03 / 05 / 2024

tek ev için emlak vergisi ödenir mi

tek ev için emlak vergisi ödenir mi

Emlak vergisi, her taşınmaz için farklı oranlarda hesaplanıyor. Ancak meskenler için emlak vergisi "0" oranı ile de hesaplanıyor. Peki, hangi evler muaf? Tek ev için emlak vergisi ödenir mi? Ödenmez mi?

Vatandaşlık için ev alanlar, şimdi satıyor! 5 yıl önce 300 bin dolara alınan ev için fiyatlar 1 milyon doları buluyor! 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıların vatandaşlık için Türkiye'den aldıkları evleri satmaya başladığını belirtti. İşte Kireçci'nin o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Son dakika: Malatya'da 310 prefabrik ev için düğmeye basıldı! Hatay'da 2 bin 355 köy evinde sona gelindi!

Deprem bölgesindeki konut inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'ya 310 prefabrik konut için imzalar atıldı. Hatay'ın 13 ilçesindeki 2 bin 355 köy evi için çalışmalar hızlandırıldı.

Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan'ın evi için 35 bin TL kira ödüyor iddiası!

İstanbul'da konut kiralarının çok pahalı olmasından yakınıp, annesinde kaldığını açıklayan TCMB Başkan Gaye Erkan için kiralanan ev için, aidat ile beraber 49 bin TL ödeme yapılıyor. İşte ayrıntılar...

Mesa Panorama'da yılın son fırsatı! Sınırlı sayıda ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı!

55 yıldır güven ve kalite inşa eden Mesa’nın, Mesa Panorama Maltepe projesinde yılın son fırsatı sunuluyor. Paylaşılan detaylara göre projede yer alan sınırlı sayıda  ev için 24 ay vade ve 0 faiz avantajı sunuluyor.

Paranın patronun tek haneli enflasyon için tarih verdi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan enflasyonda tek hane için tarih verdi. İşte o kritik tarih...

İkinci evini alacaklar dikkat! 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek!

Ev fiyatlarında yaşanan fahiş artışların engellenmesi amacıyla BDDK’nın ikinci evini alacaklara banka kredisi oranını yüzde 22,5’e düşürmesinin etkileri sık sık gündem oluyor. Artık 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek. Fiyatlar düşecek mi? 

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

Tek dilekçeyle ev hanımına emeklilik için 12 bin 804 lira destek verilecek!

Aile Koruma Kalkanı Programı doğrultusunda devlet, ev hanımlarının emeklilik priminin 3'te 1'ini ödeyecek. Böylece yıllık 12 bin 804 lira destek sağlanacak. Bunun için ise SGK'ya dilekçeyle başvurmak yeterli olacak. İşte detaylar...

Prefabrik evde sürekli yaşanır mı? Prefabrik evler neden ucuz? Prefabrik ev için izin gerekir mi?

Prefabrik evler, son dönemde ilgi yoğun. Yaşanan depremden sonra prefabrik yapıların özellikleri vatandaşların gündemini oluşturmaya başladı. Yardım için bu yapılara yönelenler de var, kendisi için prefabrik ev yaptırmak isteyen de. İşte detaylar!

Prefabrik evler için ruhsat ve izin gerekli mi? Ruhsata ihtiyaç olmayan yapılar hangileri?

Prefabrik evler Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden sonra yoğun ilgi görmeye başladı. Pek çok kişi prefabrik ev için izin ya da ruhsat gerekip gerekmediğini merak ediyor.

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi?

Annemden miras kalan evde oturuyorum kardeşlerim çıkarır m? Miras kalan ev için diğer mirasçı kira alabilir mi? soruları vatandaşların aklını kurcalayan sorulardan bazılarıdır. Şimdi bu soruların yanıtlarına göz atalım!

Engelli memurlardan TOKİ konutları için faizsiz kredi talebi!

Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Eşref Karaaslan, engelli kamu görevlilerine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konutlarından satın almaları durumunda tek konut için faizsiz kredi kullandırılmasını istedi.

tek ev için emlak vergisi ödenir mi Haberi

tek ev için emlak vergisi ödenir mi

Tek ev için emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi, her taşınmaz için farklı oranlarda hesaplanıyor. Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. 


Diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Ancak meskenler için emlak vergisi "0" oranı ile de hesaplanıyor. Mevzuat gereğince aranan koşulları taşıyan emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor. Peki, tek ev için emlak vergisi ödenir mi? Ödenmez mi?


Muafiyet Türkiye sınırları...