12 / 05 / 2024

TCMB döviz rezervi

TCMB döviz rezervi

Haziran ayında toplanarak politika faizi kararını açıklaması beklenen Merkez Bankası, merak edilen "dolar" açıklamasını yaptı. Bankanın 3 Haziran'ndan bugüne gelinen süreçte dolar cinsinden kaybı ortaya çıktı. İşte detaylar..

Tebernüş Kireçci'den ticari gayrimenkul yorumu: Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı!

TCMB tarafından yapılan açıklamada Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,5, arttı. Verileri değerlendiren Tebernüş Kireçci ''Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı.'' dedi. İşte ayrıntılar...

Barclays, Türkiye’nin döviz rezervi artışının devamını bekliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kısa süre önce yayımladığı Türkiye ekonomisine ilişkin yıllık analizden sonra Barclays de gelişmekte olan piyasalar araştırma raporunda, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artışın sürmesini beklendiğini paylaştı.

Dolar zirveninde zirvesine fırladı! 23 Haziran 2023 güncel döviz kurları: 1 dolar ne kadar? Euro ve sterlinde son durum!

TCMB'nin faiz kararı ve Hazine Bakanı'nın serbest kambiyo rejimi açıklamalarıyla dolar/TL yeni bir rekor kırdı. Peki, dolar kaç TL, euro ve sterlin ne kadar? 23 Haziran 2023 Cuma güncel döviz kurları...

Finansal kesim dışındaki firmaların net döviz açığı 2,4 milyar dolar azaldı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, finansal kesim dışındaki firmaların net döviz pozisyonu açığı, Şubat ayında 86 milyar 798 milyon dolar oldu.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi döviz kurlarında son durum! Dolar ve euro almak isteyenler kırmızı alarm!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bugün faiz kararını açıklayacak. Karar açıklanmadan önce dolar ve euro almak isteyenler döviz kurlarındaki son durumu merak ediyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar ne kadar? Euro kaç lira?

Döviz talebi artınca Merkez Bankası’nın brüt rezervleri gerilemeye başladı!

Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam brüt rezervleri geçen hafta içerisinde artan döviz talebinin etkisiyle birlikte yaklaşık 5 milyar dolar azalışla 116 milyar dolara kadar geriledi. Deprem öncesi döviz rezervi ise 129.63 milyar dolar düzeyindeydi.

Merkez Bankası'ndan döviz ve TL için yeni karar! Resmen açıklandı!

Merkez Bankası döviz ve TL'yi ilgilendiren son dakika açıklamasında bulundu. TCMB, Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerinin işlem yapmak isteyen bankalarla doğrudan gerçekleştirebilmesine karar verdi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan bankalara Kur Korumalı Mevduat uyarısı! Döviz talebini yükseltti!

Merkez Bankası, Hazine karşı taraflı yani TL cinsi Kur Korumalı Mevduatları (KKM) vadesi geldiğinde dövize çevirip, ertesi gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) karşı taraflı yani döviz dönüşlü dövize dayalı Kur Korumalı Mevduat (KKM) yapan bankalara uyarıda bulundu.

TCMB’den bankalara 700 milyon liralık döviz cezası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, sene başında getirdiği yurt dışına spot döviz EFT ve havale işlemlerinde bilgilendirme sorumluluğunu yerine  getirmedikleri sebebiyle bankalara yaklaşık 700 milyon TL'ye yaklaşan “ilave ücret” uygulaması yaptı.

Dünyanın en büyük döviz rezervi hangi ülkede? İlk sıraya şaşıracaksınız

En güncel veri kabul edilen 2021 Kasım ayı verilerine göre en çok döviz rezervine sahip merkez bankaları listelendi İşte tüm detaylar... 

Merkez Bankası’dan döviz saati için kritik uyarı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bankalardan döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekmesine ilgili mayıs ayında yaptığı sözlü yönlendirmeyi bugün yazılı uyarıya da dönüştürdü.

TCMB'den bankalara son dakika uyarısı! Döviz işlemlerinde büyük şok! 

TCMB bankalara döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekmesi için yazılı uyarı yaparak, tedbir alınabileceğini belirtti. İşte TCMB'nin o uyarısı ve tüm detaylar...

Dünyaca ünlü kuruluş Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poors, kredi notunu düşürmesinin nedenlerini; gevşek para politikası, düşük döviz rezervi ve TL'deki kırılganlık olarak açıkladı.  

TCMB döviz rezervi Haberi

TCMB döviz rezervi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, geçen hafta, bir önceki haftaya göre 156 milyon dolar azalarak 102 milyar 741 milyon dolara geriledi.

TCMB, Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayınlandı. Buna göre, 3 Haziran itibarıyla Merkez Bankası brüt döviz rezervleri, 175 milyon dolar artarak 61 milyar 460 milyon dolara çıktı. Brüt döviz rezervleri, 27 Mayıs'ta 61 milyar 285 milyon dolar seviyesindeydi.

Geçen hafta altın rezervleri ise 331 milyon dolar azalarak, 41 milyar 611 milyon dolardan 41 milyar 280 milyon dolara indi.

Böylece Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, geçen hafta bir önceki haftaya kıyasla 156 milyon dolar azalarak 102 milyar 897 milyon dolardan 102 milyar 741 milyon dolara geriledi.

TCMB verilerine göre, bir önceki hafta 214 milyar 697,9 milyon dolar olan yurt içi yerleşiklerin döviz...