29 / 04 / 2024

TCMB faiz oranları

TCMB faiz oranları

Faizler son 4 senenin zirvesine otururken şirketlerin finansmana ulaşımı giderek zorlaşıyor. Orta ve uzun vadede risk almak istemeyen bankalar, faizlerin yüzde 55'lere ulaştığı rotatif adı verilen kredileri tercih ediyor.

Nihat Zeybekçi: Bazı bankalar arka kapıdan faiz pazarlığı yapıyor!

Bakan Zeybekci, bazı bankaların müşterileriyle "Arka kapıdan faiz pazarlığı" yaptığını belirterek "Bunları biliyoruz. Faizleri çok üst seviyelere çıkararak, bankacılığa yakışmayan, tefeci mantığı ile insanların zayıf anlarında onların zafiyetlerinden faydalanıyorlar" dedi.

TCMB faiz oranları beklentiler doğrultusunda değişmedi!

AA Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi, sadeleşmenin rafta durmaya devam ettiğini ancak yakın zamanda gündeme gelmeyeceğinin anlaşıldığını belirtti.

TCMB faizlerde değişiklik yaptı!

TCMB faizlerde değişiklik yaptı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ( TCMB ), bankaların bir hafta vadeli olarak TCMB'den son borçlanma imkanı faizlerinin yarından itibaren değişeceğini açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz oranlarını Eylül ayında indirecek!

Berenberg Türkiye Ekonomisti Wolf-Fabian Hungerland, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz oranlarında bu ay içerisinde her hangi bir değişiklik olmayacağını, Eylül ayında indirmeye başlayacağını belirttti...

TCMB: Fiyat istikrarının bozulmasına izin verilmeyecek!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ( TCMB ) Para Politikası Kurulu ( PPK ) ara toplantı özetinde, fiyat istikrarının bozulmasına izin verilmeyeceği ve bu doğrultuda parasal sıkılaştırmaya gidileceği kaydedildi...

Hangi banka ne kadar faiz veriyor? 1 milyon TL'nin banka banka faiz oranları!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından uygulanan faiz artırım politikasının etkisiyle, aralık ayında bankaların mevduat faiz oranları da değişti. Peki hangi banka ne kadar faiz veriyor? İşte banka banka faiz oranları...

Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı açıklaması! Faiz oranları artmayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından kredi kartı kullananlara müjdeli haber geldi. Aralık ayında kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacağı açıklandı.

Merkez Bankası reeskont ve avans işlemlerinde faiz oranlarını yükseltti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) reeskont ve avans işlemlerinde yapılacak faiz oranlarında değişikliğe gitti.

İhtiyaç, konut ve taşıt kredi faiz oranları güncellendi! QNB, ING, Yapı Kredi, İŞ Bankası...

Merkez Bankası faiz kararı geçtiğimiz gün açıklandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz indiriminden sonra bankaların kredi faiz oranları da güncellendi. Peki en düşük kredi faizini hangi banka veriyor? 

Merkez Bankası reeskont ve avans faiz oranlarını belirledi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) reeskont ve avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranlarını belirledi.

TCMB'den kredi kartı azami faiz oranlarına ilişkin tebliğ!

Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Mevduata uygulanacak faiz oranları serbestçe belirlenecek!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca (TCMB) mevduat ve kredi faiz oranları ile katılma hesapları kar ve zarara katılma oranlarına ilişkin esas ve şartları belirlemek amacı ile yeni bir tebliğ yayımlandı.

TCMB’nin faiz kararı sonrası konut kredi faiz oranlarında son durum!

Merkez Bankası’nın dün açıkladığı Para Politikası Faizleri sonrası konut kredileri nasıl etkilendi? İşte TCMB’nin faiz kararı sonrası konut kredi faiz oranlarında son durum...

Murat Çetinkaya'dan faiz oranlarını değiştirmeme kararı açıklaması!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, "Ekim ayında, finansal koşullardaki sıkılığın azalması ve maliyet unsurlarındaki gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki olası etkilerini dikkate alarak faiz oranlarını değiştirmedik." dedi.

Merkez Bankası faiz oranlarını biraz daha düşürebilir!

Saxo Bank'ın Makro Strateji Müdürü Christopher Dembik, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), Türk lirası ve ekonomiye ilişkin süreci ele alışının oldukça iyi olduğunu belirterek, "Merkez Bankası faiz oranlarını biraz daha düşürebilir." dedi.

TCMB faiz oranlarını biraz daha düşürebilir!

Saxo Bank'ın Makro Strateji Müdürü Dembik: "Merkez Bankası faiz oranlarını biraz daha düşürebilir. Rezerv zorunlulukları da biraz daha düşürebilir" dedi.

Nihat Zeybekci: Konut kredilerinde faiz oranları düşüyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, enflasyonun iki aydır son 3 yılın en düşük seviyesinde seyretmesinin ardından TCMB de bu hareketi değerlendirdi. Zeybekci, ''Konut kredilerinde ağırlıklı ortalama faiz oranlarında düşüş yaşanmaktadır'' dedi.

Konut kredisi faiz oranlarında beklenen düşüş olmadı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ( TCMB ) faiz oranlarında indirime gitmesi konut kredisi faiz oranlarında beklenen indirim etkisini yaratmadı.

TCMB faiz oranları Haberi

TCMB faiz oranları

Merkez Bankası (TCMB) politika faizini 7 aydır yüzde 14'de sabit tutarken, ekonomi yönetiminin kur, cari açık ve enflasyonu yavaşlatmak için devreye aldığı faiz dışı sıkılaştırıcı tedbirler, piyasa faizlerinin hızla yükselişe geçmesine sebebiyet verdi. TCMB verilerine göre, ortalama ticari kredi faizleri geçen hafta yüzde 29.74'e çıkarak son 4 senenin zirvesine yerleşti.

Faiz indirimlerinin başladığı Eylül 2021 öncesinde ticari kredisi faizleri yüzde 21 oranlarındaydı. Söz konusu 11 ayda ticari kredisi faizlerinde 850 baz puana yakın artış yaşandı. Üstelik bu oran ağırlıklı ortalamaları belirtirken, pek çok şirket bu oranın çok daha üstünde kredi faizleriyle karşılaşıyor. Faiz ortalamasını, halen yüzde 17 ve 18'lerde fiyatlama yapan fakat...