bulunan 10 konutu ve 1 tarihi eser nitelikli konutu ihale satışa çıkardı. İşte Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün o ihale yeri ve zamanı...

TCDD Taşımacılık AŞ 2015’te kurulacak!

Demiryollarında serbestleşmenin önünü açan düzenleme kapsamında oluşturulan TCDD Taşımacılık AŞ’nin 2015 yılının ilk aylarında kurulması planlanıyor. Yıl sonu itibariyle TCDD ile TCDD Taşımacılık AŞ’nin ayrışması çalışmaları tamamlanacak

TCDD Taşımacılık A.Ş 2015’te kuruluyor!

Demiryollarında serbestleşmenin önünü açan düzenleme kapsamında oluşturulan TCDD Taşımacılık AŞ’nin 2015 yılının ilk aylarında kurulması planlanıyor. Yıl sonu itibariyle TCDD ile TCDD Taşımacılık AŞ’nin ayrışması çalışmaları tamamlanacak

TCDD'nin bakım ihalesi iptal edildi!

TCDD, 10 adet yüksek hızlı tren seti ve 3 yıllık bakım ihalesi düzenledi. İhaleyi Alman Siemens 339 milyon euro ile kazandı. İtalyan Alstom sonuca 6 konuda itiraz etti. İhale itiraz edilen konulardan değil ama vakumlu tuvalet yüzünden iptal edildi

Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nde en yüksek ödenek TCDD'ye!

2015-2017 dönemi yatırım programı hazırlıklarında KİT'ler arasında en yüksek ödenek teklif tavanı 5 milyar lira ile TCDD'ye verildi. TCDD'yi 1 milyar 650 milyon lira ile TEİAŞ, 1 milyar 445 milyon lira ile TPAO takip etti

KİT'lerde en yüksek ödenek TCDD'ye!

Kalkınma Bakanlığınca yürütülen 2015 - 2017 dönemi yatırım programı hazırlıklarında Kamu İktisadi Teşebbüsleri arasında en yüksek ödenek teklif tavanı 5 milyar lira ile TCDD'ye verildi.

TCDD bugünden itibaren mobil bilete yüzde 3 indirim uygulayacak!

TCDD, yolculardan gelen yoğun talep üzerine 1 Ekim'den itibaren, internet, mobil uygulamalar ve de çağrı merkezi üzerinden bilet satışlarında yüzde 3 indirim uygulamasını yeniden başlatacak.

Kınık'ta işçiler inşaat ve madende ölümleri protesto etti!

Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası (Dev Maden- Sen) üyeleri Manisa Soma'daki maden ile İstanbul'daki asansör faicasında ölenleri anıp, iş kazalarını yürüyüşle protesto etti.

Halkalı'da protesto yapan inşaat işçileri isteklerini işverene kabul ettirdi!

İstanbul Avrupa Yakası Halkalı’da 3 bin 500 işçinin çalıştığı şantiyede dün protesto gösterisi yapan işçiler iş güvenliği ve çalışma şartları konusundaki isteklerini işverene kabul ettirdi.

Halkalı'da bir grup inşaat işçisi çalışma koşullarını protesto etti!

İnşaat işçileri "çalışma koşullarını" protesto etti. Küçükçekmece'de bir site şantiyesinde çalışan işçiler, yol kapatarak eylem yaptı. Haklarını alamadıklarını iddia eden gruptakiler, trafiğe kapattıkları caddede lastik yaktı.

TCDD protesto Haberi

TCDD protesto

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İstanbul 1 No’lu Şube, TCDD’deki özelleştirme uygulamalarını protesto etti. Uzun süredir tren seferlerinin yapılmadığı Haydarpaşa Garı’nda açıklama yapan BTS üyeleri, 2013 yılında kabul edilen Demiryollarının Serbestleştirilmesi Kanunu’nun 21 Haziran’da uygulanmaya başlayacağına dikkat çekti. Yasaya göre tren işletmeciliğinin özele devredileceğine dikkat çekilen açıklamada, bunun daha önce yaşanan özelleştirmelerde olduğu gibi çalışanları geleceksizlikle karşı karşıya bırakacağı belirtildi.


Yapılan açıklamada, yıllardır yürütülen tasfiye politikaları nedeniyle TCDD’de çalışan binlerce işçi ve memurun birçok hak kaybıyla karşılaştığına dikkat çekildi.


“TCDD Meslek lisesi, Hastanelerimizi, Limanlarımızı, Atölyelerimizi kapattılar.  İstasyon, Garlar kapatılarak, birçok tren seferden kaldırıldı. 2014 Yılı ülke genelinde TCDD çalışanı sayısı 25.957 kadar geriledi. Yüzyılın projeleri gibi süslü laflarla kamuoyuna sunulan projelerin sonuçlarına bakın. Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul tüm sokakları ağzına kadar...