06 / 05 / 2024

tek ev sahibi emlak vergisi

tek ev sahibi emlak vergisi

Emlak vergisi ile ilgili usul ve esasların düzenlendiği 1319 sayılı kanun gereğince meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Peki, tek ev sahibi emlak vergisi öder mi?

Mağdur ev sahibi, CHP'li Ali Mahir Başarır'a seslendi: Ben ve benim gibi mağdurlar için tek kelime etmiyorsunuz!

Ev sahibi kiracı kavgalarının alevlendiği şu günlerde mağdur bir ev sahibinden CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a eleştiri geldi. İşte mağdur ev sahibinin o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Nüfus artarken ev sahibi olma oranı neden düşüyor?

Yükselen konut fiyatları, kötüleşen yaşam koşulları nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşıyor. Ekonomist İris Cibre son 17 yılda ev sahipliği oranının yüzde 56.1’e düştüğünü belirterek, konutların tek elde toplandığını söyledi.

Tek ev sahibi olanlar dikkat! 

Tek ev sahibi olan vatandaşlar belediyeye gidip araştırma yapabilirler. Yapılan açıklama da tek ev sahibi olan tapu sahiplerine 4.862 Türk Lirası para iadesi için emsal karar çıktığı kaydedildi. İşte haberin merak edilen detayları..

Kiraya yüzde 25 zam sınırı ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarını çözemedi! Farklı çözümler gelebilir mi? 

Konut kiralarında yıllık zam oranları, taşınmaların en fazla olduğu yaz mevsiminde tespit ediliyor. Peki ev sahibi ve kiracılar arasındaki sorunlara farklı çözümler getirilebilir mi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı. 

Kira öder gibi ev sahibi olmak çok kolay! Hem de kiradan daha az ödemeyle!

Artık ev sahibi olmak isteyenler için daha az taksitle ev sahibi olma zamanı geldi. Yapmanız gereken tek şey peşinatınızı ödemek ve istediğiniz evi satın almak. Konut sektöründe yapılan yeniliklerle birlikte, artık ev sahibi olmak çok daha kolay hale geldi. İşte detaylar...

Tüketiciler krediyle ev sahibi olmaktan korkuyor!

Eskiden bireyin tek başına bir ev satın almasının hayal olduğunu belirten Hayrettin Alpak, artık uygun konut projeleriyle, krediyle satın aldıkları evi kiraya vererek ceplerinden para çıkmadan ev sahibi olduklarını söyledi.

Ev sahibi kira sözleşmesi fesih nedenleri!

Ev sahibinin kira sözleşmesini tek taraflı olarak feshedebilmesi için de bazı şartlar gerekiyor. Aksi takdirde kiracı, sözleşme tarihi sona erene kadar kiralanan yerde oturmaya devam edebiliyor. İşte,ev sahibi kira sözleşmesi fesih nedenleri!

Eminevim ile isteyen ev sahibi olacak!

Eminevim ile Tüm Türkiye'de ev sahibi olmak isteyenler için faizsiz sistem sunuluyor. Böylece isteyen herkes tek kuruş faiz ödemeden, aylık taksitleri kendisi belirleyerek, ara ödeme yapmadan, istediği herhangi evin sahibi olacak.

Tek ev sahibi emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi ile ilgili usul ve esasların düzenlendiği 1319 sayılı kanun gereğince meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Peki, tek ev sahibi emlak vergisi öder mi?

Mahal Sancaktepe’de teslim yılında hiç peşinatsız ev sahibi olma fırsatı!

Denge Yapı, Sancaktepe’de hayata geçirdiği Mahal Sancaktepe projesinde hiç peşinatsız ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Hayatın 9 ay sonra başlayacağı projede tüm konutlar yüzde 1 KDV ile satılıyor.

Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi?

Çiftçiler kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği alabilir mi? Tarım işçileri, çiftçiler kentsel dönüşümden nasıl yararlanacak? Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Kapıcı da kentsel dönüşümde faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi?

Kapıcılar da kentsel dönüşüm kapsamında faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi? Kapıcı, faiz desteği ile ev alabilir mi? Apartman görevlileri de kentsel dönüşümde faiz desteği ile konut sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Bir gayrimenkul satın aldığınızı ancak, içinde hala eski ev sahibine ait birtakım eşyaların bulunduğunu; bunları gelip geri almadığını düşünelim. Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

tek ev sahibi emlak vergisi Haberi

tek ev sahibi emlak vergisi

Tek ev sahibi emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi ile ilgili usul ve esasların düzenlendiği 1319 sayılı kanun gereğince, işyeri, mesken, arsa ve arazi sahiplerinin belli dönemlerde ve belli oranlarda emlak vergisi ödemeleri gerekiyor.


Kanunun 8. maddesinde yer alan hükümlere göre vergide sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Bu uygulama yalnızca meskenler için söz konusu oluyor. İşyeri, arsa ve arazilerde sıfır oranlı emlak vergisi uygulanmıyor.Peki, tek ev sahibi emlak vergisi öder mi?


Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olması (intifa hakkına sahip olunması hali dahil) halinde, bu meskenler vergiden muaf oluyor. Ancak muafiyet için ayrıca gelirin olmaması şartı da aranıyor.


Tek dairesi olan ev hanımları ve emekliler emlak vergisinden muaf tutuluyor. Ayrıca,  geliri olmayan işsizler, engelli vatandaşlarımız; Şehitlerin dul ve...