08 / 05 / 2024

teknolojik açıdan ısı yalıtımı

teknolojik açıdan ısı yalıtımı

Isı yalıtımının teknolojik önemi sayesinde artık ülkemizde de ısı yalıtımı rahatlıkla kullanılabiliyor. Isı yalıtımı ile yapıların istenen bir ısıl dengeye kavuşması sağlanıyor. Teknolojik açıdan ısı yalıtımı haberimizde yer alıyor...

TOGG'un ilk yola çıkacağı tarihin açıklanmasının ardından Bursa'dan sürpriz haber

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş'ın geçtiğimiz hafta arabanın yollara çıkacağı tarihi açıklamasının ardından Bursa'dan sürpriz bir haber geldi. TOGG gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

Emlak Konut GYO'nun konut çağrısına talep yağdı!

Emlak Konut GYO’nun, konut talebinin giderilmesi ve fiyatların baskı altına alınması amacıyla orta ve küçük ölçekli yatırımcıya yaptığı ‘Gel, beraber inşa edelim’ çağrısına yoğun talep geldi. Kamu ile ortak proje geliştirmeyi isteyen 200’ü geçen yatırımcıdan başvuru geldi.

Prof. Dr. Özlenen Özkan'dan ev sahiplerine kira çağrısı!

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özkan ev sahiplerine "Kiraları makul seviyede tutun" çağrısı yaptı...

Libya'dan Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

2011 senesinden itibaren iç karışıklık yaşayan Libya yarım kalan inşaat projeleri için Türkiye'den yardım istiyor. Ülke inşaatların tamamlanması için Türk müteahhitlere yatırım çağrısı yaptı. 

Almanya'dan İsrail'e 'Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimlerin inşasını durdurun' çağrısı!

Almanya, İsrail yönetimine Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yeni yerleşim yerlerinin inşasının durdurulması çağrısı yaptı.

Gürsel Uçar'dan kaçak yapı yapmayın çağrısı!

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, ilçeye kaçak yapı yapılmaması çağrısı yaptı.

Koronavirüs sonrası otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan değişimi!

Ödüllü projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, Covid-19 pandemisinin ardından turizm sektöründe otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan ne tür değişiklikler yapması gerektiğinden bahsetti.

IMF Başkanı Georgieva'dan bankalara 'temettü ve geri alımları durdurun' çağrısı!

Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva, bankalara temettü ve hisse geri alımlarını durdurma çağrısında bulundu.

Akiş GYO'dan gayrimenkul inovasyonları çağrısı!

Akiş GYO start-up ve scale-up nitelikli girişimlere olan yatırımlarını Akyaşam Yönetim Hizmetleri A.Ş. (Akyaşam) aracılığı ile gerçekleştirecek. Bu kapsamda "Covid-19 Sonrası Yeni Normal'de Perakende ve Gayrimenkul İnovasyonları Çağrısı" programı hayata geçirildi...

İnşaat sektörü ekonomik ve insani açıdan önemli!

Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal, sektörle ilgili açıklamalarda bulundu. Ünsal, "İnşaat sektörü, ekonominin lider ve sürükleyici sektörlerinden birisi olarak kabul edilmektedir" dedi ve sektörün ekonomik ve insani açıdan önemli olduğunu belirtti...

İYİ Parti'li Bedri Yaşar'dan Gazi Sinan Bayır'a ev sözü!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Şanlıurfa Sınır Karakolunda görev yaparken yaralanan Vezirköprülü Uzman Çavuş Sinan Bayır'ı ziyaret etti ve Gazi Sinan Bayır'a ev sözü verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kentsel dönüşüm' çağrısı!

"Okullardan Yarınlara" programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kentsel dönüşüm' çağrısı yaptı. Erdoğan, “Benim sizlerden ricam şu, deprem riski yüksek alanlara öncelik vermenizdir'' diye konuştu.

Moldova'dan Türk iş adamlarına yatırım çağrısı!

Moldova Yatırım Ajansı Direktörü Rodica Verbeniuc, Türk yatırımcıların Moldova'da özellikle otel ve inşaat endüstrilerinde başarılı hikayelere imza attığını söyleyerek yatırım çağrısı yaptı.

teknolojik açıdan ısı yalıtımı Haberi

teknolojik açıdan ısı yalıtımı


Isı yalıtımının teknolojik önemi!


Yapıların istenen bir ısıl dengeye kavuşması konusunda oldukça etkili bir konumda yer alan ısı yalıtım sistemleri, teknojinin gelişmesi ile oldukça kaliteli sonuçlar ortaya çıkarıyor. Bu nedenle yapılar üzerinde sağlanan etkili oluşumlar daha kolay ve hızlı bir şekilde işleme alınıyor.


Isı yalıtımının teknolojik önemi, ısı yalıtım sistemleri bünyesinde oluşturulmuş olan teknolojik uygulamalarla, sistemlerin daha hızlı ve kolay bir şekilde uygulama altına alınmasını sağlamak olarak vurgulanıyor. Diğer yandan gelişen teknoloji ısı yalıtım sistemlerini standartların dışına çıkararak  bilinen ısı yalıtım sistemlerine göre oldukça farklı uygulamaların sektör içerisinde giderek yaygın bir hale gelmesini sağlıyor.


Diğer yandan teknolojinin gelişmesi ile karşımıza çıkan başka bir durum ise ısı yalıtım sistemlerinde kullanılan malzemelerin kalite boyutunun artırılması oluyor. Bir ısı yalıtım sisteminin istenen etkileri sunması hedef...