27 / 04 / 2024

TEDAŞta sıfır satış rekor zarar

TEDAŞta sıfır satış rekor zarar

Kamu şirketi TEDAŞ'ın kuruluşa bağlı elektrik dağıtım şirketlerinin satılmasıyla ticarî faaliyetleri sonlandı. Ancak çalışmalarını sürdüren şirket, Hazine Müsteşarlığı'nın yeni açıkladığı rapora göre önceki yılı yaklaşık 540 milyon lira zararla kapattı.

Sinpaş Finans Şehir Boulevard'ta sıfır faiz yüzde 35 peşinatla!

Sinpaş GYO tarafından inşa edilen Finans Şehir Boulevard'ta sıfır faiz yüzde 35 peşinatla satışlar devam ediyor. Peki Finans Şehir Boulevard'ta konut fiyatları ne kadar? işte Finans Şehir Boulevard ile ilgili ayrtıntılar...

Sıfır ve 2.el taşıt almak isteyenlere 8.122,57 TL taksitle araç kredisi...

Ziraat Bankası ve Vakıfbank araba sahibi olmak isteyen vatandaşlara yönelik avantajlı bir taşıt kredisi kampanyası başlattığını duyurdu. Yapılacak olan bu kampanya kapsamında, hem sıfır kilometre hem de ikinci el araç almak isteyen vatandaşlara cazip nakit para desteği sağlıyor.

Kuşadası Fu Idealife'ta yüzde 50 peşin, 9 ay vade ve sıfır faiz avantajı!

Fu Yapı imzasıyla Kuşadası'nda yükselen Fu Idealife'ta yüzde 50 peşinat sıfır faiz avantajıyla konut satışları devam ediyor. Peki Fu Idealife'ta konut fiyatları ne kadar? Fu Idealife ne zaman teslim edilecek? Fu Idealife'ta hangi konut tipleri bulunuyor? İşte ayrıntılar.

Ticarethane METKAP'ta sıfır faiz 18 ay vade avantajı!

İstanbul’un sanayi ve yatırım anlamında en hızlı büyüyen bölgesi Hadımköy’de Akyapı tarafından yükselen METKAP'ta sıfır faiz 18 ay vade avantajıyla satışlar devam ediyor.

Kağıthane Genyap Loft'ta 36 ay vade sıfır faiz avantajı

Genyap tarafından İstanbul Kağıthane'de yükselen projede 36 ay vade sıfır faizle satışlar devam ediyor. Peki Genya Loft'ta daire fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Ford’dan sıfır araçta anahtar teslimli kampanya!

Ford’dan 387 bin Türk Lira peşinat ile sıfır araç teslim kampanyası başladığı duyuruldu. Marka, sıfır kilometre araç satın alma düşüncesinde olan vatandaşlara, mevcut fırsatları değerlendirerek kendilerine sunulan imkanlardan faydalanmak istiyorlar. Ford, cazip ödeme seçenekleri ile  sıfır kilometre

Ocak'ta Dacia alanlar ödemelere Ağustos ayında başlıyor! Sıfır araçlarda yeni yıl fırsatı! 

Sıfır araç alacaklar için dev kampanya başladı. Ocak'ta Dacia alanlar ödemelere Ağustos ayında başlıyor. İşte kampanyanın ayrıntıları ve Dacia 11 Ocak 2024 fiyat listesi...

Nissan Juke'ta 150 bin TL'ye sıfır faiz 12 ay vade fırsatı başladı! İşte Nissan Juke Aralık 2023 fiyat listesi

Nissan Juke'ta ayın sın kampanyası başladı. Araba almak isteyenler için Nissan Juke'ta 150 bin TL'ye sıfır faiz 12 ay vade fırsatı devam ediyor. Peki Nissan Juke Aralık 2023 fiyatı ne kadar? İşte Nissan Juke Aralık 2023 fiyat listesi.

View Tower Mersin projesi lansmana özel satışta! Yüzde 30 peşin ödemelerde sıfır faiz 24 ay vade imkanı!

Tekgül Yapı tarafından Mersin'de inşa edilen View Tower Mersin projesinde satışlar devam ediyor. Projede yüzde 30 peşin ödemelerde sıfır faiz 24 ay vade imkanı sağlanacak.

Ödüllü proje CASAFABAY Bodrum 24 ay vade sıfır faiz fırsatıyla satışta!

CASAFABAY Bodrum, Fabay Life tarafından Bodrum Havalimanı'na 4 dakika uzaklıkta yükseliyor. En iyi lüks villa geliştirme ödülüne layık görülen CASAFABAY Bodrum 24 ay vade sıfır faiz fırsatıyla satışta.

Araba almak isteyenlere müjde üstüne müjde! Sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı!

Sıfır otomobil piyasasının en büyük sorunu olan stok durumu, artık ortadan kalktı. Ticaret Bakanlığı'nın devreye girmesi ile sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı. Ayrıca üstüne indirim ve kampanyalar yapıldı.

Motor satışları resmen katlandı! Sıfır almak isteyen 3-4 ay bekliyor: En düşük fiyatlı motosiklet 150 bin TL!

Yılın ilk 7 ayında yapılan motosiklet satışları, geçtiğimiz yılın tamamındaki satışları geride bıraktı. Sıfır motor almak isteyenler 3-4 ay bekliyor. Hemen almak isteyenden 30 bin TL fark isteniyor. Peki motosiklet fiyatları ne kadar? 

Sıfır araçta yeni dönem! Fiyatları düşürecek gelişme

Sıfır otomobil satışlarında yeni bir döneme giriliyor. Bir tarafta da ön satışına başlanan otomobillerin saatler içinde tükenmesi de dikkat çekti. Daha ilk saatlerde biten sıfır araçlar karşısında bazı modellerde yaşanan bolluk atılan adımların işe yaraması olarak yorumlandı.

TEDAŞta sıfır satış rekor zarar Haberi

TEDAŞta sıfır satış rekor zarar

TEDAŞ'ın zararını Hazine, “uhdesindeki tüm dağıtım şirketleri özel sektöre devredilmesi ve ticari bir faaliyetinin kalmamasına” bağladı.


Elektrik dağıtımının özelleştirilmesi nedeniyle ticari faaliyeti kalmayan kamu şirketi Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ), 2014 yılını 539,9 milyon lira zararla kapattı. Hazine Müsteşarlığı'nın yeni açıkladığı Kamu İşletmeleri Raporu'nda TEDAŞ'ın brüt satışları ve satış maliyeti sıfır lira olarak yer aldı. Ancak şirket 2014'ü 539,9 milyon lira gibi rekor tutarda faaliyet zararıyla kapattı.


Hazine'ye bağlı Kamu Sermayeli Kuruluş ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı raporda TEDAŞ'ın zararı, “uhdesindeki tüm dağıtım şirketlerinin özel sektöre devredilmesi ve ticari bir faaliyetinin kalmamasına” bağlandı. Enerji yönetiminden bir kaynağın verdiği bilgiye göre TEDAŞ'a bağlı dağıtım şirketlerinin tamamının özelleştirilmesiyle şirketin ana faaliyeti (dağıtım) sonlandı. Aynı kaynağa göre TEDAŞ ya kapatılmalı ya da daire başkanlığı...