27 / 04 / 2024

tek tapu başvurusu

tek tapu başvurusu

Tapu çeşitleri müstakil ve hisseli tapular olarak ikiye ayrılıyor. Tek tapu kadastral durumu belirli olan bir araziye tek bir kişinin malik olması anlamına geliyor. Peki, tek tapu nasıl alınır?

AFAD deprem konutları başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı! 

Afetzede deprem konutları hak sahipliği başvuruları ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki AFAD deprem konutları başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilen ayrıntılar...

Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi vardır. Hisseli tapunun nasıl tek tapu haline geleceği, Hisseli tapu başkasına satılır mı? soruları yanıt bulmayı bekliyor. İşte detaylar!

Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcılar genellikle en büyük problemi satış aşamasında yaşıyorlar. Peki, Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir? Tapuda süreç nasıl işler? İşte tüm detaylar...

İmar barışı başvurusu yapılan hazine taşınmazlarıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

İmar barışı başvurusu yapılan yapıların bulunduğu hazine taşınmazlarının yapı kayıt belgesi sahiplerine satışı ve tapu işlemleri ile ilgili genelge meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gemlik'te tek katlı kafe için imar barışı başvurusu yapıldı!

Bursa Gemlik'te önünde sundurma bulunan tek katlı kafe için, '3 katlı yapı' gibi gösterilip imar barışı başvurusu yapıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili Gemlik Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Online tapu başvurusu!

Web tapu sistemi üzerinden online bir şekilde tapu işlemleri yapılabiliyor. Peki, online tapu başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ Uşak Merkez Tabakhane Konut başvurusu bugün başladı!

TOKİ Uşak Merkez Tabakhane Konut projesinde tek daire için açık artırma usulü ile satışa çıkarılan 120 metrekarelik 3+1 dairenin başvurusu başladı. Projede fiyat 231 bin 953 TL'dir.

Aile evi şerhi başvurusu!

Aile evi şerhi, malik olan eşin tasarruf işlemlerini diğer eşin açık rızasına bağlıyor. Tapu üzerine şerh konulabilmesi için gerekli belgelerle müracaat ediliyor. İşte aile evi şerhi başvurusu..

Tapu cins değişikliği başvurusu nasıl yapılır?

Bir arsa veya araziler üzerine yeni bina inşa edilmesi veya mevcut binanın yıkılarak arsa haline dönüştürülmesi halinde tapu cins değişikliği işlemi yapılabiliyor. Peki, tapu cins değişikliği başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ Siirt Evren Mahallesi kura başvurusu yarın başlıyor!

TOKİ Siirt Evren Mahallesi kura başvurusu yarın başlıyor. Toplamda 358 adet daireden meydana gelen projede alt gelir grubu kapsamında daire fiyatları 70 bin 278 TL'den başlıyor.

2a arazi başvurusu nasıl yapılır?

Orman olarak muhafazasında bilim ve fen bakımından hiçbir yarar görülmeyen,aksine tarım alanlarına dönüştürülmesinde yarar olduğu tespit edilen yerlere 2a arazi deniyor. Peki, 2a arazi başvurusu nasıl yapılır?

2b arazi alım başvurusu nasıl yapılır?

Orman vasfını kaybetmiş kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen araziler 2b arazi olarak tanımlanıyor. Bu arazilerin satışı haksahiplerine yapılıyor. Peki, 2b arazi alım başvurusu nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm başvurusu nereye yapılır?

Kentsel dönüşümde riskli olduğu tespit edilen yapılar, tespiti yapanlar tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bildirilerek yıkım süreci başlıyor. Peki, kentsel dönüşüm başvurusu nereye yapılır? İşte kentsel dönüşüm süreci..

tek tapu başvurusu Haberi

tek tapu başvurusu

Tek tapu nasıl alınır?

Tapu işlemleri için önceden hazırlanması gereken bazı belgeler bulunuyor. Hazırlanması gereken  belgelerden biride; Belediye Rayiç Bedeli Belgesi’ olarak karşımıza çıkıyor. Alıcı ya da satıcı tapunun fotokopisi ile gayrimenkulün ilişkili olduğu belediyeye başvurarak bu belgeyi alabiliyor. Bu belge alım-satımın yapılacağı gün tapuya verilmesi gerekiyor. 


Vergi Borcu Yoktur Yazısı da tapuya gitmeden önce hazırlanması gereken belgeler arasında yer alıyor.  Bu belgeyi konutun bağımlı olduğu belediyeden alabiliyorsunuz.  Eğer satıcı iseniz ve evinizi krediyle alıp borcunuzu bitirdiyseniz, evinizi satmadan önce “ipotek fek yazısı” ile bir arada tapu daire gidip ipoteği sonlandırmanız gerekiyor. 


Tapuda alım – satım işleminin yapılması için konutun deprem sigortasının kesinlikle yaptırılması gerekiyor. DASK yapılmadan tapuda alım-satım işlemi yapılamıyor.  Tapu işlemleri için gereken evraklar içinde nüfus cüzdanı ve fotoğraf da...