06 / 05 / 2024

tek tapunun ayrılması işlemi

tek tapunun ayrılması işlemi

Tapunun bölünmesi; tapu kütüğünde tel bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması olarak ifade ediliyor. Peki, tek tapu nasıl bölünür?

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim? Hisseli tapu ayrılabilir mi?

Hisseli tapu sahiplerine sorun çıkartabilir. Böyle durumlarda bu tapu sahipleri ayrılmasını isteyebiliyor. İşte bu konudaki detaylar!

Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması işlemine ifraz deniyor. Peki, bu işlemin iptali mümkün mü? Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Tapu ifraz işlemi nedir? Tapuda ifraz nasıl olur?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması ifraz olarak ifade ediliyor. Peki, Tapuda ifraz nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu ifraz işlemi ücreti 2022!

Tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılmasına ifraz işlemi deniyor. Peki, bu işlem için ne kadar ücret ödenmesi gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

Kur Korumalı Mevduat hesabı olanlar dikkat! Ünlü ekonomist konuştu

Ekonomist Murat Kubilay, iktidarın başlattığı Kur Korumalı Mevduat sisteminin yasal olmadığını dile getirdi. Kubilay, devlet bütçesinden söz konusu mevduat hesabına para ayrılması için maliyetin bütçede yer alması gerektiğini dile getirdi.

Nihat Özdemir'in TFF'den sürpriz istifası sonrası Süper Lig canlı televizyon yayın ihalesi patladı!

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in aldığı sürpriz istifa kararı sonrası ceketini alıp Riva Hasan doğan Tesisleri'nden ayrılması Türkiye'nin gündemine oturdu. İstifa sonrası Saran Grubun kazandığı Süper Lig TV ihalesinin akıbeti ikinci bir bombanın patlamasına neden olmak üzere...

Kendi kendine yeten konutlara pandemi dopingi!

Kendi kendine yeten konutlara ilgi arttı. Yükselen ilgi sebebiyle fiyatların da yukarı yönlü hareket ettiği İstanbul çevresinde yeni bir yaşam alanı kurmak için ortalama 500 bin Türk Lirası ile 1 milyon Türk Lirası arasında bir bütçenin ayrılması gerekli. 

Muhsin Danışman, Tek-Art İnşaat Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi oldu!

Tek-Art İnşaat'ın ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görev yapmakta olan Özlem Nazlı Arıkan'ın 3 Ocak 2022 taraihinde görevinden ayrılması sebebiyle yerine Muhsin Danışman'ın atanmasına karar verildi. 

Pervin Barankuş, Trend GYO Yatırımcı İlişkileri Yetkilisi!

Trend GYO'nun Yatırımcı İlişkileri Yetkilisi Ufuk Önçırak'ın görevinden ayrılması nedeniyle Pervin Bakankuş'un yatırımcı ilişkileri yetkilisi ve Yönetim Komitesi Üyesi olarak atanmasına karar verildi.

İstanbul'da kiralık ve satılık konut fiyatları uçtu!

İstanbul'da kiralık ev bulmak için bir konut tutmak için en az 4-5 bin TL bütçe ayrılması gerekiyor. Satılık evlerin fiyatları ise neredeyse anlık değişmeye başladı.

Orkun Ergüney, Özak GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi oldu!

Özak GYO tarafından, Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görev yapmakta olan Turgay Arbak'ın görevinden ayrılması sebebiyle, yerine Orkun Ergüney'in atanmasına karar verildi. 

Muhsin Danışman, Yeşil GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi oldu!

Yeşil GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görev yapmakta olan İsmail Suna'nın görevinden ayrılması sebebiyle yerine, Muhsin Danışman'ın Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak atanmasına karar verildi. 

Erdal Karagül, Koray GYO Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Koray GYO'da Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Barış Dikmen'in kendi isteğiyle görevinden ayrılması nedeniyle, Erdal Karagül'ün Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmasına karar verildi. 

tek tapunun ayrılması işlemi Haberi

tek tapunun ayrılması işlemi

Tek tapu nasıl bölünür?

Tapunun bölünmesi; tapu kütüğünde tel bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması olarak ifade ediliyor.  Tapunun bölünmesi işlemi ise gayrimenkulün bir sahibi varken, bölünmesi ya da bir kısmının satılması durumlarında yapılabiliyor.


Tek tapu bölünmesi işleminin yapılabilmesi için söz konusu gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye gerekli evrakların temin edilmesi ile başvurulması gerekiyor. İfraz işleminin tamamlanabilmesi için bir de belirlenen harcın ödenmesi gerekiyor. 


Tapu bölünmesi işlemi büyük bir alanı kapsayan parseller bölünerek küçük parseller haline getirilmesi şeklinde oluyor. Tek tapu bölünmesi işleminin gerçekleşebilmesi için öncelikli şart olarak Tapu kadastro müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyor.


Tapu bölünmesi işleminin gerçekleşebilmesi için bazı şartlara uyması gerekiyor. Bu şartlar arasında;


* Tarımsal alanlarda her bir parselin en az 5000 metrekare olması gerekiyor. Dolayısıyla 10.000...