03 / 05 / 2024

terkin edilen ecrimisil

terkin edilen ecrimisil

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalcilerden İdarece ecrimisil tazminatı talep edilebiliyor. Peki, terkin edilecek ecrimisiller hangileridir?

Ümraniye Aşağı Dudullu Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Ümraniye ilçesi, Aşağı Dudullu Mahallesi, 7390, 7391 parsel ile Eski: 109 parselin sicilinden parka terkin edilen alana ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Ümraniye Tatlısu Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Ümraniye ilçesi, Tatlısu Mahallesi, 15769 parsel ile Eski: 1497 parselin sicilinden parka terkin edilen alana ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Ümraniye 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda! 

Ümraniye ilçesi, Aşağı Dudullu Mahallesi, Eski: 6238 parselin parka terkin edilen alanın bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Ümraniye İnkılap Mahallesi sosyal tesis alanı imar planı askıda!

İstanbul Ümraniye İlçesi, İnkılap Mahallesi, 48 pafta, 1832 ada, parka terkin edilen alanın bir kısmına ilişkin Sosyal Tesis Alanı amaçlı 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıktı...

Kamu arazisi tahsis edilen turizmcinin borcu 1 yıl ertelenecek!

TBMM’de cuma günü kabul edilen torba yasadan, turizmcilere destek çıktı. 2016 içinde kamu arazisi tahsis edilen turizm işletmelerinden tahsil edilmesi gereken kira, hasılat payı ve ecrimisil gibi bedellerin ödeme süresi 1 yıl ötelenecek.

Turizm tesisleri için tahsis edilen arazilere 1 yıl kira ertelemesi!

Turist sayısında düşüş ve gelir kaybı yaşayan turizme 2 destek daha geldi. Otelcilerin ecrimisil borçları yapılandırılacak. Tesis yapılması için tahsis edilen arazilerin kiraları 1 yıl ertelenecek.

Tapu tahsis belgesine dayalı ecrimisil talebi!

Ecrimisil davaları, taşınmazı işgal edilen mal sahipleri tarafından açılıyor. Peki, bu taşınmazın tapulu değil de tapu tahsis belgeli olması durumu değiştirir mi? Tapu tahsis belgesine dayalı ecrimisil talebi yapılabilir mi?

Ecrimisil ihbarnamesi nedir?

İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın İdarece talep edilen tazminatına ecrimisil deniyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesi nedir?

Ecrimisil ihbarnamesine itiraz!

Hazine taşınmazında fuzuli şagillerden, tespit edilen bedellerde ecrimisil ödemesinin yapılması isteniyor. Ecrimisil bir ihbarname ile ilgilisine iletiliyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesine itiraz edilir mi? Nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil terkini!

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalcilerden İdarece ecrimisil tazminatı talep edilebiliyor. Peki, terkin edilecek ecrimisiller hangileridir?

Ecrimisil itiraz dilekçesi örneği!

Ecrimisil için ödenecek bedel ilgilisine bir tebligat ile gönderiliyor. Kendisine tebliğ edilen ecrimisil bedeline hak sahipleri bir dilekçe ile itiraz edebiliyor. İşte ecrimisil itiraz dilekçesi örneği...

Hazine taşınmazlarında ecrimisil işlemleri!

Hazine taşınmazının ya da bir malın sahibinin idarenin izni ve malın sahibinin rızası dışında kullanılması halinde talep edilen tazminata ecrimisil deniyor. İşte hazine taşınmazlarında ecrimisil işlemleri..

Ev satışından elde edilen gelirin beyanı nasıl yapılır?

Gayrimenkul gelir vergisi; iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallardan elde edilen kazanç için ödeniyor. Peki, ev satışından elde edilen gelirin beyanı nasıl yapılır?

terkin edilen ecrimisil Haberi

terkin edilen ecrimisil

Ecrimisil terkini!

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın İdarece talep edilen tazminata ecrimisil deniyor.


Peki, terkin edilecek ecrimisiller hangileridir?

2886 sayılı Devlet İhale Kanununun geçici 3 ncü maddesine göre; 1/8/2010 tarihinden önce tespit ve takdir edilen, tebliğ edilen veya tahakkuk ettirilen ecrimisil alacaklarının tespit tarihinden geriye doğru beş yılı aşan kısmı hangi aşamada (tespit, takdir, tahakkuk ve tebliğ) olursa olsun düzeltiliyor veya terkin ediliyor, tahsil edilmiş olanlar ise iade edilmiyor.


(2) Tespit tarihinden geriye doğru beş yıldan fazla dönemi kapsayan ecrimisil alacaklarından;

a) Tespit ve takdir edilip henüz tebliğ edilmemiş olanlar düzeltilerek tebliğ edilir.


b) Muhatabına tebliğ edilmiş olanlar ödeme safhasında İdarece düzeltilerek tahsil edilir.


c) İdareye...