06 / 07 / 2024

terekenin tasfiyesi dava dilekçe örneği

terekenin tasfiyesi dava dilekçe örneği

Mirasbırakanın alacaklarını elde edemeyeceklerinden inandırıcı sebeplerle kuşku duyan alacaklıları mirasbırakanın ölümünden ya da vasiyetnamenin açılmasından başlayarak üç ay içinde, terekenin resmî tasfiyesini isteyebilirler. İşte terekenin tasfiyesi dil

Miras intikali nedir?

Miras, Veraset yoluyla intikal eden mal, mülk, para ve haklara deniyor. Ölen kimsenin bıraktığı terekenin tasfiyesi ve mirasçılara paylaştırılması gerekiyor. Peki, miras intikali nedir? Miras intikali nasıl yapılır?

Mirasın resmi tasfiyesi nasıl olur?

Her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor.Peki,Mirasın resmi tasfiyesi nasıl olur?Mirasın resmi tasfiyesi için yerine getirlmesi gereken şartlar nelerdir?

Terekenin tasfiyesi nasıl yapılır?

Medeni Kanun gereğince, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor. Peki, terekenin tasfiyesi nasıl yapılır? İşte terekenin tasfiyesi işlemleri..

Terekenin tasfiyesi dilekçe örneği!

Mirasbırakanın alacaklarını elde edemeyeceklerinden inandırıcı sebeplerle kuşku duyan alacaklıları mirasbırakanın ölümünden ya da vasiyetnamenin açılmasından başlayarak üç ay içinde, terekenin resmî tasfiyesini isteyebilirler. İşte terekenin tasfiyesi dil

Aile konutu dava dilekçesi!

Aile konutunun tapuya tescil edildikten sonra eşler birbirinin açık rızası olmadan aile konutunu tasarruf edemiyor aksi bir durum olduğunda dava açılabiliyor. İşte, aile konutu dava dilekçesi!

TOKİ'nin 7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması'na dava!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOKİ’nin düzenlediği, “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”na dava açtı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, yarışma şartnamesinin hiçbir yasal düzenlemeyi dayanak almadığını söyledi.

Terekenin resmi tasfiyesi nasıl olur?

Medeni Kanun gereğince, her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor. Peki, terekenin resmi tasfiyesi nasıl olur? İşte terekenin resmi tasfiyesi usulü...

Kira bedelinin tespiti dava dilekçesi!

Gayrimenkul kiralamalarında, kira bedelinin tespiti konusunda anlaşma sağlanamaması halinde, kira bedelinin tespiti için bir dilekçe hakimden müdahalesi istenebiliyor. İşte kira bedelinin tespiti dava dilekçesi örneği...

Soma zeytinlikleri için karşı dava açılıyor!

Geçtiğimiz Mayıs ayında Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı için zeytinliklerin kamulaştırmasına Somalılar ve Greanpeace tarafından karşı dava açılıyor.Soma Kolin Termik Santrali'nin yapımı için acele kamulaştırma yapılmıştı...

Greenpeace'den "acil kamulaştırmaya" karşı dava!

Greenpeace, Soma'nın Yırca Mahallesinde yapılacak olan Kolin Termik Santrali'nin yapımı için zeytinlik alanın kamulaştırılmasının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle dava açtığını bildirdi. Greenpeace Avukatı Soma Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

TÜKODER, ulaşım zammına dava açıyor!

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şubesi, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 1 Eylül'de uygulanacak kent içi toplu ulaşım ücretlerine yapılan zammın iptali için dava açtı.

Kat mülkiyeti kanunu dava ehliyeti!

Kat mülkiyeti kanunu gereğince, kat malikleri ve kat irtifakı sahipleri hak kaybı yaşadıklarını düşünmeleri halinde, mahkemeye konu ile ilgili dava açarak, hakimden müdahalesini isteyebiliyor. İşte kat mülkiyeti kanunu dava ehliyeti..

Doğuş GYO Maslak imar planı için İBB'ye dava açtı!

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, 12 Mart'ta askıya çıkarılan 1/5000 Ölçekli Maslak ve Çevresi Nazım İmar Planı için yaptığı itirazın geri çevrilmesi üzerine dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne dava açtı.

terekenin tasfiyesi dava dilekçe örneği Haberi

terekenin tasfiyesi dava dilekçe örneği

Terekenin tasfiyesi dilekçe örneği!

Medeni Kanun gereğince, mirasbırakanın alacaklarını elde edemeyeceklerinden inandırıcı sebeplerle kuşku duyan alacaklıları, istedikleri hâlde alacakları ödenmediği veya kendilerine güvence verilmediği takdirde, mirasbırakanın ölümünden ya da vasiyetnamenin açılmasından başlayarak üç ay içinde, terekenin resmî tasfiyesini isteyebilirler.


Aynı koşulların varlığı hâlinde vasiyet alacaklıları da, haklarının korunması için gerekli önlemlerin alınmasını isteyebilirler. Alacaklılar tarafından hazırlanacak terekenin tasfiyesi dilekçe örneği şu şekilde;


Terekenin tasfiyesinin yapılması istemi - Alacaklılar tarafından


Terekenin tasfiyesi dilekçesi..


................  MAHKEMESİNE


DAVACI              :

VEKİLİ                 :

DAVALI               :

KONU                 : Terekenin Resmi Tasfiyesinin Yapılması İstemi.



AÇIKLAMALAR      :


1-) Müvekkilim, davalıların murisi ...’den alacaklıydı. Murisin ölümünden sonra müvekkilim...