02 / 05 / 2024

TCMB faiz indirim

TCMB faiz indirim

TCMB'nin faiz indirimini değerlendiren İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, " TCMB, piyasanın beklentileri doğrultusunda adım atmayı sürdürüyor. Bankalar neyi bekliyor?" ifadelerini kullandı.

Son dakika! Merkez Bankası faiz artış döngüsüne son verdi! Faiz oranı yüzde 45'te sabit kaldı!

Piyasalar tarafından merakla beklenen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı  belli oldu.

Yabancı uzmanlardan TCMB faiz beklentisi! Faiz indirimleri başlayacak mı?

Yabancı uzmanlar, TCMB'nin bu yıl içinde faiz kararları ile ilgili beklentilerini açıkladı. Yabancılar faiz indirimlerinden TCMB'nin faiz indiriminden kaçınabileceğini, yatırımcıların da sıkı para politikasını sürdüreceğine dair güvence arayabileceğini belirtti.

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 45'e yükseldi!

Piyasalar tarafından heyecanla beklenen Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklandı. Karara göre politika faizi yüzde 45'e yükseltildi.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu: Merkez Bankası 250 puan artış yapar ve durursa ne olur?

TCMB faiz kararı yarın açıklanacak. Analistlerden beklentiler gelmeye devam ederken Ekonomist Tunç Şatıroğlu sosyal medya hesabı X'ten ''TCMB perşembe günü 250 puan artış yaptım ve durdum derse neler olur?'' sorusunu sordu. 

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları yükselişte! Gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı öncesi altın fiyatları güne yükselişle başladı. Bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? 21 Aralık Perşembe altın fiyatları.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, karar ne olur? İşte 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Faiz kararı altın, dolar ve borsa piyasalarını şekillendirecek. Milyonların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi.

Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Piyasalar tarafından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı merakla bekleniyor. Peki Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararı bugün saat kaçta açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte merak edilenler..

Dolarda dananın kuyruğu kopuyor! Merkez Bankası ve FED kararları öncesi son uyarı

Bugün Amerika Merkez Bankası (FED) ve yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararlarının açıklanması bekleniyor. İşte bu önemli gelişmelere dair piyasa değerlendirmesi yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in görüşleri...

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 Eylül ayı faiz beklentisi ne yönde? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı, altın, dolar ve borsa yatırımcıları tarafından merak ediliyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 Eylül ayı faiz beklentisi ne yönde? 

Piyasaların gözü FED faiz kararında! Dolarda yükseliş devam ediyor mu?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının hemen ardından dolar/TL kuru düşüşe geçti. Piyasaların gözü Amerika Merkez Bankası'na (FED) çevrildi. İşte detaylar...

Merkez Bankası'nın 5 maddelik yol haritasında dikkat çeken detaylar! İşte faiz kararını etkileyecek o 5 madde! 

Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak. Ekonomistlerin TCMB faiz kararı beklentisi de belli olurken ekonomi yönetiminin 5 maddelik yol haritası da netleşti. İşte Merkez Bankası faiz kararına ilişkin son dakika gelişmeleri...

Morgan Stanley'den yeni TCMB faiz tahmini

Morgan Stanley ekonomistleri TCMB'nin faizleri Ağustos ve Eylül aylarında toplam 250 baz puan artırarak politika faizini yüzde 20'ye çıkaracağı tahminininde bulundu. Ayrıca banka faizlerin daha yüksek seviyeleri çıkması gerektiğini savundu. İşte detaylar...

Borsa İstanbul'da rekor yükseliş: TCMB faiz kararı etkili oldu! 20 Temmuz'da BİST'te en çok yükselen hisseler! 

20 Temmuz Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), beklenenin üzerinde bir faiz artış kararı açıkladı. Bu karar, yatırımcıların güvenini kazanarak Borsa İstanbul'u hareketlendirdi.

TCMB faiz indirim Haberi

TCMB faiz indirim

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, " Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasanın beklentileri doğrultusunda adım atmayı sürdürüyor. Bankalar neyi bekliyor?" ifadelerini kullandı.


TCMB'nin faiz indirimini değerlendiren Kopuz, bugün toplanan Para Politikası Kurulunun (PPK), piyasaların beklentileri doğrultusunda koridorun üst bandında 25 baz puanlık indirim daha yaptığını hatırlattı.


TCMB'nin beklendiği gibi ağustos ayında da faiz indirimini sürdürdüğünü dile getiren Kopuz, şunları kaydetti:


"Tarihi büyüklükteki darbe girişiminin ardından, Fitch'in Türkiye'nin 'yatırım yapılabilir ülke' notunu teyit etmesi çok önemliydi. Bu gelişmeden sonra TCMB çok önemli bir adım atarak koridorun üst bandında 25 baz puanlık bir indirim daha yaptı. Bu yıl üst üste yapılan altı indirim ile üst bantta yapılan indirimlerin toplamı 225 baz puana ulaştı. Sonuçta da borç verme faizi yüzde 8,50 seviyesine gelmiş...