15 / 05 / 2024

tebligat yapmak

tebligat yapmak

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper 31 Mayıs 2014 tarihli (bugün) köşe yazısında okurlarından birinin sorduğu soruya cevap verdi. Okuyucu Heper'e "Kat maliklerine tebligat yapma" konusunda bir soru sordu...

Kadıköy Belediyesi tebligat olmadan yıkım yaptı!

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yer alan S.M. ve ağabeyi H.A.A.'ya ait dükkan için Kadıköy Belediyesi'nde yıkım kararı çıktı. İddialara göre; belediye tebligat göndermeden yıkım gerçekleştirdi. 

İsrail güçleri Batı Şeria'da bazı evlere yıkım tebligatı gönderdi!

Yaşanan son gelişmelere göre, İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'daki bazı konut sahiplerine yıkım tebligatı gönderdi...

Özel ağaçlandırma yapmak isteyene devletten arazi desteği!

Özel ağaçlandırma yapmak isteyenlere OGM büyük bir fırsat sunuyor. Bozuk ve açıklık vasıftaki devlet ormanlarında yapılacak özel ağaçlandırma ve imar ihya başvuruları için müracaatlar başladı. Başvurular Nisan ayı boyunca e-Devlet üzerinden yapılacak.

Prefabrik ev yapmak isteyene devletten 30 bin TL yardım! 

Prefabrik ev yapmak isteyenlere devletten müjde. Aile Bakanlığı prefabrik ev inşa etmek isteyen vatandaşlara 30 bin TL hibe verecek. İşte prefabrik ev yardımı için başvuru şartları...

Şanlıurfa Eyyübiye'de oto sanayi kiracılarına tahliye tebligatı!

Şanlıurfa'nın Eyyübiye belediyesi 50 oto sanayi dükkanı işletmecisine dükkanlarını 15 gün içerisinde tahliye etmeleri için tebligat gönderdi. Belediye, esnafa ‘iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmadığı’ sebebiyle de idari para cezası uyguladı.

7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 7201 Sayılı Tebligat Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile apartman yönetimi ve ortak giderlerin tahsili hususları yeniden düzenlenecek. 

Kayseri Erciyes'te yatırım yapmak için arsa alanlara uyarı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yatırım yapmak için Erciyes Kayak Merkezi'nden arsa alanlara bazı uyarılar yaptı.

Evrim Kırmızıtaş Başaran: Gayrimenkul sektörüyle ilgili program yapmak istiyorum!

Güncel bir kadın programı ya da gayrimenkul ile ilgili soruları cevaplayacağı program yapmak istediğini söyleyen Evrim Kırmızıtaş Başaran, ''Yapımcılardan gelecek tekliflere açığım'' dedi.

Konut kredisinde ara ödeme yapmak kazanç sağlar mı?

Konut kredilerinde erken kapama ya da ara ödeme istendiği zaman kalan vade 36 ayı geçmeyen durumlarda, kalan tutarın yüzde 1'i kadar erken ödeme komisyonu bulunuyor. Peki, konut kredisinde ara ödeme yapmak kazanç sağlar mı?

Yılmaz Özdil'in villasındaki kaçak kısımların yıkılması için tebligat gönderildi!

Bodrum'da yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil’in satın aldığı, imara aykırı yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villanın kaçak kısımlarının yıkılması için tebligat gönderildi.

Kanal İstanbul çevresine konut yapmak için kooperatif mi kuruldu?

Diyanet çalışanları Kanal İstanbul çevresine konut yapmak için bir kooperatif açtı, kooperatifin kuruş bilgisinde "Kanal İstanbul Yapı Kooperatifi birikimleri değerlendirmek isteyenler için güvenilir bir yatırım kapısı" deniyor...

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul'u çizgi film yapmak kolay!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kanal İstanbul'u çizgi film yapmak kolay. Kanal'ın etrafına çizgi filmde 60 katlı gökdelen dikmek de kolay" dedi...

Sis Dağı'ndaki 68 eve yıkım tebligatı gönderildi!

Trabzon ve Giresun illerinde bulunan Sis Dağı'nda yıkımlar bu sabah saatlerinde yeniden başladı. Yaylada toplamda 68 evin sahiplerine tebligat gönderildi.

tebligat yapmak Haberi

tebligat yapmak

30 bağımsız bölümlü bir sitede yöneticiyim. Yöneticiliğe başladığımdan beri sizin köşenizi takip edip buna göre davranıyorum. Ancak bir problemimiz var ki bunu aşamıyoruz. Bir kat maliki yurt dışında yaşıyor. Bu kat maliki dairesini kiraya veriyor ve kirasını aldığı halde bize aidat ve ortak gider ödemiyor. Bunu danıştığımız kişiler, "Kat malikinin tebligata elverişli adresini bulamazsanız bir şey yapamayız" diyorlar. İyi ama adam yurt dışında adresini nereden bulalım? Borcu 10.000 TL'ye yaklaştı. 

Bu meseleyi nasıl çözeriz? • E.A. 


Sizin olayınızın çözümü var.  Olayınız her ne kadar kat mülkiyeti mevzuatmı ilgilendiriyor ise de çözümü Tebligat Kanunu'nun Ek. l'inci maddesindedir. 


Maddeyi aynen almayayım, biraz uzun, özetleyeyim: Maddeye göre, bağımsız bölümde oturmayan kat maliki, anayapı dışındaki adresini yazılı olarak yöneticiye bildirmek zorundadır. Sizin olayınızda böyle bir bildirim...