02 / 10 / 2024

tek mesken için emlak vergisi

tek mesken için emlak vergisi

Emlak vergisinde mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi avantajı bulunuyor. Peki, tek mesken için emlak vergisi ödemeyecek olanlar kimlerdir? İşte sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması şartları..

Elimdeki altını satmak istiyorum diyenler için İslam Memiş o tek şartı açıkladı!

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş,  ons altın ve gram altın ilgili yine çok önemli değerlendirmeler yaparak, elindeki altını satmak isteyenler için de tek şartı açıkladı. 

Kiracısını tahliye etmek isteyen ev sahipleri dikkat! Tek başına bu sebep bile tahliye için yeterli oluyor!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ev sahibinin kirada oturmasının başlı başına ihtiyaç sebebi olduğunu belirterek, tek başına bu sebebin bile tahliye için yeterli olduğunu kaydetti.

Aile Bakanlığı'ndan tek sefer için 75 bin TL ödeme

Aile Bakanlığı'ndan tek sefer için 75 bin TL ödeme açıklaması gerçekleştirildi. Bakanlık tarafından verilecek olan bu para tek sefer için ödenecek.

Emlakçılar ilan siteleri için tek yetki talep ediyor: 'Ben daha iyi fiyata kiralarım'cılar piyasayı yükseltir! 

Gayrimenkul ilan sitelerinde hayata geçen yeni uygulamalara, 'sektörden eksik var' açıklaması geldi. Emlakçılar ilan siteleri için tek yetki talep ediyor. İşte ayrıntılar...

Tek ev için 5 kişi birlikte kredi kullanabilecek!  Ziraat Bankası onaylıyor, peki vatandaş ne diyor?

Konut fiyatlarındaki artış ve yüksek kredi faizleri nedeniyle vatandaş için ev almak artık hayal oldu. Ziraat Bankası uygulamaya koyduğu yeni krediyle artık bir evi 5 kişi ortak alabilecek. Peki vatandaş 5 kişi bir evi almaya ne diyor?

İslam Memiş, gram altının 2 bin 900 TL olacağı tarihten sonra şimdi de satış için tek şartı açıkladı! 

Daha önce gram altının 2 bin 900 TL olacağı tarihi açıklayan Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamada gram altını satmak için tek şartı açıkladı.

Tahminleri tek tek tutan İslam Memiş'ten Temmuz ayının ilk haftası için yeni uyarı!

Tahminleri tek tek tutan ve yatırımcıların da en çok takip ettiği isimler arasında yera lan Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten şimdi de Temmuz ayının ilk haftası için yeni uyarı geldi. İşte Finans Analisti İslam Memiş'in açıklamaları...

3 yıldır yılan hikayesine dönen lüks otellere komşu kaçak yapılar için yıkım kararı! Tek tip yapı sistemine geçiliyor!

Antalya'da yıkımı 2021 yılından bu yana yılan hikayesine dönen lüks otellere komşu 'bedava tatilin adresi' olarak tanımlanan çardaklar, için karar alındı. Bu yapılar yıkılarak, tek tip yapı sistemine geçilecek.

3 deprem uzmanı tek bir kent için konuştu: Her an deprem olabilir!

Prof. Dr. Süleyman Pampal, Prof. Dr. Hasan Çetin ve  Prof Dr. İsmail Hakkı Çağatay'dan tek bir şehir için çok çarpıcı deprem açıklaması geldi. Uzmanlar yaptıkları açıklamada her an deprem olabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem için tek çareyi açıkladı!

Deprem korkusu vatandaşların gündeminden düşmezken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, deprem için tek çarenin sağlam yerde sağlam yapı olduğunu belirtti. İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın o paylaşımı...

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

Dolar yükselecek mi, altın almak için doğru zaman mı? İslam Memiş tek tek açıkladı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten belirsizlik uyarısı geldi. Peki dolar ne kadar yükselecek? Altın almak isteyenler için doğru zaman mı? Borsa kazandıracak mı? İslam Memiş tek tek açıkladı...

Kiraların makul seviyede olması için neler yapılabilir? 9 maddede tek tek açıklandı!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, kiraların makul seviyede olması için neler yapılabileceğini 9 maddede tek tek açıkladı. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabında yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

tek mesken için emlak vergisi Haberi

tek mesken için emlak vergisi

Tek mesken için emlak vergisi ödemeyecek olanlar!

Emlak vergisinde mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi avantajı bulunuyor. Buna göre, hiçbir geliri olmayan tek mesken için emlak vergisi ödemeyecek. Peki, tek mesken için emlak vergisi ödemeyecek olanlar kimlerdir?


Sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması kapsamında vergi muafiyeti için 200 metrekareyi geçmemek kaydıyla tek meskene sahip olma koşulu bulunuyor. Bu koşulu yerine getiren;


- Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Ev hanımları

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Koşulları yerine getiren tek mesken sahipleri, belediyeye bildirimde bulunarak vergiden muaf olabiliyor.


Muaf olduğu halde, bu hakkını bilmeyen ve emlak vergisi ödemelerini yapan kimseler, yine belediyeye müracaat ederek başvuruda bulunabiliyor.


Emlak vergisi muafiyetinden haberi olmadan, vergi ödeyen kimseler geçmişe...