22 / 07 / 2024

temel atma nasıl olur

temel atma nasıl olur

ABD'nin Los Angeles kentinde bir gökdelenin temel atma töreninde 2100'den fazla kamyon 38 bin ton harcı temele taşıyarak, dünyanın en büyük temel atma eylemini gerçekleştirdi.

Kırılan cam masa nasıl tamir edilir?

Cam, kırıldığında geri dönüştürülmesi zor olan bir malzeme gibi görülebilir. Ancak birkaç temel malzeme ile onarmak mümkündür. Yalnız, dikkat edilmesi gereken nokta hemen düzeltilmesi gerektiğidir. Peki kırılan cam nasıl tamir edilir, gereken malzemeler nelerdir? İşte detaylar...

MIUI 14 nasıl yüklenir? İşte 29 Aralık 2022 MIUI alacak telefonlar!

Android 13 sürümünü temel alan yeni arayüz, kullanıcılara pek çok yenilik sunuyor. Peki MIUI 14'ü nasıl kurarsınız? İşte bütün ayrıntılar...

TOKİ Sosyal konut ilk temeller atıldı mı, nerede atıldı? 3+1 TOKİ evlerinin iç görünümü nasıl?

TOKİ sosyal konut projelerinin ilk temellerinin atılıp atılmadığı, nerede atıldığı merak konusu oldu. İşte TOKİ sosyal konut projelerinin ilk temel atma törenlerine dair merak edilenler!

Prim yapacak gayrimenkul nasıl bulunur?

Gayrimenkul almak en temel yatırım araçlarından. Ne yazık ki pek çok insan oturmak için konut alırken bunun aslında bir yatırım olduğundan uzaklaşıyor ve duygusal bakışlarla karar alıyor. Sonuçta ise yanlış yatırım yapılmış oluyor. Peki prim yapacak gayrimenkul nasıl bulunur?

Yatırım değeri yüksek gayrimenkul nasıl belirlenir?

En temel yatırımlardan biri gayrimenkul almak. Ancak birçok kişi oturmak için ev alırken bunun aslında bir yatırım olduğu göz ardı ederek duygusal kararlar alıyor. Peki yatırım değeri yüksek gayrimenkul nasıl belirlenir? İşte detaylar...

Karşıyaka Örnekköy kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreninde protesto!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Örnekköy Mahallesi'nin temel atma ve yıkım törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, törende Atakent Mahallesi Emlak Bankası Konutları sakinlerinin protestosu ile karşılaştı.

Kartal En Sitesi temel atma töreni 29 Eylül'de!

Kartal Belediyesi'nin tarafından gerçekleştirilen dönüşüm çalışmaları kapsamındai 29 Eylül Cuma günü Orhantepe Mahallesi Üsküdar Caddesi üzerinde yer alan En Sitesi için temel atma töreni düzenlenecek.

Statik proje nasıl yapılır?

Mimari projeye ve zemin ve temel etüdü raporuna uygun olarak yapılan statik proje nedir? Statik proje nasıl yapılır?

Yaşlılar Dinlenme Evi temel atma töreni gerçekleşti!

Eyüp Sultan Mahallesi’ndeki Yaşlılar Dinlenme Evi’nin temel atma töreni Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in katılımıyla gerçekleşti.

Ahmet Arslan İzmir'de temel atma törenine katıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Selçuk İlçesi'nde inşa edilen Hükümet Konağı'nın temel atma törenine katıldı.

Hadımköy Deliklikaya Sanayi Bölgesi açılış ve temel atma töreni yapıldı!

Bakan Özlü, Hadımköy'deki Deliklikaya Sanayi Bölgesi'nin açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bölgede yapılacak 400 civarındaki sanayi tesisinin bir an önce tamamlanması ve üretime başlaması temennisinde bulundu.

Greenox Urban Residence temel atma töreni 28 Mayıs'ta!

Aycan&Feres İş Ortaklığı tarafından Büyükdere Caddesi’ne 400 metre mesafede inşa edilen Greenox Urban Residence’ın temeli atılıyor. Temel atma töreni 28 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00’de gerçekleşecek.

25 ilde 281 tesisin temel atma ve açılış töreni yapıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığının çalışma alanına giren her alanda yatırımlara hızla devam ettiklerine dikkati çeken Veysel Eroğlu, yılbaşından bu yana 25 ilde 12,4 milyar lira yatırım bedelli 281 tesisin temel atma ve açılış törenini gerçekleştirdi.

temel atma nasıl olur Haberi

temel atma nasıl olur

Los Angeles'ta yapımına başlanan ve ülkenin batı yakasının en yüksek binası olması planlanan Wilshire Grand Center projesi, temel atma töreniyle bir dünya rekoruna imza attı.


Los Angeles merkezinde toplam uzunluğu 335 metre olacak gökdelen Wilshire Grand Center'in temel atma töreni,  20 saate yakın sürerken, aynı anda kullanılan araç, malzeme ve betonla Guinness Rekorlar Kitabına girmeyi başardı. Temel atma işleminde, her biri on sefer yapan 2 bin 100'ün üzerinde beton yüklü kamyon, 38 bin ton betonu, zemine döşenen 3 bin tonluk demir ile buluşturdu.


Temel atma töreninde beton yüklü binlerce kamyon, alana Güney Kaliforniya Üniversitesi'nin bando takımı eşliğinde uzun konvoy halinde girdi. İnşaat güzergahındaki yolların tüm gün trafiğe kapatılmasına sebep olan törende, proje sahibi Kore Havayolları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Yang Ho Cho,...