30 / 04 / 2024

tek meskene sahip gaziler emlak vergisi öder mi

tek meskene sahip gaziler emlak vergisi öder mi

Emlak vergisi muafiyeti kapsamında bir evi olan gaziler emlak vergisi öder mi? Gaziler hangi durumlarda sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanabilir? İşte emlak vergisi muafiyet şartları...

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Bu önemli bilgi ile tapunuz tek olabilir

Türkiye’de çok sayıda kişi akrabaları veya iş ortaklarıyla beraber paylaştığı tapulara sahip. Bu tür müşterek mülkiyet tapularını nasıl tek bir tapuya çevrileceği ise merak konusu oluyor.  İşte hisseli tapuyu tek tapuya dönüştürme ile ilgili formül haberin devamında ele alınmıştır.

Lüks ve Konfor tek bünyede ortaya çıktı! Premium elektrikli sedan arayanlar BMW İ7 tam size göre! 

i7'nin tek bir şarjla 300 millik bir menzile sahip ki bu büyük bir lüks sedan için etkileyicidir. Bu, yeniden şarj etmek için durmanıza gerek kalmadan daha uzun mesafeler sürebileceğiniz anlamına gelir. Peki BMW İ7 17 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Togg başvuru adımları tek tek açıklandı! Togg için 60 bin TL ödeme şartı!

Togg’da sıra satın alım konusu merak edilmeye başlanırken, Togg sipariş süreci bugün başlayarak, 27 Mart tarihine kadar devam edecek. T10X’e sahip olmak isteyen kişiler için Togg başvuru adımları ise tek tek açıklandı.

Peugeot 208 Mart fiyatlarıyla şaşırttı! 208'e tek kuruş zam yapılmadı! 9 Mart 2023 fiyat listesi...

Yatay krom ızgarası, aslan pençeli farları ve etkileyici ön yüzü ile güçlü bir görünüme sahip Peugeot 208, Mart fiyatlarıyla şaşırttı! 208'e tek kuruş zam yapılmadı! İşte Peugeot Yeni 208 9 Mart 2023 fiyat listesi...

Hisseli tapu tek tapu olur mu?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Hisseli tapu genellikle miras yolu ile vatandaşlara geçmektedir. Bir tapunun birden fazla sahibi olabilir. Buna hisseli tapu denilmektedir. Peki “Hisseli tapu tek tapu olur mu?” İşte detaylar!

İndirimli emlak vergisinde özellikli durumlar!

Sıfır oranlı emlak vergisi uygulamasından yararlanabilmek için Türkiye sınırları içinde “tek eve sahip olmak ve evin brüt alanının 200 metrekareyi aşmaması” gerekiyor. işte İndirimli emlak vergisinde özellikli durumlar...

Slovenya'nın minareli tek camisi 2019'da açılacak!

Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da hayata geçirilen tek minareli cami 2019 yılında açılacak. Cami 2 bin kişi kapasitesine sahip olacak. 

Emlak vergisi emeklilik muafiyeti formu 2017!

Emekliler, emlak vergisinden muaf olabilecek kimseler arasında yer alıyor. İşte tek meskene sahip emekliler için emlak vergisi emeklilik muafiyeti formu 2017..

2017'de emekli olanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Bilindiği üzere Emlak Vergisi Kanunu gereğince tek meskene sahip emekliler, vergi ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki, 2017'de emekli olanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Aydın Magnesia Stadyumu mermer kabartmalara sahip tek stadyum!

Aydın 'Magnesia Stadionu' dünyada mermer kabartmalara sahip, kombine bilet sisteminin kullanıldığı 30 bin kişilik tek stadyum. İşte o muhteşem yapı...

İşte muhteşem manzaralı 10 tek katlı ev projesi!

Tek katlı evler, kent merkezlerinde boş arazi bulunamadığı için genellikle yazlık bölgelere inşa ediliyor. İşte muhteşem manzaraya sahip 10 tek katlı ev...

Kimler emlak vergisi ödemeyecek?

2015 yılı emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri kasım ayı sonunda bitiyor. 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olan ev hanımları, gaziler, işsizler, dullar, yetimler ve emekliler emlak vergisi ödemeyebilir.

Kimler emlak vergisinden muaf olabiliyor?

200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olan, ev hanımı, gazi, işsiz, dul, yetim ve emekliler emlak vergisinden muaf.

tek meskene sahip gaziler emlak vergisi öder mi Haberi

tek meskene sahip gaziler emlak vergisi öder mi

Bir evi olan gaziler emlak vergisi öder mi?

Konut, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için vergi zamanı Mart ayında başladı. 31 Mayıs'a kadar ilk taksit ödemelerinin yapılması gerektiği emlak vergisinde bazı muafiyetlikler bulunuyor. Peki, bu muafiyetten kimler hangi şartlarda faydalanabiliyor. Bir evi olan gaziler emlak vergisi öder mi?


Bilindiği üzere emlak vergisi ödemeleri bağlı olunan belediyeye ödeniyor. Vergi muafiyeti şartlarını taşıyanlar da yine bağlı oldukları belediyeye müracaatta bulunuyor.


Sıfır oranlı emlak vergisi için aranan ilk koşul: Brüt alanı 200 metrekareyi geçmeyen yalnız bir konuta sahip olmak. Bu koşulu yerine getiren ve başka bir geliri olmayan;

Emekliler, 

Özürlüler, 

Gaziler,

Şehitlerin dul ve yetimleri, 

Hiçbir geliri olmayan işsizler, 

Ev hanımları emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Gazilerin emlak vergisi muafiyeti..

Buna göre gaziler de 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olmaları halinde emlak...