02 / 05 / 2024

tek mirasçı sistemi tarım arazileri

tek mirasçı sistemi tarım arazileri

Tarım arazilerinin miras yolula bölünmesini önleyen yasal düzenleme 20 Haziran Perşembe günü TBMM'de görüşülecek...

Miras hakkını alamayanlara gizli fırsat! Miras alamayan kardeş... 

Günümüzde pek çok kişinin en çok yaşadığı problemler arasında miras paylaşımı bulunuyor. Peki miras paylaşımı ile ilgili bu detayı biliyor musunuz? İşte tek tek açıklanan o detaylar....

Birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Bu yapılmazsa vergi de işe yaramaz!

Merkez Bankası tarafından gündeme getirilen birden çok evi olana kademeli ek vergi önerisi konut piyasasında gündeme oturdu. Peki birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Prof. Dr. Murat Batı, tek tek yapılması gerekenleri açıkladı.

Emekli maaşı hesaplama sistemi değişiyor mu? Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son dakika gelişmesi!

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, karma emekli aylığı sistemi yerine bütün dönemleri kapsayan ve kendi içerisinde eşitlik sağlayan tek bir emekli maaşı hesaplama sistemine geçilmesi gerektiğini açıkladı. 

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Miras paylaşımı sürecinde birkaç istisnai durumlarda, bazı çocuklar miras payından faydalanamayabiliyor. Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Babasından miras kalana devlet her yıl ödeme yapacak

Türkiye'de miras yoluyla arazilerin el değiştirmesi sonucu tarımsal üretimde sıkıntı olurken Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir sistemi uygulamaya başlayacağını belirtti.

Miras hisseli tapusu olanlar aman dikkat! Eviniz, arsanız, tarlanız buhar olabilir! Tapuyu müstakile çevirmek için...

Miras yoluyla paylaşılan gayrimenkuller, hisseli tapu olarak kaydediliyor. Hisseli tapuların, sorunsuz ve tek bir sahibe ait müstakil tapulara dönüşümü, büyük bir önem taşırken bazı koşulları gerektiriyor.

Şahsıma taşınmaz miras kalmış mı nasıl öğrenebilirim? İşte miras öğrenme detayları!

Anne, Baba veya uzak bir akrabanızdan adınıza miras kalıp kalmadığını öğrenmek artık çok kolay. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, tek tıkla adınıza kayıtlı miras olup olmadığını sorgulama işlemleri ile ilgili bilgileri tek tek paylaştı.

İpotekli miras kime kalır? Hisseli olarak mı bölünür? Borcu ödeyen mi alır?

Gayrimenkulün teminat olarak verildiği durumlarda mirasçılar arasında  nasıl pay edilir? İpoteği ödeyen tek başına malik olur mu?

Hisseli tapu tek tapu olur mu?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Hisseli tapu genellikle miras yolu ile vatandaşlara geçmektedir. Bir tapunun birden fazla sahibi olabilir. Buna hisseli tapu denilmektedir. Peki “Hisseli tapu tek tapu olur mu?” İşte detaylar!

Binalarda kimlik sistemi başladı! 

Bina Kimlik Sistemi, bugünden itibaren uygulamaya geçti. Bu sistemle vatandaşlar binaların ne zaman inşa edildiği, kaçak katı olup olmadığı ve depreme dayanıklılığı gibi bilgiler tek tıkla öğrenebilecek. 

Tek Durak Ofis'te inşaat izinlerine kolaylık!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rıfat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelerek "Tek Durak Ofis sistemi hakkında görüş alışverişlerinde bulundu. 

Eminevim'den tek tıkla ev sahibi olma imkanı!

Türkiye’de araç ve konut pazarında faizsiz finansman modeli Elbirliği Sistemi ile hizmet veren Eminevim, 'Dijital Kayıt Sistemi'ni hayata geçirdi. Dijital Kayıt Sistemi ile tek tıkla ev ve otomobil sahibi olma imkanı sunuluyor. 

tek mirasçı sistemi tarım arazileri Haberi

tek mirasçı sistemi tarım arazileri

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 20 Haziran Perşembe günü Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile Medeni Kanunu’nda değişiklik öngören tasarı görüşülecek. Yeni düzenlemede tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesini önleyip, tek mirasçı sistemi yürürlüğe...