29 / 04 / 2024

temlik nasıl verilir

temlik nasıl verilir

Temlik nedir? Rızai temlik; alacağı temlik eden ile temlik alan arasındaki bir sözleşmeye dayalı olarak gerçekleşen bir temlik yöntemine deniyor. Peki diğer temlik çeşitleri nelerdir?

Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Geçen sene konut ve iş yerinden kira geliri elde edenler için beyan dönemi merak ediliyor. Peki Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Vekalet nasıl verilir? Vekalet için hangi belgeler gerekli?

Vekalet verme, noterlik tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu işlem için gereken bazı belgeler vardır. Vekalet verme süreci birçok çeşitte olduğu için belgeler de buna bağlı olarak farklılık göstermektedir. Peki vekalet nasıl verilir ve hangi belgeler gereklidir?

Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi nedir?

Schengen vizesi almak isteyenler Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi kimlere verilir? sorularına yanıt arıyor. İşte merak edilen tüm detaylar...

Muharrem İnce adaylıktan çekildi: Oy pusulalarında değişiklik olacak mı? Nasıl oy verilir?

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekildi. BU gelişmenin ardından vatandaşlar nasıl oy vereceklerini ve oy pusulalarında değişiklik olup olmayacağını araştırmaya başladı.

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

Ramazan paketi yardımı nasıl alınır? Ramazan kolisi yardımı için nereye başvurulur? Ramazan kolisi kimlere verilir?

Ramazan paketi, Ramazan ayına az bir süre kala gündemi meşgul eden konulardan biri haline geldi. Peki Ramazan paketi yardımı nasıl alınır?

TOGG ön siparişi nasıl verilir? TOGG ön sipariş ne kadar?

TOGG’a dair merak edilen sorular son hızla sorulmaya devam ediliyor. İşte “TOGG ön siparişi nasıl verilir?” sorusu ve diğer merak edilen soruların yanıtları!

Ramazan kolisi yardımı başvurusu nasıl yapılır? Ramazan kolisi yardımı kimlere verilir?

Ramazan kolisi yardımına dair vatandaşlar sorular sormaya başladı. Ramazan kolisi başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte detaylar!

EYT’li emeklilik dilekçesi ne zaman verilir? E-devletten EYT başvurusu nasıl yapılır?

EYT’liler için yapılan düzenlemenin meclisten geçti. Sırada başvuru süreci yer alıyor. Peki “EYT’li emeklilik dilekçesi ne zaman verilir? E-devletten EYT başvurusu nasıl yapılır?” İşte detaylar!

TOGG ön siparişinde beklenen haber! TOGG ön sipariş nasıl verilir? İşte TOGG ön sipariş yöntemi!

TOGG ön siparişin nasıl verildiğine dair sorular hız kazandı. TOGG ön sipariş hakkına dair yeni bir açıklama yapıldı. İşte detaylar!

700 TL gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Gıda yardımı nasıl alınır, gıda yardımı kimlere verilir, 700 TL gıda yardımı başvurusu nasıl yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte o detaylar!

TOGG araba siparişi nasıl verilir?

TOGG gündemde olan konulardan bir tanesi. TOGG hakkında pek çok husus merak ediliyor. Özellikle nasıl sipariş verileceği hakkında pek çok soru yöneltiliyor. İşte sorulan soruların yanıtları!

temlik nasıl verilir Haberi

temlik nasıl verilir

Temlik nedir?

Temlik, kelime anlamı olarak "mülk olarak verme" anlamına geliyor. Ayrıca temlik, bir hakkın diğer bir kimseye geçirilmesi için de kullanılan bir terim olarak karşımıza çıkıyor.


Alacağın temliki, hukuki bir işleme dayalı olarak bir alacağın bütün hak ve vecibeleri ile birlikte alacaklıdan (temlik eden, devir eden) başka bir kişiye (temellük eden, temlik alan, temlik edilen, devir alan) devir edilmesi. Değişik amaçlarla yapılan temlik, genellikle tediyenin sağlanması (borcun ödenmesi) için yapılmaktadır.


Temlik çeşitleri nelerdir?


- Rızai Temlik

Alacağı temlik eden ile temlik alan arasındaki bir sözleşmeye dayalı olarak gerçekleşen bir temlik yöntemidir.


- Kanuni Temlik

Alacağın, belli olayların gerçekleşmesi üzerine kanundan ötürü bir başkasına geçmesidir. Ölüm olayının gerçekleşmesi halinde ölen kimseye (murise) ait alacakların kanundan ötürü mirasçılara geçmesi gibi. Burada alacaklar, rızai temlikteki gibi bir hukuki...