17 / 05 / 2024

teknoloji turizmi büyük ilgi görüyor

teknoloji turizmi büyük ilgi görüyor

Multimedya teknolojisiyle birlikte dijital dünyaya olan merak, bu alanda yeni bir turizm alanı açtı. İnsanlar artık tatil dönemlerinde teknoloji müzelerini, inovasyon merkezlerini gezer oldu.

Teknoloji devinin başı Batterygate ile belada! Çok büyük maddi zarar görebilir

Batterygate skandalı Apple'ın eskiden beri süregeliyor ve bir türlü peşini bırakmıyor. Şirket, 1,6 milyar sterlin değerindeki yeni bir davanın sonucu olarak büyük maddi zarara uğrayabilir.

MSI'a büyük ilgi! Bu bilgisayar çok konuşulacak

5 - 8 Ocak tarihleri arasında yapılacak , dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2023'te her firma kendi yeni ürününü tanıtacak. Bu firmalardan biri de MSI. Yeni tanıtılacak olan dizüstü modeline şimdiden rağbet çok fazla.

Huawei’den dev fırsat! Sevilen modeli P50 Pocket’da büyük indirim! 26 Ağustos 2022 fiyat listesi

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) uyguladığı ambargoyla büyük bir darbe yiyen Çinli teknoloji devi Huawei, katlanabilen akıllı telefonu P50 Pocket modelinde dev indirim yaptı. Huawei'in fırsat ürünü P50 Pocket'in fiyatı ne kadar? İşte, 26 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Başiskele'ye sağlık tesisi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele Yeniköy’de termal suyun bulunduğu bölgeye sağlık turizmi için tesis inşa edecek. 

LG, Akdeniz Bölgesi’nin en büyük LG mağazasını Antalya Muratpaşa'da hizmete açtı!

Teknoloji Lideri LG, 2021'i yeni bir yatırımla karşılayarak Akdeniz Bölgesi’nin en büyük LG mağazası olan Antalya Dapa LG Brand Shop’u, Antalya Muratpaşa’da açtı...

Tekirdağ Büyükşehir'in yeni binasına FORM İmzası!

Form Şirketler Grubu bünyesindeki Form Endüstri Ürünleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yeni İl Hizmet Binası’nın tüm iklimlendirme ihtiyaçlarını enerji verimli ve son teknoloji ürünler ile karşılık veriyor.

Mustafa Varank: Raylı sistemlerde büyük atılımların eşiğindeyiz!

Türkiye'nin Otomobili"nin üretileceği TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaatına Başlama Töreni'nde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Raylı sistemlerde büyük atılımların eşiğindeyiz" dedi.

5 büyük endüstri bölgesi kurulacak!

Türkiye’yi üst gelir ligine sıçratacak programın detayları belli oluyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 5 büyük endüstri bölgesi kurulacağını belirtti.

Sakarya Büyükşehir Akıllı Şehirler Protokolü'nü imzaladı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Kamu Teknoloji Platformu arasında “Akıllı Şehirler Protokolü” imzalandı

Türkiye büyük yatırımlara girdi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odasınca Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu'nda düzenlenen Sanayi Şurası'nda Türkiye'nin son zamanlarda büyük yatırımlara girdiğini belirtti.

Reina'nın kapatılması İstanbul turizmi için büyük kayıp!

Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, İstanbul’un ünlü eğlence mekanı Reina'nın kapatılmasının İstanbul turizmi için büyük bir kayıp olduğunu belirtti.

Büyük konut projelerinde prefabrik teknoloji daha çok kullanılacak!

“Sektör olarak konuta girmek istiyoruz” şeklinde konuşan Türkiye Prefabrik Birliği Genel Sekreteri Bülent Tokman, “Büyük şehirlerde inşaat süresini kısaltmak amacıyla büyük konut projelerinde ibrenin prefabrike dönmeye başladığını görüyoruz” dedi.

İstanbul'a dünyanın en büyük bilim merkezi inşa edilecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "30 şehrin tamamında bilim merkezi yaptık. Ancak asıl iddiamız İstanbul ile ilgili. Yakında İstanbul'a dünyanın en büyük bilim merkezlerinden birini kazandıracağız" dedi.

teknoloji turizmi büyük ilgi görüyor Haberi

teknoloji turizmi büyük ilgi görüyor

Mobil internet hızlarının maksimum seviyeye çıkmasına paralel olarak hızla gelişen akıllı cihaz teknolojileri yediden yetmişe tüm dünyanın ilgisini teknolojiye çekti. Özellikle son beş yılda Apple, Facebook, Tvvitter gibi teknoloji devlerinin merkez ofislerinin yer aldığı başta Silikon Vadisi olmak üzere, teknoloji müzeleri ve inovasyon merkezlerine olan merak da bu alanda yeni bir turizm kapısı da açmış oldu. Örneğin Güney Kore Suwon'da bulunan Samsung İnovasyon Müzesi (SİM) ve Seul'de yer alan Samsung dlight, dünyanın farklı yerlerinden yılda 700 bin civarında ziyaretçiyi konuk etmeye başladı. 


İlk elden deneyim 

Bu merkezler, ziyaretçilere Samsung Electronics'e ve güncel teknoloji endüstrisine daha yakından bakmanın yanı sıra şirketin tüketicilere sunduğu yenilikçi ürünleri ilk elden deneyimleme fırsatı sunacak şekilde tasarlandı. 


Rehber eşliğinde tur 

Ziyaretçiler, önceden kayıt yaptırarak inovasyon müzesinin tamamını rehberli turlarla...