16 / 05 / 2024

tek evin haczedilmesi

tek evin haczedilmesi

Haciz Kanunu gereğince, alacaklının haciz talebi sonrasında bu işlem taşınır ve taşınmaz mallar üzerinde uygulanıyor. Borçlunun bazı mallarına el konabilirken, bazı malları ise haczedilemiyor. Peki, tek ev haczedilir mi?

Evin haczedilmesi 2014!

Taşınmaz mal haczi ile ilgili yasal hükümler İcra ve İflas Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre hacizli taşınmazın el değiştirmesi halinde 148/a maddesi uygulanıyor. İşte evin haczedilmesi 2014...

Bağdat Caddesi'ndeki 2+1 evin maliyeti ne kadar? Gayrimenkul uzmanı tek tek hesapladı!

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hedabı X'ten Bağdat Caddesi'ndeki bir evin maliyetini hesapladı. İşte ayrıntılar...

Bursa'da uçan çatı müstakil evin üstüne kondu! Görenler gözlerine inanamadı

Bursa'da saatteki hızı 84 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle 3 katlı binanın çatısı, tek katlı müstakil evin üstüne düştü. Olayda can kaybı yaşanmazken çatının düşme anı saniye saniye görüntülendi.

Mersin'deki tek katlı evin tavanı çöktü!

Mersin'de bulunan tek katlı evin salon tavanı çöktü. Olay sonucu Zeynep Gökçe (65) ile oğlu Reşit Gökçe (35) yaralandı.

Miras kalan evin tapusu nasıl alınır?

Miras kalan taşınmaz malların intikal işlemleri tüm mirasçılar ile birlikte yapılabileceği gibi, tek bir mirasçı tarafından da yapılabiliyor. Peki, miras kalan evin tapusu nasıl alınır? İşte tapu işlemleri..

Allora Beytepe: Bu evin içinde bir de stüdyo daire var!

Başkent Ankara’nın gözde yerleşim yerlerinden Çayyolu’nun Beytepe ile bütünleştiği yerde hayata geçirilen Allora Beytepe konutları ise “evin içinde ev” kurgusuyla gençlere tek başına yaşama özgürlüğü sunarak, ailelerinden de kopmamalarını sağlıyor.

İcrada tek ev satılır mı?

Alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı işlem olan haciz sürecinde, bazı malların haczedilmesi mümkün olmuyor. Peki, neler haczedilemez? İcrada tek ev satılır mı?

Fikirtepe inatçısı Alaattin Demirel dernek kurdu!

Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinde imza atmayarak, yapı adasında yıkılmayan tek evin sahibi olarak Fikirtepe inatçısı diye anılan Alaattin Demirel, Sabır Karakoçoğlu ile birlikte Fikirtepe Derneği'ni kurdu. Dernek, mahalledeki 3. kentsel dönüşüm derneği.

İzmir Bornova'da tek katlı ev çöktü!

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, tek katlı bir ev çöktü, evde yalnız yaşayan 55 yaşındaki Halil Göktaşlı ağır yaralandı. Evin bir bölümünün 6 ay önce yıkıldığı ve Göktaşlı'nın yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

Hisseli evin emlak vergisi!

200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip mal sahipleri "tek" meskenleri için vergi ödemiyor. Peki hisseli evin emlak vergisi nasıl ödenir? Nasıl muaf olunur? İşte yanıtı..

Haline münasip ev şikayet dilekçesi!

Borçlunun ve ailesinin haline uygun olan ev olan ve haczedilemeyen haline münasip evin haczedilmesi durumunda bir dilekçe ile dava açılabiliyor. İşte haline münasip ev şikayet dilekçesi...

Meskeniyet itirazı nereye yapılır?

Meskeniyet itirazı, borçlunun borcundan dolayı haline münasip evin haczedilmesi halinde yapılıyor. Peki, meskeniyet iddiası nereye yapılır? Meskeniyet itirazı nasıl yapılır? Meskeniyet itiraz süresi nedir? İşte yanıtı..

Evin haczedilmesi 2014!

Taşınmaz mal haczi ile ilgili yasal hükümler İcra ve İflas Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre hacizli taşınmazın el değiştirmesi halinde 148/a maddesi uygulanıyor. İşte evin haczedilmesi 2014...

Şevin Turizm Otelcilik İnşaat Tekstil Limited Şirketi kuruldu!

Şevin Turizm Otelcilik İnşaat Tekstil Limited Şirketi, 1 Şubat 2013 tarihinde, 2 milyon TL sermaye ile, Memet Şahin tarafından, kuruldu...

tek evin haczedilmesi Haberi

tek evin haczedilmesi

Tek ev haczedilir mi?

Haciz Kanunu gereğince, alacaklının haciz talebi sonrasında bu işlem taşınır ve taşınmaz mallar üzerinde uygulanıyor. Borçlunun bazı mallarına el konabilirken, bazı malları ise haczedilemiyor.


Kanunen; Maaşlar, tahsisat ve her nevi ücretler, intifa hakları ve hasılatı, ilâma müstenit olmayan nafakalar, tekaüt maaşları, sigortalar veya tekaüt sandıkları tarafından tahsis edilen iratlar, borçlu ve ailesinin geçinmeleri için icra müdürünce lüzumlu olarak takdir edilen miktar tenzil edildikten sonra haczolunabiliyor.


Peki, borçlunun tek bir evi varsa ne olur? Tek ev haczedilir mi?


İcra ve İflas Kanunu gereğince; Borçlunun tek ve haline münasip evi haczedilemeyecek mallar arasında yer alıyor. Ancak bu evin değerinin fazla olması halinde tek ev de olsa, satışı gündeme gelebiliyor.


……...... İCRA HUKUK MAHKEMESİ'NE


DAVACI- BORÇLU:.......

VEKİLİ :.......

DAVALI ALACAKLI:.......

KONU  : Meskeniyet Nedeniyle Haczin Kaldırılması Talebimizdir.


AÇIKLAMALAR...