04 / 05 / 2024

termik santral yapımları zonguldak kilimli

termik santral yapımları zonguldak kilimli

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı toplam 1760 megavat gücündeki 3 termik santrale ilave olarak 1300 megavatlık 4. santralin yapımı sürerken, 660 megavatlık 5. santralin de yapılmasına onay verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan müjde! Betonarme ev yapımları ile ev alımlarında 500 bin TL destek! 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan barınma desteğinin detayları netleşti bu kapsamda Betonarme ev yapımları ile ev alımlarında 500 bin TL'ye yakın destek sağlanacak. İşte detaylar...

İşte 2022’nin en çok satan oyunu! İşte geçtiğimiz yılın en çok satan yapımları!

2022’nin en çok satan oyunu belli oldu! Call of Duty: Modern Warfare 2, resmi olarak 2022'nin en çok satan oyunu olmayı başardı. İşte 2022’nin en çok satan yapımları…

103 milyon 906 saatle rekor kırdı! İşte Netflix’de en çok izlenen yapımlar!

Netflix’deki pahalı yapımlar dikkat çekerken bazı filmler ise bekleneni vermeye devam ediyor. Wednesday toplamda 103 milyon 906 bin saat izlenme ile birincilik tahtına yerleşti.

Batman-Siirt illeri köprü yapımları ihalesi meclis gündeminde!

Batman-Siirt illeri köprü yapımları ihalesine dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara'daki konut yapımlarına ilişkin 6 soru mecliste!

Ankara'daki konut yapımları meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, sorularını Bakan Kurum'a sordu..

Silivri'de termik santral projesine tepki!

Silivri'de yapılması planlanan termik santral projesine karşı etkinlik düzenlendi. Termik santral yerine güneş enerjisine yönelmek gerektiğini belirtildi.

Bartın'da termik santral için çevre düzeni planları değişti!

Bartın'ın tarihi ve turistik, ilçesi Amasrada kurulması planlanan termik santral ve ek projelerinin gerçekleştirilmesi için değişiklik yapıldı.

Amasra Termik Santral projesi 11 bin kişiyi iş sahibi yapacak!

Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'ya ilk termik santral projesini yapmaya hazırlanan şirketten yapılan açıklamada, çevreye, doğaya ve insan sağlığına duyarlı bir enerji santrali inşa edileceği belirtildi.

Bursa Kömürlü Termik Santral projesinin ikinci ÇED kararı onaylandı!

Bursa şehir merkezinde kurulmak istenen kömürlü termik santral projesinin ikinci ÇED olumlu kararı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylandı. Bunu üzerine halk ve sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

URTİM dev projelerde yer alıyor!

Kalıp ve iskele sistemlerindeki 36 yıllık tecrübesiyle yapı sektörünün en köklü firmalarından olan URTİM, Türkiye ve dünyada havalimanı, stadyum, rafineri, termik santral, konut gibi birçok projede hız kesmeden yer almaya devam ediyor.

Manisa ve Giresun'da santral yapımı için acele kamulaştırma!

Manisa ve Giresun illerinde tesis edilecek santrallerin yapımı amacıyla bazı taşınmazların tapuda hazine adına tescil edilmek üzere acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Adıyaman ve Zonguldak'ta santral yapımı için acele kamulaştırma!

Adıyaman ve Zonguldak illerinde tesis edilecek santrallerin yapımı amacıyla bazı taşınmazların Tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da!

Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) Afşin-Elbistan A Termik Santral İşletmesi'nde yapılacak olan yenileme çalışmaları için ihale ilanı yayınladı. Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da.

termik santral yapımları zonguldak kilimli Haberi

termik santral yapımları zonguldak kilimli

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı 8 bin nüfuslu Çatalağzı beldesinde faaliyet gösteren toplam 1760 megavat gücündeki 3 termik santrale ilave olarak 1300 megavatlık 4. santralin yapımı sürerken, 660 megavatlık 5. santralin de yapılmasına onay verildi. Çatalağzı'da 2010 yılında 160 ve 1300 megavatlık 2 termik santral kuran Eren Enerji Elektrik Üretim AŞ, şimdi 1300 megavatlık 3. termik santralin inşaatını sürdürüyor. Yeni santralin 2016'da faaliyete geçmesi hedefleniyor. 1946 yılında Türkiye'nin 2. büyük termik santrali olarak kurulan 300 megavat gücündeki Çatalağzı Termik Santralini (ÇATES) geçen yıl devletten 350 milyon dolara alan Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret AŞ ise şimdi 660 megavatlık 2. üniteyi kurmak için başvurdu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, başvuruyu kabul etti ve ÇATES'nin ÇED süreci başladı. Çevre dernekleri de beldede...