23 / 07 / 2024

temmuz kira zammı

temmuz kira zammı

Temmuz ayında kira sözleşmesi yenilenecek olan kiracılar gözlerini kira zammına çevirdiler. Konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan yasa, TBMM Genel Kurulu'ndan geçerek, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Temmuz ayında kiraya ne kadar zam yapılacak?

Temmuz ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Temmuz 2022 kira artış oranı belli mi?

Konut kira fiyatlarındaki fahiş artışlar hükümetin yakın takibindeydi. Başta büyükşehirler olmak üzere, son dönemlerde vatandaşların gündemine gelen yüksek konut kiralarına yeni düzenleme getirildi. Peki, Temmuz ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? İşte tüm detaylar...

Ev sahiplerine kira zammı önerisi: Piyasa koşullarına göre yapılmalı!

1 Temmuz 2024'te yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılmasıyla fahiş kiralar yeniden gündem oldu. Emlak uzmanı, ev sahiplerine kira zammı önerisinde bulundu. İşte ayrıntılar...

Kiracılar merak ediyor! 5 senelik bir kiracıya ekstra kira zammı yapılır mı?

Ev sahiplerinin kira zammı talepleri son dönemlerde artmaya başladığı biliniyor. Buna göre, özellikle 5 sene dolduran kiracıların kapısı ek zam isteği ile gündem olmaktadır. Peki, ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi?

Emlakçılardan kiracılara uyarı: Zor günler sizi bekliyor! TÜFE ile kira zammı kriz getirir mi?

Yüzde 25’lik artış sınırlamasına son verilirken, kira zamları TÜFE yıllık ortalaması olan yüzde 65,07’lik dikkate alınarak belirlenecek. Peki TÜFE ile kira zammı kriz getirir mi? 

Kira artışında sular durulmuyor! Şimdi de tavan zam oranının revize edilmesi isteniyor!

Yüzde 25 zam şeklinde uygulanan tavan kira zammı uygulaması 1 Temmuz'da sona ererken, yeni kira zammı da yüzde 65.07 oldu. Bunun mağduriyet yarattığını belirten emlak danışmanları, kiralarda tavan zam oranının revize edilmesini istiyor. 

Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika kira zammı açıklaması! Artık sınırlamaya gerek kalmayacak! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Temmuz itibarıyla sona eren yüzde 25'lik kira zam sınırıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Tunç, kira artışla ilgili ''Sınırlamalara gerek kalmadan kendi mecrasında yürüyecek'' dedi. 

Emekli temmuz maaş zammı netleşti! SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklileri hemen baksın! İşte o rakamlar...

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği temmuz maaş zammı belli oldu. SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklileri hemen baksın! İşte o rakamlar...

Yeni kira zammında emeklilerin, dar ve sabit gelirlilerin canı yanacak!

Ekonomist Zafer Özcivan, yeni kira zammında emeklilerin, dar ve sabit gelirlilerin canının yanacağına dikkat çekti. Peki yeni kira zammı nasıl belirlenmeli?

SSK, Bağkur, 4A, 4B Temmuz zammı tek tek hesaplandı! 10 bin, 12 bin, 13 bin, 14 bin TL maaş alanlar hemen bakın!

Emekliler Temmuz 2024 zammını merak ederken, hesaplamalar da peş peşe yapıldı. Peki emekli maaşları ne kadar olacak? 12 bin, 13 bin, 14 bin TL maaş alanlar hemen bakın...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Temmuzda kira zammı nasıl hesaplanacak?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı temmuz ayını bekliyor. Yüzde 25 kira sınırının kaldırılmasıyla beraber kira zammının nasıl hesaplanacağı merak ediliyor. Peki temmuzda kira zammı nasıl hesaplanacak?

SSK, Bağkur, 4A, 4B Temmuz 2024 zammında son dakika! Hesap kitap yapıldı, ortaya işte bu rakam çıktı!

Milyonlarca emekli Temmuz 2024'te maaşlarına ne kadar zam geleceği ile ilgili araştırmalar yaparken, yılda 2 defa toplu sözleşme zammına ek 6 aylık enflasyon farkı alan emeklilerin zam hesapları da tek tek yapıldı. İşte emekli zammında ortaya çıkan rakam...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 1 Temmuz'dan sonra kiralar neye göre artacak? 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren yüzde 25 kira zammının 1 Temmuz tarihinde sona ermesi bekleniyor. Peki 1 Temmuz'dan sonra kiralar neye göre artacak? 

Temmuz 2024 emekli zammında son dakika! En düşük emekli maaşı 13 bin 146 TL'ye çıkıyor!

Enflasyon ve sürekli olarak artış gösteren hayat pahalılığı karşısında aylıkları her geçen gün daha da eriyerek adeta pula dönen emeklilerin gözü kulağı Temmuz 2024 zammında. Peki emekli Temmuz ayında ne kadar zam alacak?

1 Temmuz'dan sonra kira zammı nasıl belirlenecek? Ev sahipleri istedikleri zammı yapabilir mi? Kiracılar hemen bakın! 

2022'de başlatılan konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz'da bitmesi bekleniyor. Peki 1 Temmuz'dan kira zammı nasıl belirlenecek? Ev sahipleri istedikleri zammı yapabilir mi? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o açıklama...

temmuz kira zammı Haberi

temmuz kira zammı

Konut fiyatlarındaki fahiş yükseliş ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kira zammı anlaşmazlıklarının yaşanmasına neden oluyor. Bu kapsamda yeni bir kira düzenlemesi getirildi. 

TBMM Genel Kurulu'nda kira artışlarına yüzde 25 sınır getiren önerge kabul edildi. Yeni düzenlemeye göre kira artışlarında 1 Temmuz 2022-1 Temmuz 2023 arasında yapılabilecek en yüksek zam oranını yüzde 25 olarak sınırlandırılacak. 

Borçlar Kanunu'na eklenen geçici madde kapsamında 1 Temmuz 2023'e kadar yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmalar bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25'ini geçmemek koşuluyla geçerli sayılacak. 
 

Temmuz ayında kiraya ne kadar zam yapılacak?

Kanun metnine göre, kanun metninin resmi gazetede yayımından 01.07.2023 tarihine kadar yapılacak konut kira artışlarında azami yüzde 25 artış oranı uygulaması geçerli olacak. 

Mevcut kira bedelinize yapılacak zammı yüzde 25'lik orana...