03 / 05 / 2024

Tereke alacaklılarının hakları

Tereke alacaklılarının hakları

Medeni Kanun gereğince mirasbırakan tarafından yapılabilecek miras türleri olumlu miras sözleşmesi ve mirastan feragat sözleşmesi olmak üzere iki sözleşme yer alıyor. Peki olumlu miras sözleşmesi nedir?

Ölüme bağlı tasarruf çeşitleri nelerdir?

Ölüme bağlı tasarruf çeşitleri nelerdir? Medeni Kanuna göre mirasbırakan tasarruf özgürlüğünün sınırları içinde, malvarlığının tamamında veya bir kısmında vasiyetname ya da miras sözleşmesiyle tasarrufta bulunabiliyor...

Kiracıların yasal hakları neler? Kiracı evden çıkmak istemezse sonuç ne olur? 

Kiracılar ev sahipleri tarafından evden çıkarılmak istenmeleri halinde ne yapabileceklerini bilmiyor ve merak ediyorlar. Buna göre, kiracıların yasal hakları neler? Ev sahibi kiracısını evden çıkarırsa ne olur?

Kiracıların ev sahiplerine karşı hakları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında gerilim hız kesmeden devam ederken, kiracıların da ev sahiplerine karşı hakları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kiracıların ev sahiplerine karşı hakları neler?

Kiracının hakları nelerdir? 

Ev sahibi ve kiracıların bazı hakları bulunuyor. Ev sahibi ile anlaşmazlık yaşayan kiracılar sahip oldukları haklarını merak ediyor. Peki, Kiracı hakları nedir? İşte detaylar...

Kiracının hakları nedir? Kiracı hangi haklara sahip?

Kiracılar ve ev sahipleri hukuki olarak farklı haklara sahiptir. Bu haklar, kiracının mağdur olmaması için düzenlenmiştir. Dolayısıyla belirli durumlarda, kiracı bu hakları kullanma yetkisine sahiptir. Peki kiracının hakları nelerdir? İşte kiracının sahip olduğu haklar...

Kira uyuşmazlık davaları patladı! Peki, ev sahipleri hangi durumda kiracıyı çıkarabilir? Kiracıların hakları nedir?

Ev sahipleri fiyat artışlarını bahane ederek kiraları fahiş oranda artırmak isterken, kiracılar ise alım gücündeki gerileme nedeniyle buna itiraz ediyor. Uzmanlar konunun hukuki boyutunu inceleyerek ev sahibi ve kiracıların haklarını anlattı.

Kiracılar dikkat! Oturduğunuz ev riskli çıktıysa hemen bunlara bakın! Kiracıların hakları peş peşe açıklandı!

Evi riskli çıkan kiracılar, pek çok sorunun yanıtını araştırıyor. En başta haklarını merak ediyorlar. Peki kentsel dönüşümde kiracıların hakları neler?

Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?

Kiracılar ve ev sahiplerinin belli başlı hakları bulunmaktadır. Özellikle kiracılar kendi haklarını bilhassa bilmek istiyorlar. Peki “Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?” İşte merak edilenler!

Kiracıların sahip olduğu haklar nelerdir? Kiracılar hangi haklara sahiptir?

Kiracılar hangi haklara sahip olduğunu merak ediyor. Kimisi biliyor, kimisi de bilmiyor. İşte kiracıların sahip olduğu bazı hakların listesi!

Ev sahibi kiracı davaları arttı! Kiracıların ve ev sahiplerinin hakları neler? Sakın bunları yapmayın! 

Kiracı ve mülk sahibi kavgaları mahkemeleri doldurdu. Peki kiracıların ve ev sahiplerinin hakları neler? İşte ayrıntılar...

Selimoğlu Yapı'nın ilk alacaklılar toplantısı 7 Mart'ta!

İstanbul Fikirtepe’de, Kurtlar Vadisi dizisinin yapımcısı Raci Şaşmaz’ın hâkim ortakken şirketindeki çalışanına ‘bedelsiz olarak’ devrettiği Selimoğlu Yapı'nın ilk alacaklılar toplantısı 7 Mart tarihinde saat 15:00'te yapılacak. 

Oturduğu ev satılan kiracının hakları 2022!

Mal sahipleri kiraya verdikleri taşınmaz mallarını satabiliyor. Kiracılar ise bu durumda karşılaşmaları halindeki haklarını merak ediyor. İşte oturduğu ev satılan kiracının hakları 2022...

Ev sahiplerinin ve kiracıların hakları neler?

Döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar, salgın ve yeni yılın gelmesiyle beraber kira fiyatlarına yapılan zamlar kiracı ve ev sahibini karşı karşıya getirdi. Anlaşma sağlayamayan ev sahibi ve kiracılar dava açmak için mahkemenin yolunu tuttu.

Ev sahibi ve kiracıların hakları neler?

Sonbahar aylarına yaklaşıldıkça ev kiralamak isteyenler de arttı. Okulların yüz yüze eğitime geçiş yapacağının açıklanması ve üniversitelerin de yakında açılacak olması da kiralık ev arayışlarının artmasına neden oldu. Peki mülk sahibinin ve kiracının hakları neler? İşte ayrıntılar...

Tereke alacaklılarının hakları Haberi

Tereke alacaklılarının hakları

Olumlu miras sözleşmesi nedir?

Medeni Kanun gereğince mirasbırakan tarafından yapılabilecek miras türleri olumlu miras sözleşmesi ve mirastan feragat sözleşmesi olmak üzere iki şekilde karşımıza çıkıyor. Peki olumlu miras sözleşmesi nedir? Mirastan feragat sözleşmesi nedir?


Miras sözleşmeleri..

I. Olumlu miras sözleşmesi nedir?

MADDE 527.- Mirasbırakan, miras sözleşmesiyle mirasını veya belirli malını sözleşme yaptığı kimseye ya da üçüncü bir kişiye bırakma yükümlülüğü altına girebilir.


Mirasbırakan, malvarlığında eskisi gibi serbestçe tasarruf edebilir; ancak, miras sözleşmesindeki yükümlülüğü ile bağdaşmayan ölüme bağlı tasarruflarına veya bağışlamalarına itiraz edilebilir.


II. Mirastan feragat sözleşmesi nedir?

1. Kapsamı

MADDE 528.- Mirasbırakan, bir mirasçısı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak mirastan feragat sözleşmesi yapabilir.

Feragat eden, mirasçılık sıfatını kaybeder.


Bir karşılık sağlanarak mirastan feragat, sözleşmede aksi öngörülmedikçe feragat edenin altsoyu için de sonuç doğurur.


2. Hükümden düşmesi

MADDE 529.- Mirastan feragat...