29 / 04 / 2024

Termal turizmi ne durumda

Termal turizmi ne durumda

Uzungöl'de termal turizm umudu sürüyor. Uzungöl Tabiat Parkı'nda İstanbul Üniversitesinden gelen bir heyetin incelemeleri sonucun 600 metre derinlikte termal tedavide kullanılabileceği belirtilen suya rastlanması, turizmcileri umutlandırdı

Termal turizm Türkiye'nin varış noktası olacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, "Bütün dünyada ve özellikle Avrupa da sağlık ve termal turizm bakımından ülkemizin birinci varış noktası olması için stratejiler geliştiriyoruz" dedi.

Termal turizm yatırımına teşvik!

Termal turizm yatırımına teşvik geliyor. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Jeotermal kaynak bakımından da zengin olan Yozgat'ta termal turizme yönelik yapılacak yatırımlara ciddi destekleme olduğu belirtildi.

Termal turizme teşvik dopingi!

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre termal sağlık turizmi için yatırım yapacaklara 5. bölge teşvikinden yararlanma imkanı ile yatırımcılardan çok önemli taleplerin gelmeye başladığı bildirildi.

Pinga Uluslararası Sağlık Turizmi Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi kuruldu!

Pinga Uluslararası Sağlık Turizmi Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi Ümraniye'de Mümüne Aydın tarafından kuruldu.

Bursa Mustafakemalpaşa'ya yeni termal otel geliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa Mustafakemalpaşa’nın termal turizm merkezi olan Tümbüldek Kaplıcalar Bölgesi’ne otel inşa edilmesi için düğmeye bastı. 

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ayçın Özsakabaşı ve Osman Uluşahin ortaklığında kuruldu. 

2023'e kadar 20 termal kent kurulacak!

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye'nin termal ve sağlık turizmi için çalışma başlattıklarını açıkladı. Çakmak, 2023'e kadar 20 ilde 20 termal kent kurulacağını söyledi.

Körfez Termal Devre Mülk projesindeki 444 devre mülk 5,7 milyona satıldı!

Körfez GYO, Körfez Termal Devre Mülk projesinde yer alan toplam ekspertiz değeri 4 milyon 511 bin TL olan 444 adet devre mülkü Körfez Tatil Beldesi Turistik Tesisler ve Devre Mülk İşletmeciliği'ne KDV dahil 5 milyon 728 bin 677,33 TL'ye sattı...

Sivas Aquapark Yaşam ve Spor Merkezi açılış için gün sayıyor!

Sivas Belediyesi tarafından termal turizmi canlandırmak için hayata geçirilen Aquapark Yaşam ve Spor Merkezi, açılış için gün sayıyor. 15 bin metrekarelik kompleks, iki ayrı tesisten oluşuyor.

Arzu Şentürk Salık: 100 milyon dolarlık otel yapacağız!

Hasanbey Çiftliği Yönetim Kurulu Başkanı Salık, çiftlik ile tarım ve termal turizmi birleştirecek 100 milyon dolarlık bir otel yatırımı yapacaklarını söylüyor...

Çanakkale Çan'da 13 milyon TL'ye satılık termal otel!

Çan Belediyesi'ne ait 4 yıldızlı Termal Otel & SPA İşyeri mevcut olan bütün ekipmanları ve arsası satılıyor. İhale 27 Şubat'ta gerçekleşecek..

Köksal Köse'den iki yeni termal otel yatırımı!

Tuzla’da bir tesis aldı, hayatı değişti. Avrupa’da gördüğü modeli Tuzla Medikal Termal Otel adını verdiği bu komplekste hayata geçirdi. Koksal Köse sağlık turizmi konusunda oldukça iddialı. Köse, iki yeni yatırım için de hazırlıklarını tamamlamış durumda..

Bursa Orhaneli'ne 2 termal otel geliyor!

Bursa Orhaneli Devlet Hastanesi'ne kaplıca suyu getirilerek fizik tedavi merkezi kurulacak. İlçeye 2 bin yatak kapasiteli iki termal otel inşa edilecek.

Hüseyin Tosun termal otel bilmecesine son noktayı koydu!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 2012 yılında jeotermal turizm amacıyla özel bir şirkete satılan Şehitlioğlu Mahallesi Çakırca Mevkii’ndeki araziyi tekrar Kula Belediyesi’ne kazandırarak Termal Otel ve sosyal yaşam alanı projesi için kolları sıvadı.

Kentplus Yalova teslimleri ne zaman?

1001 konut, devremülk, 1000 yatak kapasiteli beş yıldızlı üç termal otel ve AVM alanından oluşan Kentplus Yalova projesinde avantajlı satışlar sürüyor. Peki, Kentplus Yalova teslimleri ne zaman?

Kütahya Ilıca Termal Tatil Köyü'nün ihalesi Mart'ta!

Kütahya'da 510 yatak kapasiteli olarak inşa edilecek Termal Tatil Köyü projesi Gediz Belediye Meclis Üyeleri'ne tanıtıldı. Projenin Mart ayında ihaleye açılacağı belirtildi.

Termal turizmi ne durumda Haberi

Termal turizmi ne durumda

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Uzungöl Tabiat Parkı'nda başlatılan çalışmalar kapsamında kaplıca tedavisinde kullanılabileceği belirtilen sıcak suya rastlanması, kış aylarında oldukça azalan turizm faliyetlerinin dört mevsime yayılması için umut oldu.


Çaykara ilçesine 20 kilometre uzaklıkta yamaçlardan düşen kayaların Haldizen Deresi'nin önünü kapatmasıyla oluşan Uzungöl, doğal güzellikleri ve eşsiz manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin adeta gözdesi konumunda bulunuyor.


Son yıllarda yapılan tanıtım faaliyetleriyle Türkiye turizminde de önemli bir yer tutan Uzungöl Tabiat Parkı'nda akademisyenlerce gerçekleştirilen araştırmada, kaplıca olarak kullanılabilen sıcak suya rastlanması, kış aylarında turizm faaliyetlerinin yapılması için umut oldu.


Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Polat, AA muhabirine, Uzungöl'e gelen turist sayısının yaz aylarında daha yoğun olduğunu belirterek, kış aylarında ise bölgede önemli düşüş yaşandığını söyledi.


Bölgedeki bir işletmecinin bu sorunu çözebilmek adına Uzungöl'de sıcak su...