01 / 05 / 2024

teknokent vergi avantajları

teknokent vergi avantajları

Teknokent kanunu, Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin kuruluşunu, işleyişini, yönetim ve denetimini ve bunlarla ilgili kişi ve kuruluşların görev, yetki ve sorumluluklarını kapsıyor. Peki kanuna göre, teknokent vergi avantajları nelerdir?

Prim borcu olanlara müjde! SGK'dan geriye dönük indirim hakkı kazanacaklar! 

Çalışanlar, emeklilik dönemine daha güvenli bir adım atmak ve vergi avantajlarından yararlanmak kapsamında askerlik ve doğum borçlanması yolu ile prim satın alma fırsatını değerlendiriyorlar.  SGK'nın sağladığı bu imkanlar, sigortalılara emeklilikte ek bir güvence ve vergi avantajları sağlamaktadır.

Düşük yakıt tüketimi sunan Honda HR-V e:HEV uygun fiyatta! İşte 07 Nisan 2023 fiyat listesi

HR-V HEV, düşük yakıt tüketimi sayesinde uzun vadede tasarruf sağlar. Ayrıca, düşük emisyonlar nedeniyle vergi avantajları gibi ekonomik avantajlar da sağlayabilir. Honda bayisinden CVT Şanzıman Yağlarında İndirim Avantajı da sakın unutmayın. Peki Honda HRV e:HEV 07 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

Mülk sahipleri için vergi avantajları!

Konut sahipleri, yeni emlak vergi değerinin binde 1’i oranında vergi ödemekle mükellef. Vergi ödememe hakkına sahip mülk sahiplerinin; farklı özel durumlar oluştuğunda vergi avantajı bazı şartlarda devam ediyor.

9 maddede gurbetçilere gayrimenkul satışında vergi indirimi!

Yurt dışında yaşan Türkler gayrimenkul alımlarında vergi istisnasından faydalanmak için nasıl başvuru yapılmalı? Avantajlar neler? İşte 9 maddede gurbetçilere gayrimenkul satışında vergi indirimi...

Kira geliri beyannamesinde vergi avantajları!

2018’de elde edilen kira gelirlerinin 1-25 Mart 2019 arasında beyan edilmesi gerekiyor. Kira geliri elde edenler, beyan öncesi özellikli konulara dikkat ederek bazı vergi avantajlarından yararlanabilir...

Jim Ratcliffe, Monako’ya taşınıyor!

İngiltere’nin en zengin iş insanı Jim Ratcliffe’ın vergi avantajları nedeniyle İngiltere’den ayrılarak Monako’ya taşınmaya karar verdiği bildirildi...

Gayrimenkul sektörü faiz indirimleriyle hareketlenecek!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay gayrimenkul sektöründe yaşanan durgunluğun geçici olduğunu sektörün vergi avantajları, kampanyalar ve kredi faiz  indirimleriyle yeniden canlanacağını aktardı. 

4 soruda kentsel dönüşümde vergi avantajları!

Kentsel dönüşüm kapsamında ev ve işyeri yıkılan hak sahiplerine sunulan avantajlar arasında vergi muafiyeti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde hak sahipleri hangi vergi ve harçları ödemeyecek?

İrlanda Dublin’de gayrimenkul sıkıntısı var!

Brexit sürecinin bu ay resmen başlamasıyla bankalar finans piyasalarını başka şehirlere taşıma yarışına girdi. Dublin'de vergi avantajlarıyla güçlü rakip ancak şehirde ticari gayrimenkul ya da konut sıkıntısı çekiliyor.

Müteahhide kıyak vatandaşa yeni vergi!

İktidar, seçimlere sayılı günler kala Meclis’e yeni bir torba yasa teklifi daha sundu. Teklifte müteahhitlere büyük avantajlar sağlanırken, vatandaşa yeni vergi ve harç masrafları öngörüldü.

Konut kredilerine sınırlama mı geliyor?

Tasarrufların üretime yönlendirilmesi için konut ve taşınmaz yatırımlarında düzenlemeye gidilecek. Bu kapsamda gayrimenkul kredilerine yönelik mevcut vergi avantajları gözden geçirilecek...

Konut kredilerine yeni düzenleme geliyor!

Taşınmaz yatırımlarındaki artışın kontrol edilebilmesi amacıyla gayrimenkul kredilerine yönelik mevcut vergi avantajları, konut sahipliği sayısı ve kredi miktarı gibi kriterlere göre gözden geçirilecek.

Konut kredisinde vergi kriterleri değişiyor!

Konut kredisinde vergi kriterleri değişiyor. Taşınmaz yatırımlarındaki artışın kontrol edilebilmesi amacıyla gayrimenkul kredilerine yönelik mevcut vergi avantajları, konut sahipliği sayısı ve kredi miktarı gibi kriterlere göre gözden geçirilecek.

teknokent vergi avantajları Haberi

teknokent vergi avantajları

Teknokent vergi avantajları nelerdir?

4691 sayılı Teknokent Kanunu gereğince, Teknoloji geliştirme bölgeleri Yüksek/ileri teknoloji kullanan ya da yeni teknolojilere yönelik firmaların, belirli bir üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü ya da AR-GE merkez veya enstitüsünün olanaklarından yararlanarak teknoloji veya yazılım ürettikleri/geliştirdikleri, teknolojik bir buluşu ticari bir ürün, yöntem veya hizmet haline dönüştürmek için faaliyet gösterdikleri ve bu yolla bölgenin kalkınmasına katkıda bulundukları, aynı üniversite, yüksek teknoloji enstitüsü ya da AR-GE merkez veya enstitüsü alanı içinde veya yakınında; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği siteyi veya bu özelliklere sahip teknopark olarak tanımlanıyor.


Teknokent alanları hakkında bazı vergisel avantajlar bulunuyor. Teknokent vergi avantajları kanun kapsamında madde 37'de açıklanıyor.


Teknoloji geliştirme bölgesi muafiyet ve istisnalar

MADDE 37  – (1) Bölgede muafiyet ve istisnaların uygulanmasına ilişkin esaslar aşağıda...