11 / 05 / 2024

temiz deniz projeleri ne durumda

temiz deniz projeleri ne durumda

Çevre Bakanlığı daha temiz denizler için çalışmalarına devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Temiz denizlerin bir göstergesi olan mavi bayrak sayısını 397’ye çıkartarak, bu alanda dünya üçüncüsü olduk” dedi.

Deniz Köken Eyüpsultan projelerini anlattı!

AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken Eyüpsultan'da hayata geçireceği projeleri anlattı.

Crystal Lagoons denizi olmayan şehirlere deniz götürecek!

Çölde bile yapay denizler inşa eden Crystal Lagoons, Türkiye’ye adım attı. Hedefinde konut ve resort otel projeleri olan Crystal Lagoons, denizi olmayan şehirlere de ‘deniz götürmeyi’ planlıyor. Şu ana kadar 40 projeye teklif sunuldu

Kurbağalıdere ıslah çalışmaları 2017'de bitecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Saatte 1200 metreküp temiz deniz suyu pompaladığımız Kurbağalıdere'de artık hayat başladı. Koku yüzde 90 oranında azaldı. Dereye balıklar geldi. 2017 Temmuz sonuna doğru " dedi.

Deniz manzaralı konutlar müteahhide sınıf atlatıyor!

Deniz ve göl manzarası sunan gayrimenkul projeleri müteahhitlik firmalarını olduğu kadar alıcıları da çekmeyi sürdürüyor. Hızlı ve yüksek satış rakamlarına sahip olan bu projeler müteahhit için bir prestij unsuru da olabiliyor.

İşte deniz manzaralı 17 markalı konut projesi!

Markalı konut üreticilerinin hayata geçirdikleri projelerle İstanbul, İzmir ve Bodrum'da deniz manzaralı bir evde oturmak artık hayal olmaktan çıktı. Özellikle İstanbul'da Marmara Denizi ve Adalar manzaralı konut projeleri dikkat çekiyor...

İstanbul'daki deniz manzaralı konutların hesaplı satıldığı bölgeler!

İnşaat firmalarının son dönemde hayata geçirdikleri projelerle birlikte İstanbul’da deniz manzaralı bir evde oturmak da hayal olmaktan çıktı. Markalı konut projeleri uygun fiyatlarla sahiplerini bekliyor.

Narlıdere'deki Asma Bahçeler'in temiz havası tescillendi!

Münir Tanyer, Narlıdere'deki özel projeleri Asma Bahçeler'in temiz havasının 9 Eylül Üniversitesi tarafından analiz edilerek tescillendiğini söyledi.

Tekirdağ'ın altyapı çalışmaları masaya yatırıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak "İlimizde devam eden altyapı çalışmalarımız var. Bunlar zaruri çalışmalar ve Tekirdağ için temiz deniz için, olmazsa olmaz çalışmalar. Altyapı çalışmaları kararlılıkla devam edecek" dedi

Bartın İnkumu Derin Deniz Deşarjı Projesi ne zaman yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Parmaksız: "Bin 700 metrelik derin deniz deşarjı ve ön arıtma yapılması suretiyle günlük 20-30 bin turistimizin daha temiz sularda yüzmesi sağlanacak"

Kocaeli sahillerinde deniz suyu analizleri temiz çıktı!

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı deniz suyu analizlerinde İzmit Körfezi ve Kandıra’daki plajlarımızda deniz suyu çok temiz çıktı.

Temiz Deniz Süpürgesi 2.7 ton atık topladı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu desteği ile seferine çıkan Temiz Deniz Süpürgesi 8 günde İstanbul Boğazı’nda 2 ton 790 kg atık topladı. Ağaoğlu Şirketler Grubu çevreye duyarlı çalışmalarından dolayı Yeşil Ekonomi Ödülü’ne layık görüldü.

TURMEPA deniz aracı Ağaoğlu sponsorluğunda ilk seferine çıktı!

Deniz Temiz Derneği 'nin ( TURMEPA ) deniz temizleme aracı, Ağaoğlu Şirketler Grubu sponsorluğunda ilk resmi seferine çıktı.

Ağaoğlu Deniz Temiz Derneği TURMEPA'ya 2 yıl sponsor oldu!

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Deniz Temiz Derneği TURMEPA'nın 'Temiz Deniz Süpürgesi'ne iki yıl sponsor oldu. İlk seferine çıkan tekne, Ağaoğlu'nun yaptığı bağışla Marmara'da denizden çöplerin temizlenme işlemini yapacak.

temiz deniz projeleri ne durumda Haberi

temiz deniz projeleri ne durumda

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, deniz ve kıyıların temiz olması için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Denizlerdeki baskı ve etkileri içeren kirlilik haritalarının, 2014 yılı itibariyle tamamlandığını açıklayan Bakan Güllüce, “Temiz denizlerin bir göstergesi olan mavi bayrak sayısını 397’ye çıkartarak, bu alanda dünya üçüncüsü olduk” dedi.


Bakan İdris Güllüce, Mavi Bayraklı plaj sayısında 2023 yılında dünya birincisi olmayı hedeflediklerini kaydetti.


Deniz kirliliğinin en önemli etkenlerinden birisi olan gemi atıklarına ilişkin olarak da çeşitli önlemler alındığını vurgulayan Bakan Güllüce, konuşmasına şöyle devam etti:


“247 adet kıyı tesisinde gemilere atık alım hizmeti verilmesini sağlamaktayız. Gemi Atık Takip Sistemi ile gemi atıkları elektronik ortamda takip edilmektedir. Deniz kazalarını önlemek ve zararlarını en aza indirmek için, 1 ulusal ve 6 bölgesel acil müdahale planı Bakanlığımızca hazırlatılmış...