04 / 05 / 2024

telefon ile tapu randevusu alınır mı

telefon ile tapu randevusu alınır mı

Taşınmaz devri işlemlerinin gerçekleşebilmesi için öncelikle tapudan randevu alınması gerekiyor. Tapudan randevu online bir şekilde alınabiliyor. Peki, telefon ile tapu randevusu alınır mı? İşte yanıtı..

Tapuda yeni dönem başladı! Eski kimlik ile tapu işlemi geçerli olacak mı?

Tapu dairelerinde sil baştan değişiklikler yapılırken tapuda yeni döneminde başladığı kaydedildi. Buan göre, yeni kimlik ve eski kimlik ile işlem konusunda merak edilen detaylar belirtildi. 

ATEM Başkanı Hakan Akçam'dan tapu açıklaması: Tapu işlemleri daha kolay yapılabilir!

Türkiye Tapu uygulamasını değerlendiren Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam tapu uygulamasının hayata konulması ile tapu işlemlerinin daha kolay ve şeffaf olabileceğini ifade etti.

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Tapuda yeni dönem: 2024'te 'Türkiye Tapu' uygulaması başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Tapu uygulamasını hayata geçirmek için düğmeye bastı. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi planlanıyor.

Vergisiz telefon kredi ile alınabiliyor mu, taksit yapılıyor mu? Telefon satışı başladı mı? 

Öğrencilerin heyecanla beklediği vergisiz bilgisayar, telefon ve internet desteği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Vergisiz vergisiz telefon kredi ile alınabiliyor mu, taksit yapılıyor mu? Telefon satışı başladı mı? 

Tapu almak için gerekli belgeler neler? Hangi belgeler ile tapu işlemleri tamamlanır?

Tapu devir işlemi yapmak isteyen vatandaşların, bu süreci sorunsuz ve hızlı bir şekilde tamamlamaları için gerekli belgelere dikkat etmeleri büyük önem taşımaktadır. Ev, arsa ve arazi gibi taşınmazlar için tapu işlemlerinde gerekli belgeler nedir, nereden alınır sorularının işte yanıtları…

Realme C53: Uygun fiyatlı android telefon ile gelen yenilikler!

Realme, akıllı telefon pazarındaki yerini sağlamlaştırmak için yeni bir model daha tanıttı: Realme C53. Bu akıllı telefon, iPhone 14 Pro'nun Dynamic Island'ına benzeyen Mini Capsule özelliği ve uygun fiyatıyla dikkat çekiyor.

Tapu devir işlemi için ne gereklidir? Başka ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?

Tapu resmi bir belgedir ve Tapu sicil müdürlüğü tarafından verilmektedir. Tapu, bir taşınmaz malikinin kim olduğunu gösteren resmi belgedir. Peki “Tapu üzerine almak için ne gereklidir? Başka bir ile gitmeden tapu devri nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Samsung Galaxy M12  en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 26 Şubat 2023 fiyat listesi

Samsung Galaxy M12  Android camiasının zrivesinde yer alan Samsung Galaxy serisi 'Samsung Galaxy M12' akıllı telefon ile cep dostu olmaya devam ediyor. w Peki Samsung Galaxy M12  en uygun fiyata nerede satılıyor,özellikleri ne? İşte detaylar..

Arçelik kurutma makinesi en uygun fiyata nerde satılıyor? 14 Şubat 2023 fiyat listesi

Kurutma makinesi alacaklar için Arçelik ısı pompalı kurutma makinesiyle karşımıza çıkıyor.Otomatik kırışık önleme fonksiyonu,akıllı telefon ile uzaktan kontrol edebilme özelliği ve akıllı nem sensörü ile kurutma makinesi merak konusu oluyor.

Hoover Çamaşır Kurutma Makinesi indirimli fiyatıyla yüzünüzü güldürecek! İşte 5 Şubat 2023 fiyat listesi

9 kg kapasiteli Hoover kurutma makinesi; Yünlü, pamuklu, kot, gömlek, sentetik gibi farklı kumaşlara özel programları ile dikkatleri üzerine çekiyor. Bu kurutma makinesi akıllı telefon ile kurutma makinesini kontrol edebilme ve 9 saate varan gecikmeli başlangıç özellikleri ile çokça tercih ediliyor.

Iban tuzağıyla milyonluk vurgun Ticaret Bakanlığı uyardı aman dikkat

Portekizli şirketlerin e-Postalarına siber saldırı yapan dolandırıcıların, Türk şirketlerine ödeme için gönderilen IBAN adreslerini değiştirdikleri ortaya çıktı. Ticaret Bakanlığı, şirketlere yaptığı uyarıda hesap numaralarının telefon ile teyit edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi?

Tapu harcı yada başka bir ifade ile tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan harçtır. Peki, Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi? İşte tüm merak edilenler..

telefon ile tapu randevusu alınır mı Haberi

telefon ile tapu randevusu alınır mı

Telefon ile tapu randevusu alınır mı?

Taşınmaz devri işlemlerinin gerçekleşebilmesi için öncelikle tapudan randevu alınması gerekiyor. Aksi halde randevu alınmadan tapu dairesine gidilmesi halinde, tapu dairesinde randevu alan kimselerin devir işlemleri yapılıyor.


Tapudan randevu online bir şekilde alınabiliyor. "onlinerandevu. tkgm.gov.tr" adresine giriş yapılarak bu sayfadan itibaren adım adım yapılacak işlemlerle randevu sistemini kullanarak belirli bir gün ve saat aralığı için randevu alabiliyor. Bu sistemde alınmış olunan randevular sorgulayabildiği gibi iptal de edebiliyor.


Tapudan randevu alma işlemleri sırasında dikkat edilmesi gerekenler:

- Randevular seçilecek tarihte, uygun bir saat aralığında, TC Kimlik ve Tapu Senet Bilgilerine göre müdürlük kontenjanına göre alınabilir.


- TC Kimlik ve Tapu Senet bilgileri uyumu kontrol edilmekte ve eşleme durumunda randevu verilmektedir. Bu eşleştirme T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro...