27 / 04 / 2024

temel ihtiyaç KDV indirimi

temel ihtiyaç KDV indirimi

Yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülen temel ihtiyaç KDV indirimi bugün itibariyle etiketlere yansıtılacak. Peki, zincir marketlerde KDV indirimi gerçekleşti mi? Hangi ürünlerde KDV indirimi yapıldı? İşte 1 Nisan 2022 MİGROS, ŞOK, Carrefoursa fiyat listesi!

BİM 5 Aralık Salı aktüel ürünler kataloğunda 5 kg yoğurt 117 TL'ye, Safir tuz 8,50 TL'ye düştü!

BİM'in 5 Aralık 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu hafta BİM'de paylaşılan aktüel ürünler kataloğunda temel gıda ve temel ihtiyaç ürünleri yer aldı.

Alışveriş yapacaklar aylardır bunu bekliyordu! İndirim çılgınlığı başlıyor

Temel ihtiyaçlar için en avantajlı dönem başlıyor. Özellikle kasım ve aralık art arda uygulanacak indirim kampanyaları vatandaşları sevindirecek. İşte kesenizi sarsmayacak detaylar...

81 ildeki 3 bini aşkın Tarım Kredi marketlerinde yüzde 50'ye varan indirim başladı! İşte o indirimli ürünler...

Tarım Kredi Market temel gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinde yüzde 50'ye varan indirim kampanyasını başlattı. 

Tarım Kredi'den yepyeni kampanya! Tek Tek açıklandı! Sucuk, çay, beyaz peynir, tereyağı ve salçada dev indirim!

Tarım Kredi Kooperatifleri bu haftanın indirimli ürünlerini art arda açıkladı. Kampanya kapsamında temel gıda ve temel ihtiyaç ürünleri yer aldı. İşte Tarım Kredi indirimli aktüel ürünler kataloğu ve fiyat listesi...

BİM'den bomba indirim! Online katalogda kaşar peyniri 179 TL'ye, Yumoş yumuşatıcı 55 TL'ye, Kağıt havlu 39 TL'ye çakıldı

BİM'in 12 Eylül 2023 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Katalogda temel gıda ve temel ihtiyaç ürünleri yer aldı. İşte yeni aktüel ürünler kataloğu ve fiyat listesi...

Metro online indirimlerini peş peşe açıkladı: Ayçiçek yağı 62 TL'ye, 30'lu yumurta 89 TL'ye, Ariel toz deterjan 209 TL..

Metro market kampanyalı ürünlerini açıkladı. İndirim kapsamında temel gıda ve temel ihtiyaç ürünleri dikkat çekti. İşte detaylar...

Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi: İhtiyaç sahiplerine barınma ve gıda yardımı!

3294 sayılı Kanun çerçevesinde yürütülen 'BARINMA - GIDA' programı kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelerin gıda temel ihtiyaçları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından karşılanıyor. 

A101'de tavuk eti 48 TL'ye, dev ekonomi 9 kg toz deterjan 299 TL'ye düştü! A101 indirimli aktüel ürünler kataloğu

A101'in indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Katalogda temel gıda ve temel ihtiyaç ürünleri yer aldı. İşte indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi...

Ticaret Bakanı Bolat açıkladı! Fırsatçılara resmen ceza yağdı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2023 yılının başından bu yana toplam 176 milyon Türk Lirası idari para cezası uygulandığını, otomotiv, gıda ve diğer temel ihtiyaçlar kapsamında vatandaşları mağdur edenlere uygulanan para cezasının da 361 milyon TL'ye ulaştığını kaydetti.

Selden etkilenen iller için 50 milyon TL'lik kaynak oluşturduk!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Sel felaketinden etkilenen illerimizde acil ve temel ihtiyaçların karşılanması için 50 milyon TL'lik kaynak oluşturduk. Vatandaşlarımızın normal hayat akışına dönebilmeleri için bu kaynakları kullanacağız." diye konuştu.

Ekmek fiyatlarında şok zam: Bursa'da ekmeğe 15 TL etiketi!

Temel gıda maddelerinin fiyatlarındaki sürekli artış, vatandaşları derinden etkilemeye devam ediyor. Son olarak Bursa'dan gelen haber, sofraların vazgeçilmezi olan ekmeğin fiyatının 15 TL'ye çıktığını duyurdu. Ekmeğe yapılan bu yüksek zam, insanların temel ihtiyaçlarını karşılamasını zorlaştırıyor.

Aile Bakanlığı bu kişilere yardım edecek! 4 bin, 5 bin ve 200 bin TL veriliyor!

Aile Bakanlığı, afet ve acil durumlar karşısında mağdur olan vatandaşlara destek olmak amacıyla yardım programlarını başlattı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla gerçekleştirilen yardımlarla, vatandaşların temel ihtiyaçları karşılanacak. 

Şok'ta 1 litre ayçiçek yağı 37.50 TL 'ye düştü! Raflar boşalmadan acele edin

Mutfakların başlıca temel ihtiyaç malzemelerinden biri olan sıvıyağlar uzun zamandan berri gündemdeki yerini koruyor. Vatandaş ise marketleri takip edip ucuz ayçiçek yağını alma peşinde. İyi haber ise Şok marketten geldi.

temel ihtiyaç KDV indirimi Haberi

temel ihtiyaç KDV indirimi

Temel ihtiyaç ürünlerindeki KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. 1 Nisan itibaren etiketlere yansıyacak düzenleme deterjandan tuvalet kâğıdına, sabundan bebek bezine kadar birçok üründe geçerli olacak.

Bebek ve yetişken bezi, diş fırçası, hijyenik ped diş macunu, diş ipi de KDV oranı değişen maddeler arasında yer aldı. Düzenlemenin bugünden itibaren hayata geçmesiyle Ticaret Bakanlığı ekipleri de 81 ilde denetim gerçekleştirecek. KDV değişikliklerini etiketlere yansıtmayan firmalara ise cezai işlem uygulanacak.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, temel ihtiyaç ürünlerinden olan deterjan, tuvalet kağıdı, sabun, bebek bezi, peçete gibi ürünlerde KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesine yönelik yapılan düzenlemenin amacına ulaşması için gerekli çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesini müteakip Türkiye’nin 81 ildeki ticaret müdürlükleri aracılığıyla ülke genelinde denetimler gerçekleştireceklerini belirten Muş, "KDV indirimini fiyatlara yansıtmayan ve...