05 / 05 / 2024

tek ev emlak vergisi

tek ev emlak vergisi

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Peki, stüdyo daire emlak vergisi ne kadar?

Tek ev için emlak vergisi muafiyeti!

Taşınmaz mallar için ödenen emlak vergisinde meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Peki, tek eve ne zaman vergi ödenmez? İşte tek ev için emlak vergisi muafiyeti şartları...

Tek evi olan tapu sahiplerine müjde! 1.536 TL para iadesi yapılıyor! 

Milyonlarca tapu sahibini sevindiren haber geldi. Tek ev tapusu olan konut sahiplerine 1,536 TL para iadesi yapılıyor. Emlak vergisinde geriye dönüş 5 yıllık para iadeleri yapılmaya başlandı. İşte detaylar...

Konut sahipleri dikkat! Tek ev tapusu olanlara 1.536 TL iade edilecek! Emsal karar yürürlükte 

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren, emsal karar sonunda açıklandı. KDK tarafından açıklanan karara göre; 5 senelik emlak vergisi para iadesi yapılmasına hükmedildi. İşte detaylar... 

Tek ev sahibi olanlar dikkat! 

Tek ev sahibi olan vatandaşlar belediyeye gidip araştırma yapabilirler. Yapılan açıklama da tek ev sahibi olan tapu sahiplerine 4.862 Türk Lirası para iadesi için emsal karar çıktığı kaydedildi. İşte haberin merak edilen detayları..

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Tek ev ve arsa için emlak vergisi ödenir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde tek evi ve arsası bulunanların emlak vergisi ödeyip ödemeyeceğini kaleme aldı.

Ev emlak vergisi 2020!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, ev emlak vergisi 2020 ne kadar?

Ev emlak vergisi 2019!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, ev emlak vergisi 2019 ne kadar?

Ev kadınlarının 2019 emlak vergisi muafiyeti!

Tek evi olan ev kadınının 2019 yılında emlak vergisinden muaf olabilmesi için 2018 yılındaki menkul sermaye iradı gelirleri sınırının 34 bin lira olması gerekiyor. 

Home City Pendik AVM yılın ilk çeyreğinde açılıyor!

Home City Pendik AVM 2018 yılının ilk çeyreğinde kapılarını açıyor. Türkiye’nin ilk ve tek ev dekorasyon AVM’si olma özelliğini taşıyan AVM konsept yapısı ve ürün çeşitliliğiyle de fark yaratacak.

Emlak dolandırıcıları sahte vekaletle ev satıyor!

Eski tapudaki sahte satışlar, ev hayali kuran vatandaşların kabusu haline geldi. Uzun süredir tapu dairesinde işlem görmemiş taşınmazları satın alırken çok dikkatli olmak gerekiyor. "Ev sahibi yurt dışında, vekaleti bende" diyen emlak dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın.

Florida’da 90 bin dolara ev imkanı CNR Emlak Fuarı'nda!

Bu yıl 5’incisi düzenlenen CNR Emlak Fuarı 26 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek. CNR Emlak Fuar’ında 90 bin USD’ye kira garantili ev bulunabiliyor...

CNR Emlak Fuarı ve CNR Emlak Zirvesi kapılarını açtı!

Türkiye’nin tek uluslararası emlak fuarı CNR Emlak Fuarı ve CNR Emlak Zirvesi kapılarını açtı.

Emlak Konut'tan Anadolu'da kolay ev sahibi olma fırsatı!

Emlak Konut, Anadolu'da kolay ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. Yüzde 5 peşinatla ev sahibi yapan kampanya kapsamında Başkent Emlak Konutları, Niğde Emlak Konutları, Gebze Emlak Konutları 3 ve Nevşehir Emlak Konutları projeleri bulunuyor.

tek ev emlak vergisi Haberi

tek ev emlak vergisi

Stüdyo daire emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor.


Emlak vergisinde oranlar; meskene, işyerine, arsaya ve araziye göre belirleniyor. Bu oranlar büyükşehirdeki taşınmazlarda yüzde 100 arttırımlı olarak uygulanıyor.


Peki, bir daire için ne kadar emlak vergisi ödenir? Stüdyo daireler için emlak vergisi nasıl hesaplanır?  Stüdyo daire emlak vergisi ne kadar?


Vergi hesaplamalarında dairenin stüdyo olması veya dairenin çok büyük olması hesaplamayı etkilemiyor. Hesaplamayı etkileyen faktör dairenin kayıtlı değeri oluyor.


Buna göre stüdyo dairenin değeri üzerinden emlak vergisi oranları ile hesaplama yapılabiliyor. Emlak vergisi mesken oranları şu şekilde:


Normal yörede: Binde 1

Büyükşehirde: Binde 2


Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor.İlk taksit ödemeleri Mart,...