27 / 04 / 2024

TEDAŞ zarar mı etti

TEDAŞ zarar mı etti

Kamu şirketi TEDAŞ'ın kuruluşa bağlı elektrik dağıtım şirketlerinin satılmasıyla ticarî faaliyetleri sonlandı. Ancak çalışmalarını sürdüren şirket, Hazine Müsteşarlığı'nın yeni açıkladığı rapora göre önceki yılı yaklaşık 540 milyon lira zararla kapattı.

1936'da devrim gibi karar! Hazine zarar etmeyecek! Gayrimenkul devir işlerinde doğacak zarar müşteriye ait!

1936 yılında açık artırma ve eksiltme kanunun 26. maddesinin beşinci fıkrasında yazılı hazine kararına göre  satılan gayrimenkullerin devrinde müşterinin vazgeçmesi durumunda birinci ve ikinci ihale bedeli arasındaki fark müşteriden alınmasına karar verilmiş.

KİPTAŞ'ın 2016'da yaptığı 300 milyon TL'lik arsa alım-satımı gündemde: Kamu zararı oluştu iddiası!

İBB şirketi KİPTAŞ'ın AK Parti dönemindeyken Başakşehir’de 300 milyon TL'lik arsa alım-satımının neden olduğu kamu zararı yeniden gündeme geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, konu ile ilgili konuştu. 

Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi geldi. Paylaşılan bilgiye göre, Dulkadiroğlu ilçesindeki 40 yetiştiriciye 130 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Tüm çalışanlara son dakika uyarısı geldi! Bunu yapmayan tam 25 bin TL zarar edecek!

Tüm çalışanlara bir son dakika uyarısı geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bunu yapmayan tam tamına 25 bin TL zarar edecek... Acil bakın...

Et fiyatları çıldırdı, kasaplar isyan etti: Zammı biz yapmıyoruz!

Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, kırmızı et fiyatlarında iki ay içerisinde yüzde 100'lük artışın müşterileri olumsuz etkilediğini belirterek, "Et fiyatlarını kasapların artırdığı düşünülüyor ama yapılan zamlar bizim de zararımıza” dedi.

Karot testine talep katlandı! Binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

Vatandaşlar karot testi yaptırarak binalarının sağlamlığını öğrenmek istiyor ancak binalardan alınacak parçanın zarar verebileceği endişesi vatandaşları tedirgin ediyor. Peki binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

TEDAŞ’a borcu olanlara yapılandırma müjdesi! Ayrıca O borçların tamamı da silinecek!

TEDAŞ’a borcu olan milyonlarca elektrik tüketicisini sevindiren müjdeli haber geldi. Yapılandırma imkanı tanınmasının yanı sıra şartlara karşılayan binlerce abonenin borçları da siliniyor. İşte haberin ayrıntıları…

Çiftçilere çifte müjde! Bakanlık el atıyor! Artık çiftçiler zarar etmeyecek! Hemen bu uygulamaya bakın!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, bundan sonra üretime daha fazla önem vereceklerine dikkat çekti ve çiftçinin artık zarar etmeyeceğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Son dakika! Gümüş aldı başını gidiyor! 17 Eylül 2022 fiyat listesi…

Gümüşe yatırım yapanlar her daim gümüş fiyatlarının nasıl bir seyirde olduğunu merak ediyor. Gümüş’ten kar elde etmeyi düşünen kişiler, piyasaların bir aşağı bir yukarı hareketlenmesinden dolayı tereddütlü. Gümüş zarar mı ettirecek yoksa kazanç mı? İşte 17 Eylül 2022 fiyat listesi…

Gümüşte dalgalanma devam ediyor! 16 Eylül 2022 fiyat listesi…

Gümüşe yatırım yapanlar her gün gümüş fiyatları ne oldu diye merak ediyor. Gümüş’ten kar elde etmeyi düşünen yatırımcılar, piyasaların bir aşağı bir yukarı hareketlenmesinden dolayı tereddütlü. Gümüş zarar mı ettirir yoksa kazanç mı? İşte 16 Eylül 2022 fiyat listesi…

Rusya Merkez Bankası açıkladı: “22 milyar zararımız var”

Rus bankaları yaptırımlar sonrasında uluslararası para transferi sisteminden çıkarılması nedeniyle yılın ilk yarısında toplam 22 milyar sterlin zarar etti. 

Yastık altında altını olanlar zarar mı edecek? Analistler herkesin merak ettiği bilgiyi paylaştı

Altındaki düşüş devam ederken, elinde altını olan vatandaşlar da kara karar ne yapacaklarını düşünüyor. Analistler, altının dengeli seyrinin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ve şu an altın için risk alınmaması gerektiğini ifade ediyor.

Üsküdar'daki patlamada evi zarar görenlere kira yardımı verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Üsküdar'daki patlamada evi zarar görenlere kira yardımı yapılacağını söyledi.

TEDAŞ zarar mı etti Haberi

TEDAŞ zarar mı etti

TEDAŞ'ın zararını Hazine, “uhdesindeki tüm dağıtım şirketleri özel sektöre devredilmesi ve ticari bir faaliyetinin kalmamasına” bağladı.


Elektrik dağıtımının özelleştirilmesi nedeniyle ticari faaliyeti kalmayan kamu şirketi Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ), 2014 yılını 539,9 milyon lira zararla kapattı. Hazine Müsteşarlığı'nın yeni açıkladığı Kamu İşletmeleri Raporu'nda TEDAŞ'ın brüt satışları ve satış maliyeti sıfır lira olarak yer aldı. Ancak şirket 2014'ü 539,9 milyon lira gibi rekor tutarda faaliyet zararıyla kapattı.


Hazine'ye bağlı Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı raporda TEDAŞ'ın zararı, “uhdesindeki tüm dağıtım şirketlerinin özel sektöre devredilmesi ve ticari bir faaliyetinin kalmamasına” bağlandı. Enerji yönetiminden bir kaynağın verdiği bilgiye göre TEDAŞ'a bağlı dağıtım şirketlerinin tamamının özelleştirilmesiyle şirketin ana faaliyeti (dağıtım) sonlandı. Aynı kaynağa göre TEDAŞ ya kapatılmalı ya da daire başkanlığı...