24 / 07 / 2024

termik santral açıklaması

termik santral açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak'tan sevkedilen petrole ilişkin, "34-35. tankerini şu anda yüklüyor. 27 milyon varillik yükleme ve 2 milyar dolarlık ciroya ulaşıldı" dedi.

Amasra Termik Santral projesi 11 bin kişiyi iş sahibi yapacak!

Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'ya ilk termik santral projesini yapmaya hazırlanan şirketten yapılan açıklamada, çevreye, doğaya ve insan sağlığına duyarlı bir enerji santrali inşa edileceği belirtildi.

Antalya Büyükşehir'den Kepez ve Santral açıklaması!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kepez Santral Mahalleri Kentsel Dönüşüm Projeleri ile ilgili ortaya atılan bazı iddialara yanıt verdi. İşte o açıklama...

İzmir Aliağa'ya 2 termik santral ve 17 RES projesi geliyor!

İzmir Aliağa 2012’de 1. derece arkeolojik ist alanı olarak tescil edildi. Ancak şimdi 2 termik santral ve 17 RES projesi için çalışmalarına devam ediyor.

Hatay Arsuz'a termik santral inşa edilecek!

Dünyanın en büyük inşaat fuarlarından MIPIM’e bu yıl belediyeler damgasını vuruyor. Hatay’ın Arsuz ilçesi belediye başkanı Nazım Çulha bir şey öğrendi. İlçede termik santral kurulması için başvuruda bulunuldu.

Soma'da üçüncü termik santral inşaatı hızla sürüyor!

Soma'da Kolin İnşaat'ın 1 milyar dolarlık yatırımla yapacağı 510 megavat gücündeki üçüncü termik santral inşaatında büyük aşama kaydedildi.

2004 yılında Silahtarağa Termik Santralı müze olarak düzenlenecekmiş!

2004 yılında metruk vaziyette olan Türkiye'nin ilk termik santralı Silahtarağa Termik Santralı'nı Bilgi Üniversitesi devralmış. 117 dönüm üzerine kurulu olan yapı, çağdaş sanat müzesi olarak düzenlenecekmiş.

Kolin'den Soma'ya termik santral!

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde termik santral yapmak için 6 bin 666 zeytin ağacını kesen, tartışmalar sonrasında Danıştay'ın iptal kararıyla, başka bir bölgede termik santral yapacağını duyuran Kolin firması, bunun için ilk adımı attı...

Kolin İnşaat termik santral için yeni yer buldu!

Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde termik santral yapmak için 6 bin 666 zeytin ağacını kesen, tartışmalar sonrasında Danıştay'ın iptal kararıyla, başka bir bölgede termik santral yapacağını duyuran Kolin firması, bunun için ilk adımı attı.

Bartın Mugada Plajı'na termik santral mi kurulacak?

Amasra'da planlanan HEMA Termik Santralına karşı mücadele sürerken, Bartın Mugada Plajına da santral kurulacağı anlaşıldı. Santral iki köyün arasında olacak.

İnşaatçılardan faiz indirimi açıklaması!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nîn, "Faiz indirimi konusunda hala atılacak adım var" açıklaması konut sektöründe gözleri faiz indirimi için Merkez Bankası'na çevirdi..

Bomonti Elektrik'ten piyasa danışmanı göreve devam açıklaması!

Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. Kamu Aydınlatma Platofrmu'nda piyasa danışmanı göreve devam açıklamasında bulundu.

Deniz GYO'dan dava sonucu açıklaması!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Bakırköy 6. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen tasarrufun iptali davasında görevsizlik kararı verildiğini Kamu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Şirketin açıklaması şöyle...

Bahçeşehirliler Derneği'den Bahçeşehir Gölet açıklaması!

Bahçeşehir Gölet'te kullanılmayan bölgelerdeki 167 bin metrekarelik alan iyileştirilecek ve düzenlenecek. Bahçeşehir Gölet'in durumu ile ilgili belgeleri paylaşan Bader Bahçeşehir'e konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı...

termik santral açıklaması Haberi

termik santral açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Global Enerji Derneğince Congresium Ankara Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen 7. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı (EIF) açılışında yaptığı konuşmada, dünyada enerji sektörüyle alakalı adaletli bir dağılım olmadığını söyledi.


Her ülkenin coğrafyasından kaynaklanan avantajları üretime dönüştürdüğüne işaret eden Yıldız, son dönemde dünyada petrol dengesine Amerika ve Suudi Arabistan'ın yön verdiğini belirtti.


Enerji politikalarının çevresel sonuçlarına dikkati çeken Yıldız, şöyle konuştu:


"Bir kısım ülkelerin hak etmediği refah seviyesinin peşin alınması ve günümüz insanı tarafından tüketilmesi çok dramatik bir sonucu doğuruyor. Bunu peşin olarak satın alıyoruz, kendimizden daha fazla sevdiğimizi iddia ettiğimiz çocuklarımıza ise bu sıkıntıyı vadeli olarak satıyoruz. Bunun için samimi, dürüst, açık, şeffaf politikaları paylaşmalıyız. Yalnız bizim paylaşmamız yetmiyor, dünyada bunun doğru şekilde paylaşılması...