21 / 05 / 2024

Tereke esas defterinin tutulması

Tereke esas defterinin tutulması

Miras Hukukuna göre, mirası reddetmeye hakkı olan her mirasçı, terekenin resmî defterinin tutulmasını isteyebilme hakkına da sahip oluyor. Peki tereke defteri nasıl tutulur? İşte tereke esas defterinin tutulması...

Tereke esas defteri nedir?

Tereke işlerine bakan sulh hukuk mahkemesinde tereke esas defteri; Kıymetli evrak ve eşya defteri; Banka hesabı cari defteri; Kasa defteri; Tereke tespit ve koruma defteri ve Resmî defter tutuluyor. Peki, tereke esas defteri nedir?

Miras defterinin tutulması!

Mirasbırakanın yerleşim yeri sulh hâkimi, istem üzerine veya re'sen tereke mallarının korunması ve hak sahiplerine geçmesini sağlamak üzere gerekli olan bütün önlemleri alır. Bu önlemlerin başında miras defterinin tutulması geliyor...

Esas Gayrimenkul 2016'da 3 yeni AVM açacak!

Esas Gayrimenkul, AVM yatırımlarını hızlandırdı.Erhan Kamışlı, “Çanakkale’deki Esas 17 Burda AVM’nin açılışının ardından bu yıl Kocaeli ve Bolu’da 2 yeni AVM daha açacağız'' dedi.

Esas 17 Burda AVM Çanakkale'de hizmete açıldı!

ESAS Holding tarafından 85 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen 'Esas 17 Burda' Alışveriş Merkezi, törenle hizmete girdi. Esas 17 Burda'da hipermarket, TEKNOSA, Anchor moda mağazaları da mevcut..

Esas 17 Burda Alışveriş Merkezi hizmete açıldı!

Esas 17 Burda AVM, bin araç kapasiteli otoparkı, 2 bin 400 metrekarelik hipermarketi, bin 500 metrekarelik elektronik marketi, 6.500 metrekarelik anchor moda mağazaları ile, düzenlenen açılışı töreninin ardından hizmete girdi.

Esas 17 Burda AVM bugün açılıyor!

Açık ve kapalı konseptli mimarisi, açık alanlardaki cafeleri, restaurantları ve özel alanlarıyla dikkat çeken Esas 17 Burda AVM'de 140 adet mağaza bulunuyor. Esas 17 Burda AVM kapılarını bugün açıyor...

Esas Gayrimenkul'den Çanakkale'ye yeni AVM!

Esas Gayrimenkul, toplamda 85 milyon dolarlık yatırım ile Türkiye’nin tarih, kültür ve doğası ile öne çıkan Çanakkale’nin en büyük alışveriş, yaşam ve buluşma merkezi Esas 17 Burda’yı hayata geçirdi.

Esas Gayrimenkul 2016'da 3 yeni AVM projesine başlayacak!

Bünyesinde Pegasus Hava Yolları, Peyman Gıda ve Ayakkabı Dünyası'nı da bulunduran Esas Holding, gayrimenkulu ana işkolu olarak belirledi. 2009'da Esas Gayrimenkul şirketi ile sektöre giriş yapan holding özellikle AVM yatırımlarına odaklanıyor.

Esas Gayrimenkul Anadolu'da 5 AVM yatırımı yapacak!

Esas Holding bünyesinde faaliyet gösteren Esas Gayrimenkul. Anadolu illerinde bu yıl içinde 2, 2016 yılında da 3 yeni AVM yatırımı daha yapmayı planlıyor.

Esas Holding Kocaeli ve Bolu'da AVM açacak!

Esas Gayrimenkul, Anadolu şehirlerindeki yatırımlarına devam ediyor. Çanakkale’de 17 Burda alışveriş merkezini 85 milyon dolar yatırım yaparak açan Esas, sıraya Kocaeli ve Bolu’yu koydu.

Esas Holding AVM yatırımıyla Anadolu’ya yayılacak!

Esas Holding, Çanakkale’de 85 milyon dolar yatırımla yaptığı ‘Esas 17 Burda’ adlı alışveriş merkezini yarın açacak. Firma, 2016 sonuna kadar toplam 6 AVM açmayı hedefliyor

Esas Gayrimenkul 5 AVM daha açacak!

Esas Gayrimenkul, 85 milyon dolar yatırımla Çanakkale’de ‘Esas 17 Burda’ alışveriş ve yaşam merkezini hayata geçirdi. Şirket 2016 sonuna kadar 5 AVM daha açmayı hedefliyor.

Esas Holding Çinli otomotiv camı üreticisine ortak oldu!

ESAS Holding faaliyet alanlarına bir yenisini daha ekleyerek; Çin’in, dünyanın 2’nci otomotiv cam üreticisi Fuyao Glass Industry Group Co. LTD.’nin (FUYAO) Hong Kong Borsası’na ilk yatırımını gerçekleştirdi.

Panora GYO esas sözleşme değişikliklerine ilişkin kronoloji yayınladı!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda bugün Esas Sözleşme Değişikliklerine İlişkin Kronoloji yayınlandı.

Tereke esas defterinin tutulması Haberi

Tereke esas defterinin tutulması

Tereke defteri nasıl tutulur?

Miras Hukukuna göre, mirası reddetmeye hakkı olan her mirasçı, terekenin resmî defterinin tutulmasını isteyebilme hakkına da sahip oluyor. 


Defter tutma, mirasın reddine ilişkin usule uyulmak suretiyle, bir ay içinde sulh hâkiminden istenir. Mirasçılardan birinin defter tutma istemi, diğerleri hakkında da etkili olur. 


Deftere geçirme

Resmî defter, sulh mahkemesi tarafından düzenlenir; bu deftere terekeye ait aktif ve pasifler takdir edilen değerleriyle yazılır.


Mirasbırakanın malî durumu hakkında bilgi sahibi olan herkes, sulh mahkemesi tarafından istenilen bilgiyi vermekle yükümlüdür. Haklı bir sebep olmaksızın bilgi vermeyenler veya yanlış ya da eksik bilgi verenler, bundan doğacak zararları mirasçılara, vasiyet alacaklılarına veya üçüncü kişilere tazminle yükümlüdürler.


Mirasçılar, özellikle mirasbırakanın kendilerince bilinen borçlarını sulh mahkemesine bildirmek zorundadırlar.

Resmî defterin nasıl tutulacağı tüzükle düzenlenir.


İlân yoluyla çağrı

Sulh mahkemesi, mirasbırakanın alacaklıları ile...