27 / 04 / 2024

tek evi olan emlak vergisi öder mi 2014

tek evi olan emlak vergisi öder mi 2014

1319 sayılı kanunun 8. maddesi gereğince, Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen meskeni olan kimseler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Peki, tek dairesi olan emlak vergisi öder mi?

Tek evi olan emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi muafiyet şartlarını taşıyan kimseler, bağlı oldukları belediyeye verecekleri bir beyanname ile vergiden muaf oluyor. Peki, tek evi olan emlak vergisi öder mi? Emlak vergisi muafiyeti için tek meskenin olması yeterli şart mı?

Bir evi olanlar emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi ödemelerinde sıfır oranlı vergi avantajı bulunuyor. Peki emlak vergisi muafiyetlerinden kimler faydalanır? Bir evi olanlar emlak vergisi öder mi? İşte emlak vergisi muafiyetleri...

Tek evi olanlara müjde! Tek evi olan tapu sahipleri 2.953 Türk Lirası para iadesi alacak

81 il geneli kapsamında son dakika duyurusu yapıldı. Buna göre, teki evi olanlara müjde bu listede adı soyadı yazan vatandaşlar geriye dönük 5 senelik para iadesi alabilecekler. İşte haberin ayrıntıları...

Evi olanlara para iadesi müjdesi verildi! 5 yıllık geriye dönük ödemenizi hemen alın!

Evi olan vatandaşlara müjde verildi. 5 yıllık geriye dönük ödemeniz için hemen başvuru yapın. İşte detaylar!

Evi olan evde bakım parası alabilir mi? Evde bakım maaşı alan emekli olabilir mi?

Evde bakım maaşına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan bazıları da “Evi olan evde bakım parası alabilir mi? Evde bakım maaşı alan emekli olabilir mi?” soruları olmaktadır. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Evi olan 65 yaş aylığı alabilir mi?

Evi olan 65 yaş aylığı alabilir mi? sorusu 65 yaş aylığı konusunda vatandaşlar tarafından sık sık sorulmaktadır. Peki 65 yaş aylığı almanın şartları nelerdir?

Evi olanlar dikkat! Yeni dönem başlıyor

Evi olan milyonlarca vatandaşı ilgilendirmekte. Deprem sigortası ile ilgili son dakika gelişmesi. Deprem sigortasıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren ayrıntılar belli oldu. İşte evi olan milyonları ilgilendiren detaylar...

Evi olan evde bakım parası alabilir mi?

Evde bakım maaşı nasıl alınır, Evi olan evde bakım parası alabilir mi? sorularına vatandaşlar yanıt arıyor. İşte detaylar!

1 evi olan kira vergisinden muaf mı, değil mi?

Kira gelir vergisi ilk taksit ödemeleri Mart ayı sonunda sona erecek. 1 evi olanlar vergiden muaf olup olmadıklarını merak ediyor. Peki, 1 evi olan kira vergisinden muaf mı, değil mi?

Bir tane evi olan emlak vergisi öder mi?

1 Mart'ta başlayan emlak vergisi ödemeleri devam ederken, vergi ödemelerinden kimlerin muaf olduğu merak ediliyor. Peki, bir tane evi olan emlak vergisi öder mi? Muafiyet için hangi şartlar aranıyor?

Arabası olan emekli emlak vergisi öder mi?

Tek evi olan emekliler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, arabası olan emekli emlak vergisi öder mi? Araba sahibi olmak muafiyet durumunu engeller mi?

İki evi olan ev hanımı emlak vergisi öder mi?

Ev hanımları emlak vergisi ödemelerinden muaf olabilecek kimseler arasında yer alıyor. Peki, iki evi olan ev hanımı emlak vergisi öder mi? Emlak vergisi muafiyet koşulları neler?

Tek evi olan kira gelir vergisi öder mi?

1 Mart'ta başlayan kira gelir vergisi ödemeleri ay sonunda sona eriyor. Vergide bazı giderler düşülebiliyor. Peki, tek evi olan kira gelir vergisi öder mi?

Tek ev ve arsa için emlak vergisi ödenir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde tek evi ve arsası bulunanların emlak vergisi ödeyip ödemeyeceğini kaleme aldı.

Tek evi olan emeklilere emlak vergisi muafiyeti!

Brüt 200 metrekareyi aşmayan konutu bulunan emekliler emlak vergisinden muaf tutuluyor. Peki emlak vergisinden muaf olmanın diğer şartları neler? İşte detaylar...

tek evi olan emlak vergisi öder mi 2014 Haberi

tek evi olan emlak vergisi öder mi 2014

Tek dairesi olan emlak vergisi öder mi?

Emlak vergisi kanunu olan 1319 sayılı kanunun 8. maddesi gereğince, Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olan kimseler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor.


Madde 8 – Bina vergisinin oranı meskenlerde binde bir, diğer binalarda ise binde ikidir. Bu oranlar, 5216 sayılı Kanunun uygulandığı büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde % 100 artırımlı uygulanır. Bakanlar Kurulu, vergi oranlarını yarısına kadar indirmeye veya üç katına kadar artırmaya yetkilidir.


Bakanlar Kurulu, kendisine bakmakla mükellef kimsesi olup onsekiz yaşını doldurmamış olanlar hariç olmak üzere hiçbir geliri olmadığını belgeleyenlerin, gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan ibaret bulunanların, gazilerin, engellilerin, şehitlerin dul ve yetimlerinin Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen...