06 / 05 / 2024

temerrüt faizi ve gecikme faizi

temerrüt faizi ve gecikme faizi

Konut kredisi kullanan tüketicilerin ödemelerinde temerrüde düşmesi ve ödemelerini geç yapması halinde taksitlerine faiz yansıtılıyor. Peki, konut kredisinde temerrüt faizi ve gecikme faizi nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

Türkiye'nin kredi risk primi bugün 720 baz puana yükseldi! Temerrüt riski artıyor! 

Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) bugün 720 baz puana ulaştı. Bu durum, Türkiye'nin temerrüt riskinde belirgin yükseliş ve dolar cinsi borçların yüzde 11'in üstünde faizle çevrilmesi anlamını taşıyor. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası temerrüt faiz oranını yüzde 15 olarak belirledi!

Merkez Bankası, mal ve hizmet tedarikinde geç ödemelerde uygulanacak temerrüt faiz oranını yüzde 15, alacağın tahsili masrafları için talep edilebilecek asgari giderim tutarını da 260 lira olarak belirledi.

Taşınmazlara ait taksit borçlarından temerrüt faizi alınmayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "7144 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile İskan Kanunu kapsamında hak sahibi olan ailelerden, taşınmazlara ait ödemedikleri anapara taksit borçları için gecikme ve temerrüt faizi alınmayacak.

Konut kredisinde temerrüt faizi ve gecikme faizi!

Konut kredisi kullanan tüketicilerin ödemelerinde temerrüde düşmesi ve ödemelerini geç yapması halinde taksitlerine faiz yansıtılıyor. Peki, konut kredisinde temerrüt faizi ve gecikme faizi nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

Konut kredisi temerrüt faizi hesaplama 2015!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan tüketicilerin geri ödemelerde zorlanması ve gecikme yapması halinde uygulanacak faiz hesaplamaları yönetmeliklerde belirtiliyor. İşte konut kredisi temerrüt faizi hesaplama 2015...

Konut kredisi temerrüt faizi 2015!

Konut kredisi kullanan bir tüketicinin borcunu ödemeyerek temerrüde düşmesi durumunda konut finansmanı kuruluşu, kalan borcun tamamının ifasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisi temerrüt faizi 2015 nedir?

Konut kredisinde temerrüt faizi nedir?

Konut kredisi kullanan kimselerin, kredi borcu ödeme sürecinde temerrüde düşmesi halinde temerrüt faizi uygulanıyor. Peki, konut kredisinde temerrüt faizi nedir? Konut kredisinde temerrüt faizi nasıl uygulanır?

Konut kredisi temerrüt faizi nedir?

Mesken satın alımlarında, kişiler banka ve diğer finans kuruluşlarından konut kredisi kullanabiliyor. Peki, konut kredisi temerrüt faizi nedir? Tüketici Kanunu gereğince konut kredisi temerrüt faizi esasları nelerdir?

Kirada temerrüt nedir?

Kiralama ilişkilerinde kiracı ve ev sahibi birtakım borç ve haklara sahip oluyor. Kiracının borçlarının başında kira bedelini zamanında mal sahibine ödeme borcu yer alıyor. Peki, kirada temerrüt nedir?

Temerrüt ne demektir?

Hukuk terimlerinden biri olarak karşımıza çıkan temerrüt, kelime anlamı olarak "gecikme" ve "direnme" gibi anlamları ifade ediyor. Peki, Temerrüt ne demektir? Konut kredisinde temerrüt nedir?

Kolser İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kolser İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Nadir Serdar Çakıcı, Mustafa Kolunsağ tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 3 Mart'ta Esenyurt, Akçaburgaz Mahallesi'nde kuruldu.

Arasco Mühendislik ve Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Arasco Mühendislik ve Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Cem Cemal Yalçıner, Murat İğcioğlu tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 27 Şubat 2014 tarihinde kuruldu.

Miranlar İnşaat Taahhüt Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Miranlar İnşaat Taahhüt Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Halim Miran, Adem Miran tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 26 Şubat'ta N Towers Sitesi'nde kuruldu.

temerrüt faizi ve gecikme faizi Haberi

temerrüt faizi ve gecikme faizi

Konut kredisinde temerrüt faizi ve gecikme faizi!

Konut kredisi kullanan tüketicilerin ödemelerinde temerrüde düşmesi ve ödemelerini geç yapması halinde taksitlerine faiz yansıtılıyor. Konut kredisi yönetmeliği kapsamsında temerrüt faizi ve gecikme faizinin nasıl hesaplanması gerektiği şu şekilde açıklanıyor:


Tüketicinin taksitleri ödemede temerrüde düşmesi durumunda konut finansmanı kuruluşu, kalan borcun tamamının ifasını talep etme hakkını saklı tutmuşsa, bu hak ancak konut finansmanı kuruluşunun bütün edimlerini ifa etmiş olması ve tüketicinin de birbirini izleyen en az iki taksidi ödemede temerrüde düşmesi hâlinde kullanılabilir. Konut finansmanı kuruluşunun bu hakkını kullanabilmesi için tüketiciye en az otuz gün süre vererek muacceliyet uyarısında bulunması gerekir.


Muaccel kılınan taksitlerin hesaplanmasında faiz ve ücretler dikkate alınmaz.


Temerrüt veya geç ödeme durumunda tüketiciden sabit faizi içeren konut finansmanı sözleşmeleri için akdi faiz oranının,...