16 / 05 / 2024

Tenkis ve geri isteme

Tenkis ve geri isteme

Türk Medeni Kanununa göre mirasın kazanılması halleri, mirasçılar tarafından mirasın kazanılması; vasiyet alacaklıları tarafından mirasın kazanılması,alacaklıların durumu ve tenkis ile geri isteme olmak üzere dört farklı hususta şekilleniyor...

Araba almak isteyenler dikkat! 200 bin lira taşıt kredisi aylık taksit tutar ve geri ödemesi ne kadar?

Araba almak isteyen vatandaşlar taşıt kredisi oranlarını, taksit tutarı ve geri ödeme seçeneklerini merak ediyor. 200 bin lira taşıt kredisi aylık taksit miktarı nasıl hesaplanır? 48 ay vadeli 200 bin Türk Lirası taksit miktarları ve toplam geri ödemesi ne kadar?

120 ay 2 milyon TL konut kredisi faiz, taksit ve geri ödeme planı nasıl? Banka banka konut kredisi oranları...

Konut satın almak isteyenler vatandaşlar için Mayıs 2024'te konut kredisi faizleri hakkında detaylı bilgi verildi. Buna göre, en düşük faiz oranı yüzde 3,05 olarak görünüyor. 120 ay vadeli 2 milyon TL konut kredisi kullanmak isteyenin aylık ödemesi ne kadar? Faize giden rakam ve toplam ödeme rakamla

3 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi 20 milyon TL'yi aştı! Krediyle ev almak hayal oldu!

Konut kredisi çekecek olan binlerce kişi en ucuz faiz oranı ve geri ödeme rakamı veren bankaları araştırıyor. Peki 3 milyon liranın 10 yıl vadeli geri ödemesi ve aylık taksitleri kaç TL? İşte o rakamlar...

Ruslar geri dönüyor! Konut fiyatları ve kiralar derinden etkilenmişti...

Savaşla beraber ülkelerinden ayrılan Ruslar yavaş yavaş geri dönmeye başladı. En çok gelinen ve geri dönüş kararı alınan ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor. Yaşanan bu geri dönüşler, yaptırımlara rağmen Rus ekonomisinin hızlanmasında da etkili oluyor.

3 milyon TL'lik konut kredisinin aylık taksiti 115 bin TL'yi, geri ödemesi 13 milyon TL'yi aştı!

Ev fiyatları ulaşılamaz seviyelere yükselirken, konut kredisi faizlerinde de rakamlar peş peşe değişiyor. 3 milyon TL'lik konut kredisinin aylık taksiti ve geri ödemesi şok etti. Peki vatandaşlar bu rakamlara neler dedi? İşte o yorumlar...

Ev alacaklara son dakika faiz müjdesi: Denizbank konut kredisi hesaplama! İşte 500 bin, 1 milyon TL kredinin taksitleri

Yeni ev alacaklar banka banka konut kredisi faiz oranlarını merak ediyor. Peki DenizBank'ta konut kredisi faizi ne kadar? 500 bin, 1 milyon ve 1 milyon 500 bin TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ve geri ödemesi kaç TL?

400 bin TL ile taşıt kredisi! Otomobil alacaklara 48 ay vade ile kredi verilecek! 

Otomobil sahibi olmak isteyen vatandaşlar için, uygun kredi imkanları araştırılmakta. Buna göre, Halkbank'ın sunduğu taşıt kredisi olanakları da vatandaşlara cazip geliyor. 400 bin TL gibi bir miktar için Halkbank'ın sunduğu faiz oranları ve vade ve geri ödeme seçenekleri sunuluyor. 

Konut kredisinde bankaların açıkladığı geri ödeme rakamları korkuttu!

Ev sahibi olmak isteyenler kredi bulmakta zorluk yaşarken, bankaların istediği faiz ve geri ödeme miktarları vatandaşları endişelendiriyor.  10 yıllık geri ödemeli kredilerde faizlerle ödeme dörde katlanıyor.  İşte 2 milyon TL için bankaların istediği taksit ve geri ödeme tutarları.

Konut alacaklar dikkat! 2 milyon TL'lik konut kredisi ve banka banka geri ödeme seçenekleri!

Bankalar konut kredisi ödemleri ile ilgili olarak kredi oranında ve geri ödeme sisteminde değişiklikler yapıyorlar. Buna göre, bankaların 2 milyon TL'lik konut kredisi ve uyguladıkları geri ödeme planı!

Karalar Plastik Ve Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karalar Plastik Ve Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Vedat İlhan tarafından kuruldu.

Gayrimenkul danışmanından kötü haber: ‘Konutta eski fiyatları aramayın!’

Türkiye'de son zamanlarda artan kredi faizleri, emlak ve otomobil piyasasında belirgin bir durgunluğa neden oldu. Gayrimenkul Danışmanı Samet Hızalan ise fiyatların esnemek ve geri çekilmek zorunda olduğu belirterek, "Şaşalı günler eskide kaldı. Artık önceki fiyatları aramayın" dedi.

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank peş peşe açıkladı: Bu rakamlara aman dikkat! Ev alacaklar şimdi göz atın! 

Ev alacaklar, banka banka konut kredisi hesaplamalarını araştırıyor. Peki 3 milyon TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ve geri ödemesi ne kadar? İşte Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank konut kredisi hesaplama 29 Ekim 2023...

Akbank kart sahiplerine güzel haber! Şartsız ve geri ödemesiz 2 bin TL!

Akbank, kart sahiplerine özel yeni bir kampanya duyurdu. 31 Ağustos'a kadar başvuranlar, geri ödemesiz 2.000 TL'yi hesaplarına alacaklar. İşte ayrıntılar...

Tenkis ve geri isteme Haberi

Tenkis ve geri isteme

Mirasın kazanılması halleri!

Mirasın kazanılması halleri, mirasçılar tarafından; vasiyet alacaklıları tarafından; alacaklıların durumu ve tenkis ile geri isteme olmak üzere dört şekilde karşımıza çıkıyor. Mirasçılar tarafından mirasın kazanılmasında; mirasçılar, mirasbırakanın ölümü ile mirası bir bütün olarak, kanun gereğince kazanır.


Vasiyet alacaklıları tarafından mirasın kazanılması durumunda; Vasiyet alacaklısı, vasiyeti yerine getirme görevlisi varsa ona; yoksa yasal veya atanmış mirasçılara karşı kişisel bir istem hakkına sahip oluyor.


Mirası kayıtsız şartsız kabul eden mirasçıların alacaklıları ile mirasbırakanın alacaklıları aynı haklara sahip oluyor. Türk Medeni Kanunu kapsamında yer alan mirasın kazanılması halleri ile ilgili yasal hükümler aşağıda sıralanıyor:


Kazanma

I. Mirasçılar tarafından 

Madde 599- Mirasçılar, mirasbırakanın ölümü ile mirası bir bütün olarak, kanun gereğince kazanırlar.Kanunda öngörülen ayrık durumlar saklı kalmak üzere mirasçılar, mirasbırakanın aynî haklarını, alacaklarını, diğer malvarlığı haklarını,...