22 / 11 / 2024
fuzul

tek mesken muafiyeti emlak vergisi

tek mesken muafiyeti emlak vergisi

Emlak vergisi gereğince; tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Emlak vergisinden muaf olmak için bazı koşullar aranıyor. Siz de "Emlak vergisinden muaf mıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Tek tapusu olanlar dikkat! Emlak vergisi muafiyeti ve geriye dönük iade gündemde...

Tek evi olanlara emsal karar çıktı belediyeye başvuru yapanlara 3 bin 876 Türk Lirası para iadesi yapılacağı kaydedildi. Emlak vergisi muafiyeti ve geriye dönük 5 senelik para iadesi kararı duyuruldu.

EYT'den emekli olanlara emlak vergisi muafiyeti müjdesi!

Emeklilere 200 metrekareden küçük tek bir ev için emlak vergisi muafiyeti uygulanıyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olanlar bu muafiyetten nasıl yararlanacak?

Tek evi olana vergi muafiyeti!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, mesken nitelikli taşınmazı olanların vergiden muaf olacağını dile getirdi. 

Ev vergisi muafiyet dilekçesi 2021!

Ev sahipleri, her yıl emlak vergisi ödemek zorunda. Ancak kanunen geliri bulunmayan tek mesken sahipleri vergiden bir dilekçe ile muaf tutuluyor. İşte ev vergisi muafiyet dilekçesi 2021...

Değerli konut vergisinde tek konuta vergi muafiyeti getirildi!

Değerli Konut Vergisinde yapılan düzenlemelerle Emlak Vergisi Kanunu’nun 46/b maddesi değiştirildi. Değerli konut vergisiyle değeri 5 milyon liraya kadar olan taşınmazların kapsam dışı bırakıldı, tek konutu olanlara muafiyet getirildi...

Tek evi olanların ödeyeceği ve ödemeyeceği vergiler!

Kimi vergilerde tek mesken sahipleri için bazı muafiyetlikler sunuluyor. Peki, tek evi olanların ödeyeceği ve ödemeyeceği vergiler hangileri?

6 soruda emeklilerin emlak vergisi muafiyeti!

Emlak vergisi tek mesken muafiyetinden emekliler de belli koşullarda yararlanabiliyor. Peki, hangi emekliler hangi koşullarda vergiden muaf olabilir? İşte 6 soruda emeklilerin emlak vergisi muafiyeti..

Ev vergisi muafiyet dilekçesi 2017!

Ev sahipleri, her sene emlak vergisi ödüyor. Ancak kanunen geliri olmayan tek mesken sahipleri vergiden bir dilekçe ile muaf olabiliyor. İşte ev vergisi muafiyet dilekçesi 2017..

Emlak vergisi emeklilik muafiyeti formu 2017!

Emekliler, emlak vergisinden muaf olabilecek kimseler arasında yer alıyor. İşte tek meskene sahip emekliler için emlak vergisi emeklilik muafiyeti formu 2017..

Boş yere emlak vergisi ödemeyin!

Geliri olmayan tek mesken sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor. Boş yere emlak vergisi ödeyenler iade için belediyeye müracaat edebiliyor..

Emlak vergisini emekliler ödüyor mu?

Kanunen geliri olmayan tek mesken sahipleri belli koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor. Peki, emlak vergisini emekliler ödüyor mu? Yoksa emekliler muafiyet kapsamında mı tutuluyor?

2017 yıllık ev vergisi ne kadar?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince geliri olmayan 200 metrekareden küçük tek mesken sahipleri hariç, her ev sahibinin vergi ödemesi gerekiyor. Peki, 2017 yıllık ev vergisi ne kadar?

2016'da emekli olanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince tek mesken sahipleri belli koşullarda, vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. Muaf tutulan kimseler arasında emekliler de yer alıyor. Peki, 2016'da emekli olanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

tek mesken muafiyeti emlak vergisi Haberi

tek mesken muafiyeti emlak vergisi

Emlak vergisinden muaf mıyım?

Emlak vergisi madde 8 gereğince; tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Emlak vergisinden muaf olmak için bazı koşullar aranıyor.


Muafiyet koşullarına uygun kimselerin bağlı oldukları belediyeye müracaat ederek bildirimde bulunmaları gerekiyor. Bu kapsamda "Emlak vergisinden muaf mıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi muafiyet koşulları 08/09/2011 tarihli ve B.07.1.GİB.4.34.18.01-006.01-1538 sayılı özelge'de detaylı olarak açıklanıyor.


Özelge kapsamında yer alan şartlara uygun olmanız halinde belediyeye muafiyet için başvurda bulunabilirsiniz.


B.07.1.GİB.4.34.18.01-006.01-1538 sayılı özelge..


1319 sayılı Kanunun 33 üncü maddesinin 3 üncü fıkrasında, bir binanın kullanış tarzının tamamen değiştirilmesi veya bir binanın ikamete mahsus mahallerinden bir kısmının dükkan, mağaza, depo gibi ticaret ve sanat icrasına mahsus mahaller haline kalbedilmesi, (Bu hükmün uygulanmasında bir apartmanın her dairesi bir bina sayılır ve tadil sebebi,...